News

Dacian Cioloș, despre negocierile cu PNL și UDMR: “Mă aștept la orice”

Dacian Cioloș, premierul desemnat de către Klaus Iohannis, a vorbit marți despre negocierile pe care le va purta cu PNL și UDMR, declarând: "eu mă aștept la orice".
12.10.2021 | 22:06
Dacian Ciolos despre negocierile cu PNL si UDMR Ma astept la orice
ADVERTISEMENT

Cioloș a fost desemnat premier de către președintele României, în urma consultărilor avute cu partidele politice, luni, la Palatul Cotroceni.

Florin Cîțu, fostul prim-ministru și actualul președinte PNL, a reacționat imediat după numire, transmițându-i lui Dacian Cioloș să negocieze cu AUR și PSD.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș: “Mă aștept la orice la negocierile cu PNL și UDMR”

“Noi credem că cele mai mari șanse să scoată România din criză le are un Guvern cu susținere clară și asumată în Parlament, iar cele mai mari șanse ar trebui să le aibă o coaliție de centru-dreapta, activarea ei, pentru că ea are încă un protocol în vigoare, nu a fost abrogat de niciuna dintre părți.

Nu țin minte să fie numele lui Florin Cîțu stipulat în protocolul de colaborare al coaliției, noi am spus tot timpul că PNL-ul are tot dreptul să dea numele de prim-ministru.

ADVERTISEMENT

Noi ne-am dus la consultări cu o propunere de premier, dar și acolo i-am sus președintelui că dacă este o altă propunere din partea PNL, alta decât Florin Cîțu, noi ne așezăm la masă.

Dacă e să discutăm serios, noi am spus tot timpul că interesul nostru este să refacem această coaliție și am sus că noi nu mai putem continua cu Florin Cîțu ca premier, el este președintele PNL, de altfel mă și întâlnesc cu el.

ADVERTISEMENT

E important să ne vedem, să discutăm direct și să vedem care este apetitul colegiilor de coaliție să refacem coaliția. Avem nevoie de a instala un Guvern legitim cât mai repede, un Guvern care să poată duce țara prin aceste crize în perioada de iarnă, criza pandemică și facturile la energie.

Să nu mai vorbim de aplicarea PNRR-ului, sunt până la finalul anului două legi care trebuie trecute prin Parlament, astea sunt în primul rând prioritățile.

ADVERTISEMENT

PNRR-ul este asumat de către partide, acolo nu cred că vom avea probleme, cât despre măsurile legate de criza covid și criza prețurilor la energie, avem și noi câteva idei, sunt convins că au și ei.

Important este să vedem dacă există dorința politică să continuăm acest proiect. Eu mă aștept la orice, important este să începem această discuție. Dacă nu există intenția de a continua aceste discuții, noi vom discuta pe partea noastră despre ce este de făcut.

Evident că dacă noi vom avea premierul, vor fi pretenții să rediscutăm anumite portofolii, nu aici va fi blocajul, important este să începem discuțiile, a declarat Dacian Cioloș la B1TV.

ADVERTISEMENT