Fotbal international

Dan Petrescu, după ce Croația a eliminat Brazilia la Mondial: „Au 5 jucători de la Dinamo Zagreb și noi am jucat de la egal cu ei! Golofca a ratat ca Rodrygo!”. Video

Dan Petrescu a vorbit despre calificarea spectaculoasa a Croației. Dominik Livakovic i-a apărat și lui Golofca un penalty. 5 fotbaliști au jucat și împotriva lui CFR Cluj.
10.12.2022 | 18:55
Dan Petrescu dupa ce Croatia a eliminat Brazilia la Mondial Au 5 jucatori de la Dinamo Zagreb si noi am jucat de la egal cu ei Golofca a ratat ca Rodrygo Video
4 penalty-uri a apărat Livakovic la CM. Portarul lui Dinamo Zagreb a parat și lovitura decisă lui Golfoca. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK a scris despre Dominik Livakovic, portarul Spiderman care l-a blocat pe Cătălin Golofca la penalty și a eliminat-o pe CFR Cluj din play-off-ul Champions League. Dan Petrescu nu a uitat nici el acel moment și a făcut show la conferința de presă.

Petrescu, spectacol după calificarea Croației: „Ne-ați făcut praf că ne-a eliminat Dinamo Zagreb și ei sunt în semifinale la Mondiale!”

Dan Petrescu a ținut în mod special să comenteze performanța uriașă a Croației de la Campionatul Mondial, echipă care a avut în componență mai mulți jucători care au oprit CFR Cluj în drum spre grupele Ligii Campionilor: „La Croația, nu știu dacă cineva a remarcat, cred că nimeni n-a scris… Portarul care a apărut penalty-urile și cu Japonia și acum cu Brazilia, este portarul lui Dinamo Zagreb care i-a scos și lui Golofca aici, când toată lumea era foarte supărată”.

ADVERTISEMENT

Doi dintre eroii croaților în meciul din sferturi cu Brazilia, au contribuit decisiv la eliminarea lui CFR Cluj: „Orsic, care ne-a dat două goluri aici, a intrat și a dat pasă de gol lui Petkovic, care și el ne-a dat un gol! Orsic și Petkovic jucau la Dinamo Zagreb în momentul ăla, portarul Livakovic la Dinamo Zagreb, fundașul central care valorează 100 de milioane și a jucat cu noi cu mască și mai era unul”.

Antrenorul lui CFR Cluj nu a uitat cât de criticat a fost după eliminarea din play-off-ul Champions League, în urmă cu doi ani: „Deci 5 jucători de la Dinamo Zagreb la croați și noi am jucat de la egal la egal. Presa românească și toată lumea pe-aici prin club ne-au făcut praf că ne-a eliminat Dinamo Zagreb după penalty-uri! Că de ce a bătut Golofca și nu nu știu cine.

ADVERTISEMENT

Păi și acuma dacă a ratat Rodrygo și Marquinhos?! Ce trebuiau să facă? Să nu bată? Oricine poate să rateze. Uitați-vă la ce nivel e Dinamo Zagreb și ce jucători are! Cum să ajungem la nivelul ăla? Cum să ajungem în Champions League?”.

Dan Petrescu, discurs manifest: „Nu avem niciun jucător de nivel și vrem în Champions League!”

Dan Petrescu e de părere că nicio echipă din România nu se poate compara cu Dinamo Zagreb și nu vom mai reuși să ne calificăm în grupele UEFA Champions League: „Păi noi întâlnim Dinamo Zagreb. Uitați Dinamo Zagreb unde e: în semifinale la Mondiale! Păi noi nu am avut un jucător la Campionatul Mondial! Nu avem niciun jucător de nivel și vrem Champions League!”.

ADVERTISEMENT

„Bursucul” a adus în discuție și dubla cu Rennes din grupele Europa League: „Rezultatele sunt miraculoase! Noi am reușit prin muncă și dăruire, organizare. Ca să ai rezultate, avem nevoie de jucătorii lui Dinamo Zagreb. Când i-am bătut pe Rennes și a zis toată lumea că suntem rușinea României, juca Raphinha, care acum e la Barcelona, Mendy de la Chelsea și Camavinga, acum la Real Madrid. 

Și noi i-am bătut pe Rennes! Toată lumea ne-a făcut rușinea României. Noi am dat în viața noastră vreun jucător la Real Madrid?! Asta e realitatea fotbalului românesc și venim toți cu presiune să mergem în Champions League. Pe ce motive? Avem vreo 100 de milioane buget și nu știu eu?”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei României a dat ca exemplu apoi pe sârbi, care i-au surclasat pe cei de la CFR Cluj: „Și așa ar fi greu, pentru că te lovești de Steaua Roșie Belgrad, de Sheriff Tiraspol, de Dinamo Zagreb, Celtic… Ce jucători are Serbia?! Toți joacă la nivel extraordinar!”.

Dan Petrescu, despre performanța Marocului: „Toți jucătorii joacă la PSG, Sevilla și la echipe foarte bune!”

Petrescu a fost impresionat și de marocani, care au reușit să elimine Portugalia și s-au calificat în semifinalele Campionatului Mondial: „Maroc a ajuns în sferturi că a făcut antrenorul minuni? Toți jucătorii lor joacă la PSG, Sevilla și la echipe foarte bune! Dacă ai jucători buni, ești și antrenor mare. Asta vorbeam și cu Hagi după meci”.

În opinia sa, singura soluție pentru ca echipa națională a României să se mai califice e să organizeze Cupa Mondială: „Singura soluție pentru noi ar fi să organizăm Campionatul Mondial! Ca să ne putem califica și noi. Stadioane avem! Avem aeroporturi, hoteluri…. Sunt locuri pentru toți. Părerea mea e că ar trebui încercat”, a mai spus antrenorul campioanei României.

 

 

 

ADVERTISEMENT