Sport

Dan Petrescu nu mai vrea să audă de postul de selecționer. ”Nu e treaba mea. Când am fost liber nu m-au căutat”

Antrenorul campioanei CFR, Dan Petrescu, nu mai ia în calcul o eventuală numire a sa pe banca echipei naționale.
14.10.2021 | 19:21
Dan Petrescu nu mai vrea sa auda de postul de selectioner Nu e treaba mea Cand am fost liber nu mau cautat
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu este antrenorul al cărui nume a fost rostit, probabil, cel mai des în ultimii ani, atunci când s-a pus problema numirii unui selecționer al echipei naționale.

După ce Mirel Rădoi a anunțat că nu va mai continua ca selecționer, după ultimele două meciuri ale României din preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor, numele lui Petrescu a fost din nou vehiculat.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu are contract pe trei ani cu CFR Cluj

Dan Petrescu nu a făcut u secret din faptul că cele mai mari dorințe ale lui sunt să le antreneze într-o zi pe Chelsea și echipa națională a României.

Ori de câte ori un selecționer își anunță plecarea, Petrescu este printre primii antrenori luați în discuție pentru un mandat pe banca ”tricolorilor”, în ciuda pretențiilor financiare uriașe, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

De această dată Dan Petrescu a spus răspicat că nu mai vrea să ia în calcul o eventuală numire a lui în poziția de selecționer.

Mai mult, antrenorul CFR-ului le-a reproșat oficialilor FRF că nu l-au contactat în ultimele luni când a fost liber de contract și le-a transmis acestora să se concentreze pe barajul de calificare la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

”Sunt antrenor la CFR Cluj eu. Am semnat un contract pe trei ani, când am fost liber nu m-a căutat nimeni. Acum sunt aici! Asta nu e problema mea! (Că FRF caută înlocuitor pentru Mirel Rădoi – n.r.).

Important e rezultatul, restul nu mai contează nimic. Important e că am bătut și că avem o șansă acum să ajungem la baraj”, a declarat Dan Petrescu, citat de AS.ro.

ADVERTISEMENT

Ce condiție a pus Dan Petrescu, în 2019, pentru a prelua echipa națională

Ultima oară când actualul tehnician al CFR-ului, cu care a cucerit trei titluri consecutive de campion al României, a fost aproape de a prelua banca tehnică a primei reprezentative a fost în 2019.

Atunci însă, pretențiile lui Dan Petrescu au fost de neacceptat pentru oficialii FRF. Așa cum FANATIK a dezvălui în exclusivitate la vremea respectivă, Dan Petrescu a cerut o sumă importantă de bani pentru a accepta postul de selecționer, dar și să fie lăsat să antreneze în paralel pe CFR Cluj.

FANATIK a aflat că Petrescu a cerut în 2019 nici mai mult nici mai puțin decât 1, 7 milioane de euro. Dintre aceștia 500.000 de euro pentru el, 200.000 de euro pentru staff-ul lui și o primă de 1 milion de euro dacă ar fi calificat naționala României la turneul final al Campionatului European din 2020.

ADVERTISEMENT