Sport

Cel mai scump transfer din istoria fotbalului! Se pregătește o mutare fabuloasă în mercato: 235 de milioane de euro

Se pregătește cel mai scump transfer din istoria fotbalului! Clubul urmează să plătească suma istorică de 235 de milioane de euro pe un atacant.
13.02.2024 | 07:00
Cel mai scump transfer din istoria fotbalului Se pregateste o mutare fabuloasa in mercato 235 de milioane de euro
Saudiții pregătesc cel mai scump transfer din istoria fotbalului: 235 de milioane de euro. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Cel mai scump transfer din istoria fotbalului îl are în prim-plan pe Mohamed Salah. Starul lui Liverpool este dorit cu insistență de Al-Ittihad. Saudiții sunt gata să achite o sumă istorică pentru a-l aduce în Arabia Saudită pe atacantul egiptean în vârstă 31 de ani.

Cel mai scump transfer din istoria fotbalului! Se pregătește o mutare fabuloasă în mercato: 235 de milioane de euro

Saudiții nu au impresionat în această iarnă în materie de transferuri, după ce în vara anului trecut au cheltuit nu mai puțin de 1 miliard de euro pe jucători. Totuși, Al-Ittihad vrea să dea o adevărată lovitură și să-l aducă în Arabia Saudită pe Mohamed Salah.

ADVERTISEMENT

Starul lui Liverpool, cotat la 65 de milioane de euro de Transfermarkt.com, este principala țintă a clubului deținut de Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită. Saudiții de la Al-Ittihad, locul 5 în campionat, sunt dispuși să bage adânc mâna în buzunar.

Conform The Athletic, Al-Ittihad pregătește o ofertă de 235 de milioane de euro pentru Mohamed Salah. Atacantul egiptean ar deveni protagonistul celui mai scump transfer din istorie. Mohamed Salah mai are contract cu Liverpool până în iunie 2025.

ADVERTISEMENT
  • 222 de milioane de euro este suma celui mai scump transfer din istorie: Neymar de la Barcelona la PSG în 2017

Salariu uriaș pentru Mohamed Salah la Al-Ittihad. Saudiții l-au dorit și vara trecută

Mohamed Salah ar urma să aibă un salariu uluitor la Al-Ittihad. Atacantul care s-a accidentat la Cupa Africii pe Națiuni la mijlocul lunii ianuarie va fi plătit cu 85 de milioane de euro net pe an. Internaționalul egiptean va avea un salariu de 4 ori mai mare decât la Liverpool.

ADVERTISEMENT

Al-Ittihad a dorit să-l transfere pe Mohamed Salah și în perioada de transferuri din vara trecută. În precedenta fereastră de transferuri, gruparea de pe Anfield a refuzat o ofertă colosală de 175 de milioane pentru Mohamed Salah.

Rămâne de văzut dacă Liverpool este pregătită să-l cedeze pe Mohamed Salah, ținând cont că atacantul egiptean, care va împlini 32 de ani pe 15 iunie, va intra în ultimul an de contract pe Anfield.

ADVERTISEMENT

Mohamed Salah a scris istorie alături de Liverpool

Mohamed Salah a ajuns în fotbalul european în 2012, când a fost transferat de FC Basel de la echipa egipteană El Mokawloon pentru suma de 2,5 milioane de euro. După doar un sezon și jumătate, Salah a fost transferat de Chelsea de la Basel pentru 16,5 milioane de euro.

„Faraonul” nu a avut viață lungă pe Stamford Bridge și a fost împrumutat la Fiorentina și AS Roma în Serie A. Cea din urmă l-a cumpărat pe Mohamed Salah definitiv în 2016 pentru 15 milioane de euro. Pe Olimpico, atacantul egiptean a impresionat și a intrat pe radarul lui Liverpool.

„Cormoranii” l-au transferat pe Mohamed Salah în vara anului 2017 pentru 42 de milioane de euro. Alături de Liverpool, Mohamed Salah a câștigat UEFA Champions League, un titlu în Premier League, o Cupă a Angliei, două Cupe ale Ligii Angliei, dar și o Supercupă a Europei și un trofeu al Campionatului Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT