Life

Dan Negru, reacție dură după ce România nu s-a calificat în marea finală Eurovision 2023: ”Mi-e rușine”

Dan Negru, reacție dură după ce România nu s-a calificat în finala de la Eurovision. De ce a mărturisit acesta că îi este rușine.
12.05.2023 | 13:59
Dan Negru reactie dura dupa ce Romania nu sa calificat in marea finala Eurovision 2023 Mie rusine
Dan Negru, reacție dură după ce România nu s-a calificat în marea finală Eurovision 2023. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Dan Negru a avut o reacție dură după ce România nu s-a calificat în finala de la Eurovision 2023. Celebrul prezentator de televiziune a spus chiar că îi este rușine.

Dan Negru, reacție dură după ce România nu s-a calificat în marea finală Eurovision 2023

Dan Negru a transmis un mesaj clar după eșecul României la Eurovision 2023. Prezentatorul este de părere că țara noastră trebuia să aibă drept reprezentantă o melodie cântată în limba națională.

ADVERTISEMENT

Acesta a dat exemplul Moldovei, care a cântat și anul acesta, dar și anul trecut, o melodie cântată în limba română. În timp ce vecinii de peste Prut au reușit să treacă în marea finală, România, cu melodia ei în limba engleză, a rămas acasă.

„Anul trecut Moldova a dus în prime-time tv europene, la Eurovision, o melodie unionistă «Trenulețul Chișinău-București» cântată în română. Noi am țopăit în limba spaniolă.

ADVERTISEMENT

Anul ăsta, Moldova a cântat tot în limba romană. Noi am țopăit cu un titlu de melodie englezesc cântată în mare parte în limba engleză. Moldova e în finală! Noi țopăim spre casă”, a spus prezentatorul de televiziune.

Dan Negru, val de critici pentru piesa aleasă

Mai mult decât atât, Dan Negru crede că vecinii moldoveni au vrut să transmită un mesaj public foarte curajos prin care să se identifice cu țara noastră. Acesta a spus că românii refuză mâna întinsă a Moldovei în mod public. Tocmai de aceea, acestuia îi este rușine de prestația României.

ADVERTISEMENT

„Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină interesanți, exgerează. Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei.

(…)Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind în engleză și îmbrăcați fistichiu”, a mai spus prezentatorul.

ADVERTISEMENT

Dacă Dan Negru a criticat faptul că piesa României nu a fost în engleză și nu a încercat să ofere un răspuns către piesa unionista a Moldovei, alții au avut alte lucruri de spus.

De exemplu, Mihai Trăistariu a declarat că a știut încă de la preselecție că România va avea un eșec la Eurovision. Acesta a argumentat că nicio piesă nu a fost bună, sau dacă piesă a fost cu potențial, cântărețul nu era destul de talentat.

ADVERTISEMENT