Sport

Dan Petrescu, într-un top fantastic în Premier League, alături de fotbaliști ca Andy Robertson și Trent Alexander-Arnold

Dan Petrescu se află într-un top 10 al celor mai buni fundași din Premier League. Fostul jucător al lui Chelsea împarte clasamentul cu nume grele din fotbalul englez.
14.02.2024 | 00:42
Dan Petrescu intrun top fantastic in Premier League alaturi de fotbalisti ca Andy Robertson si Trent AlexanderArnold
Dan Petrescu este în topul fundașilor cu cele mai multe assist-uri din Premier League. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cei din Premier League au făcut un top 10 al fundașilor cu cele mai multe assist-uri, iar în acest clasament a fost introdus și Dan Petrescu. Fostul jucător al celor de la Chelsea se află pe listă alături de jucători precum Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson sau Gary Neville.

Dan Petrescu, într-un top fantastic în Premier League, alături de fotbaliști ca Andy Robertson și Trent Alexander-Arnold

Dan Petrescu a evoluat în 215 meciuri în Premier League, a marcat 23 de goluri și a oferit 33 de pase de gol. Cu aceste statistici “SuperDan” a intrat în topul fundașilor cu cele mai multe assist-uri din prima ligă a Angliei.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu se află pe locul 10 în acest clasament. “SuperDan” este depășit de nume grele ale fotbalului englez de elită cum ar fi Gary Neville, Cesar Azpilicueta, Antonio Valencia, Andy Robertson sau Trent Alexander-Arnold.

Topul este condus de starul celor de la Liverpool, Trent Alexander-Arnold. Englezul a reușit să atingă cifra de 58 de pase de gol în 219 partide pentru formația de pe Anfield. Pe locul secund este colegul lui Trent din defensivă, Andy Robertson. Scoțianul are 263 de meciuri la nivel de Premier League și 57 de assist-uri.

ADVERTISEMENT

De menționat este și faptul că în acest clasament Dan Petrescu este jucătorul cu cele mai puține meciuri în prima ligă engleză. Acest lucru face ca reușitele sale să fie obținute într-un timp mai scurt față de ceilalți jucători din top 10.

Legendarul Sir Alex Ferguson râde de echipa lui Radu Drăgușin: „Nicio șansă”

Pornind de la acest context, Sir Alex Ferguson, antrenorul care a scris istorie la Manchester United, este ferm convins că Tottenham nu va reuși niciodată să câștige titlul în Premier League. Ultima dată când Tottenham a câștigat titlul a fost în sezonul 1960-1961.

ADVERTISEMENT

„(n.r. câștigă Tottenham titlul vreodată?) Nu (n.r. râde). 1961 a fost ultima dată când l-au câștigat. E o perioadă lungă. În prezent, Liverpool și Manchester City sunt atât de puternice în Premier League”, au fost cuvintele lui Sir Alex Ferguson, citat de Daily Mail.

Sir Alex Ferguson, câștigător de 13 ori în Premier League alături de Manchester United, a avut o altă replica remarcabilă. „Nicio șansă”, au fost singurele cuvinte pe care le-a spus legendarul antrenor. Acest lucru în momentul în care a fost întrebat dacă Tottenham are mai multe șanse decât Manchester United să câștige campionatul.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 82 de ani, Sir Alex Ferguson a antrenat-o pe Manchester United în perioada 1986-2013. Fostul tehnician scoțian i-a antrenat pe „Diavoli” în peste 1.000 de meciuri. Este singurul antrenor din istorie care a câștigat titlul în Premier League de 3 ori la rând (1998-1999, 1999-2000, 2000-2001).

Sir Alex Ferguson mai are în palmares alături de Manchester United 5 Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii Angliei, dar și 2 trofee UEFA Champions League. În prezent, Manchester United ocupă locul 6 în Premier League, cu 38 de puncte după 23 de partide.

ADVERTISEMENT