News

Dan Cămârzan, milionarul care se credea Dumnezeu, pus în libertate la doi ani după ce și-a ucis bunica. Bărbatul era internat la un spital psihiatric

Dan Cămârzan, afaceristul brașovean care și-a ucis bunica în 2019, a fost pus în libertate de judecători. Bărbatul era internat într-un spital de psihiatrie după ce medicii au stabilit că nu a avut discernământ.
11.08.2022 | 17:12
Dan Camarzan milionarul care se credea Dumnezeu pus in libertate la doi ani dupa ce sia ucis bunica Barbatul era internat la un spital psihiatric
Dan Cămârzan nu a avut discernământ în momentul în care și-a ucis bunica / Colaj foto: Fanatik / Sursă: Facebook Dan Cămârzan
ADVERTISEMENT

Dan Cămârzan, afaceristul care susținea că este trimisul lui Dumnezeu pe Pământ, a fost pus în libertate de judecători, după doi ani petrecuți într-un spital de psihiatrie. Milionarul și-a ucis bunica în urmă cu doi ani, însă anchetatorii au stabilit că acesta nu avea discernământ în momentul în care a comis teribila faptă și că nu poate fi tras la răspundere din punct de vedere penal. Datorită acestui lucru, el nu a mai ajuns în închisoare.

Specialiștii care l-au evaluat pe Dan Cămârzan au stabilit că acesta poate fi externat

Luna trecută, Judecătoria Beiuș a admis cererea lui Cămârzan de înlocuire a măsurii de siguranță a internării medicale la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei. Magistrații au dispus liberarea petentului din spital fără nicio altă restricție în afară de obligarea acestuia de a urma tratament medical ambulator.

ADVERTISEMENT

Hotărârea a avut la bază un raport de expertiză medico-legală favorabilă lui Cămârzan, emisă de Institutul de Medicină Legală Timișoara pe 18 mai 2022. Afaceristul a fost reprezentat în instanță de un avocat din oficiu, al cărui onorariu va fi plătit parțial din fondurile Ministerului Justiției, conform FANATIK.

Până la această dată, procurorii nu au atacat decizia judecătorilor bihoreni, deși aveau la dispoziție 3 zile de la comunicarea copiei minutei.

ADVERTISEMENT

Cămârzan și-a ucis bunica sub ochii mamei sale

Pe data de 6 mai 2019, Dan Cămârzan și-a ucis bunica în vârstă de 93 de ani, ca urmare a unui conflict spontan. Conform anchetatorilor, mama afaceristului a fost martor și a încercat să-l oprească pe Cămârzan, însă nu a reușit. A doua zi, Cămârzan a fost arestat preventiv.

“Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 6 mai 2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a suprimat viaţa bunicii materne, prin exercitarea de violenţe fizice, fapta fiind comisă în locuinţa comună. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, Dan Cămârzan era cunoscut de polițiști ca un tip cu înclinații violente, după ce fosta lui soție s-a plâns că a fost agresată de acesta. Brașoveanul a scăpat de o condamnare pentru loviri și alte violențe, doar după ce femeia și-a retras plângerea.

Brașoveanul era adept al ”Mișcării Suveranilor”

Dan Cămârzan a devenit celebru ca un afacerist extravagant, cu o avere evaluată de revista Forbes la 29 de milioane de euro, în 2010. În 2017, milionarul și-a deschis propriul canal de Youtube intitulat ”I am God”, prin intermediul căruia a transmis că este trimisul lui Dumnezeu și că Dumnezeu lucrează prin el.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el spunea că Pământul este doar un Purgatoriu și a dezvăluit că este un adept al Mișcării Suveranilor, care nu recunosc actele de identitate emise de statul român și circulă cu mașini neînmatriculate. La un moment dat, când un adept al mișcării a ajuns la poliție, fiind surprins circulând fără acte pe un drum public, Cămârzan a mers la secție pentru a încerca să-l scape.

Ucigașul de la Bascov poate scăpa de închisoare dacă se constată că nu a avut discernământ

Marți, 9 august, un bărbat de 52 de ani, cu tulburări psihice, din Argeș și-a ucis întreaga familie, inclusiv o nepoată de 5 ani. Bărbatul a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, iar anchetatorii trebuie să stabilească dacă acesta a avut discernământ.

Decizia va fi luată pe baza unui raport întocmit de o comisie de psihologi și psihiatrii acreditați de IML. În cazul în care se va stabili că nu era lucid când a comis crima, acesta are șanse să scape de condamnarea penală și ar putea ajunge internat într-o clinică psihiatrică.

ADVERTISEMENT
Tags: