News

Dan Barna se gândește la o nouă candidatură la prezidențiale: ”Nu exclud, mă pregătesc”

18.04.2021 | 17:12
Dan Barna se gandeste la o noua candidatura la prezidentiale Nu exclud ma pregatesc
ADVERTISEMENT

Vicepremierul Dan Barna a declarat, în acest weekend, că se gândește la o nouă intrare în cursă pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Locul 3 la scrutinul din 2019, co-liderul USR PLUS spune că intrarea sa în cursa pentru Cotroceni după finalul mandatului lui Iohannis este ”un scenariu real” pe care-l discută cu colegii.

ADVERTISEMENT

Dan Barna a intrat încrezător în cursă la alegerile prezidenţiale din 2019, însă nu a reuşit să intre în turul al doilea, fiind învins clar de Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.

Vicepremierul Dan Barna se gândește la o nouă candidatură la prezidențiale, în 2024

După eșecul usturător din 2019, atunci când a fost surclasat atât de Klaus Iohannis, cât și de Viorica Dăncilă, fostul premier al PSD, Dan Barna nu renunță și spune că o nouă candidatură la prezidenţiale ”este unul dintre scenariile care există” şi la care se gândește.

ADVERTISEMENT

Prezent la o emisiune de la Digi24 și întrebat fiind dacă va cere votul românilor şi la alegerile prezidențiale, Barna a afirmat: ”Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud.

Nu se face de azi pe mâine politică, dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă”, a spus vicepremierul Guvernului Cîțu.

ADVERTISEMENT

Barna, discuții în USR PLUS despre candidatura la Cotroceni

Vicepremierul a mai precizat că o nouă candidatură din partea sa la prezidenţiale este un plan care este discutat deja în USR PLUS.

”E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate”, a mai declarat Barna.

ADVERTISEMENT

Barna mai spune că experiența din 2019 l-a ajutat destul de mult: ”Experienţa candidaturii la prezidenţiale de acum 2 ani m-a învăţat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situaţie şi în momentul de faţă mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla”, a concluzionat liderul USR.

Top 3 candidați la alegerile prezidențiale din 2019, conform BEC:

  • Klaus Iohannis – 37,82% (3.485.292 voturi)
  • Viorica Dăncilă – 22,26% (2.051.275 voturi)
  • Dan Barna – 15,02% (1.384.450 voturi)
ADVERTISEMENT