Life

Dan Negru, un nou atac la adresa autorităților. Ce l-a supărat pe prezentator cât timp a stat în coloană pe Valea Oltului: ”L-au făcut austriecii. Acu’ 300 de ani era un drum pentru trăsuri. E tot așa!”

Dan Negru, replică dură pentru politicienii români. Ce spune despre Valea Oltului și ce legătură au austriecii cu drumul.
28.04.2023 | 16:05
Dan Negru un nou atac la adresa autoritatilor Ce la suparat pe prezentator cat timp a stat in coloana pe Valea Oltului Lau facut austriecii Acu 300 de ani era un drum pentru trasuri E tot asa
Dan Negru, replică dură pentru politicienii români. Ce spune despre Valea Oltului și ce legătură au austriecii cu drumul. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Vedeta de la Kanal D vine cu un nou atac la adresa autorităților. Ce l-a supărat pe prezentator cât timp a stat în coloană pe Valea Oltului. Moderatorul susține că defileul a fost făcut de austrieci în urmă cu 300 de ani când era doar un drum pentru trăsuri.

Dan Negru, replică dură pentru politicienii români. Ce spune despre Valea Oltului și ce legătură au austriecii cu drumul

Dan Negru are o replică dură pentru politicienii români după ce a mers bară la bară pe Valea Oltului. Renumitul prezentator a prins aglomerație pe defileul prin care curge Râul Olt între Lotru și Munții Căpățânii.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie jurnalistul și-a adus aminte că porțiunea unde a stat la coadă înainte de 1 mai a fost construită cu 300 de ani în urmă de către austrieci, care nu sunt responsabili pentru toate eșecurile României.

În plus, vedeta și-a făcut o fotografie în oglinda retrovizoare pentru a le arăta internauților cum arată drumul care duce spre Transilvania. Pe rețelele de socializare a distribuit un mesaj despre infrastructura din țara noastră.

ADVERTISEMENT

„N-or fi doar austriecii vinovați de eșecurile noastre. Luați-o pe drumul ăsta în vacanța de 1 mai. Un inginer austriac, Friderich Schwantz a proiectat drumul Valea Oltului. Vechiul drum al românilor trecea pe partea stânga a Oltului.

Austriecii l-au numit Via Carolina după numele împăratului Carol al VI-lea. Acu’ 300 de ani, când l-au făcut austriecii, era un drum pentru trăsuri. E tot așa”, a scris Dan Negru pe pagina de Instagram.

ADVERTISEMENT

Aglomerația de pe Valea Oltului poate fi evitată. Cum?

Aglomerația de pe Valea Oltului poate fi evitată, doar că foarte puțini români cunosc alternativa care le poate ușura viața. Șoferii o pot lua pe un drum ocolitor, și anume DN7D, care are circa 60 de kilometri și străbate Țara Loviștei.

Ruta cîncepe la Curtea de Argeș și trece prin Tigveni, Rudeni și Sălătrucu. În plus, le oferă oamenilor foarte multe peisaje. Ulterior, drumul intră în județul Vâlcea și traversează Țara Loviștei prin Perișani, Boișoara, până la Câineni.

ADVERTISEMENT

Drumul este unul dintre cele mai vechi din țara noastră. Acesta a fost utilizat foarte mult înainte de deschiderea defileului Oltului, fiind pietruit în perioada regelui Ferdinand. A fost uitat din cauza degradării și nu a fost niciodată asfaltat de autorități.

ADVERTISEMENT