Life

Dan Negru reacționează după știrea falsă cu Florin Salam: ”Când am murit prima dată la știri, mama s-a speriat”

Dan Negru reacționează după ce s-a transmis știrea falsă cu moartea lui Florin Salam. Prezentatorul a spus că și el a trecut printr-un episod similar, iar mama lui a căzut în capcană.
17.08.2022 | 22:54
Dan Negru reactioneaza dupa stirea falsa cu Florin Salam Cand am murit prima data la stiri mama sa speriat
Ce spune Dan Negru despre știrea falsă a morții lui Florin Salam. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Negru a reacționat într-o postare pe facebook pe subiectul știrii false cu moartea lui Florin Salam, transmisă pe surse, în acest weekend, de site-ul de știri al Protv.

Dan Negru, reacție dură după știrea falsă cu moartea lui Florin Salam

Prezentatorul a precizat că și el s-a confruntat cu un eveniment similar cu cel al lui Florin Salam, iar mama lui a crezut și s-a speriat. După ce a constatat fakenews-ul, femeia nu a mai căzut în capcană.

ADVERTISEMENT

”Când am murit prima dată la știri , mama s-a speriat și a plâns toată ziua. Apoi, la următoarele mele morți, s-a obșinuit ”, a scris Dan Negru, într-o postare pe facebook-ul său.

Dan Negru a subliniat în postarea sa și amploarea pe care o pot avea știrile false cu decesul unor nume importante din țară. Prezentatorul a punctat și cât de periculoase sunt acestea pentru public.

ADVERTISEMENT

Dan Negru: ”Fake news e tot mai rafinat și publicul e tot mai naiv”

De asemenea, Dan Negru crede că fenomenul fakenews-ului a devenit tot mai rafinat, iar ”publicul tot mai naiv”, dar și că presa nu mai este ”câinele de pază al democrației”, așa cum este notat în manualele de jurnalism.

”Moartea lui Florin Salam, a lui Piersic, a lui Zamfir sunt fake news-uri grosolane. Fake news-urile periculoase sunt alea rafinate : sprânceana ridicată a unui moderator de la o televiziune de știri, virgula dintr-un text pe FB sau filtrul de culoare a unei fotografii de pe Insta.

ADVERTISEMENT

Fake news e tot mai rafinat și publicul e tot mai naiv. Primul Fake News din istorie vine din Egiptul Antic: Ramses al II-lea a ordonat ca in toate picturile să apară victorios in lupta contra adversarilor din bătălia de la Kadesh deși el pierduse aceea bătălie.

Era secolul XII i.e.n. Dacă presa e câinele de pază al democrației, turma pe care ar trebui să o păzească e pierdută demult”, a mai scris Dan Negru pe contul său de facebook.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul a făcut publice aceste cuvinte după ce în acest weekend site-ul stirileprotv.ro a transmis pe surse că Florin Salam a murit. Inițial s-a informat că artistul a decedat din cauza coronavirusului și ulterior s-a modificat ca fiind din cauza drogurilor.

În cele din urmă, stirileprotv.ro au sters stirea și au prezentat scuze pentru ”eroare”, după ce Florin Salam a reacționat pe facebook, spunându-le fanilor că este viu. Solistul va da site-ul în judecată.

ADVERTISEMENT