Sport

Dan Petrescu a stabilit lotul lui CFR Cluj pentru grupele Conference League. Probleme mari în zona de atac

CFR Cluj a ajuns în grupele Conference League, însă Dan Petrescu are mari probleme cu lotul pe care îl are la dispoziție în această fază a competiției.
05.09.2022 | 19:00
Dan Petrescu a stabilit lotul lui CFR Cluj pentru grupele Conference League Probleme mari in zona de atac
CFR Cluj a ajuns în grupele Conference League, însă Dan Petrescu are mari probleme cu lotul pe care îl are la dispoziție în această fază a competiției. Sursă foto: Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Campioana României are parte de o grupă accesibilă cu Slavia Praga, Sivasspor și Ballkani și va începe seria partidelor în Kosovo, joi, 8 septembrie, de la ora 19:45.

Dan Petrescu, lot subțire la CFR Cluj pentru grupele Conference League

Cu trei zile înainte de startul în faza grupelor Conference League, antrenorul Dan Petrescu a stabilit lotul cu care CFR Cluj va încerca să obțină calificarea în fazele eliminatorii. Marea problemă a ”Bursucului” vine din linia de atac.

ADVERTISEMENT

Croatul Gabriel Debeljuh este accidentat și va lipsi șase luni, iar Jose ”Ze” Gomes a ajuns la echipă abia de două zile și în cele din urmă nu a fost inclus pe lista UEFA. De asemenea, spaniolul Jefte Betancor lipsește din lot, ceea ce înseamnă că va fi cedat în Cipru, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

În aceste condiții, Petrescu va avea un motiv în plus să joace cât mai închis, deși mai are în continuare în lot jucători de profil ofensiv foarte buni, precum Sergiu Buș, Vito Hammershoy, Rangelo Janga sau Cephas Malele.

ADVERTISEMENT

Cei 23 de jucători pe care se va baza CFR Cluj în faza grupelor Conference League sunt următorii:

  • Portari: Cristian Bălgrădean, Simone Scuffet
  • Fundași: Jean Claude Billiong, Christopher Braun, Karlo Brucic, Andrei Burcă, Yuri Matias, Denis Kolinger, Cristian Manea, Mario Camora
  • Mijlocași: Mihai Bordeianu, Lovro Cvek, Ciprian Deac, Ovidiu Hoban, Karlo Muhar, Claudiu Petrila, Roger
  • Atacanți: Sergiu Buș, Vito Hammershoy, Rangelo Janga, Cephas Malele, Alexandru Păun, Emmanuel Yeboah

CFR Cluj, program aglomerat în următoarele 3 luni

Jefte Betancor a jucat 14 meciuri în acest sezon la CFR Cluj și a reușit să marcheze trei goluri, dintre care două în preliminariile Conference League cu Inter Club d’Escaldes și Șahtior Soligorsk.

ADVERTISEMENT

Atacantul a fost transferul verii în SuperLiga, iar campioana României a plătit 250.000 de euro pentru aducerea sa. Gică Hagi ar urma să mai primească și alte bonusuri dacă CFR Cluj va ajunge în primăvară europeană în Conference League. Ba, mai mult, Farul a păstrat 20 de procente dintr-un viitor transfer.

FCSB și CFR Cluj sunt echipele care vor simți pe propria piele ce înseamnă să joci în următoarele luni din trei în trei zile, din cauza programului comprimat pentru a face loc turneului final al Cupei Mondiale din iarnă.

ADVERTISEMENT

Așa s-a întâmplat și în preliminarii și, odată cu accederea în grupele Conference League, cele două formații își vor desfășura toate cele șase meciuri până la începutul lunii noiembrie. Și calendarul din SuperLiga este mai comprimat.

ADVERTISEMENT