Sport

Dan Petrescu, tiradă înainte de CFR Cluj – Sepsi: “Ne-au plecat zece jucători de valoare în timpul sezonului! Nu am pe cine să bag”. Video

Dan Petrescu s-a plâns înainte de CFR Cluj - Sepsi de subţirimea lotului. Antrenorul campioanei spune că niciodată nu s-a confruntat cu o asemenea situaţie de când e la Cluj.
14.04.2023 | 18:45
Dan Petrescu tirada inainte de CFR Cluj  Sepsi Neau plecat zece jucatori de valoare in timpul sezonului Nu am pe cine sa bag Video
Dan Petrescu, tiradă înainte de CFR Cluj - Sepsi: "Ne-au plecat zece jucători de valoare în timpul sezonului! Nu am pe cine să bag". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Clu este la patru puncte de liderul Farul Constanţa şi are nevoie de cele trei puncte cu Sepsi, în meciul programat sâmbătă, de la ora 19:00. Campioana României este fără victorie în trei etape de play-off.

Dan Petrescu, tiradă înainte de CFR Cluj – Sepsi: “Sunt îngrijorat de subţirimea lotului”

La conferinţa de presă premergătoare meciului, Dan Petrescu s-a plâns de subţirimea lotului şi a precizat că zece jucători de valoare au plecat de la echipă, fără ca el să ia această decizie. Antrenorul susţine că niciodată în cinci ani nu s-a confruntat cu o astfel de situaţie:

ADVERTISEMENT

“Orice meci e decisiv în play-off. Aşa vom spune şi când vom juca la Farul, la Rapid. Aşa vom spune de acum încolo, că fiecare meci e decisiv, începând cu cel de mâine. Este un avantaj pentru Sepsi.

Ei şi Farul au câştigat, este clar că sunt cele mai în formă echipe. Dacă câştigi cu 2-0 de maniera pe care au avut-o ei, e clar că sunt într-o formă foarte bună. Arată excelent în play-off, au şi Cupa României. Vin cu un moral excelent.

ADVERTISEMENT

Sunt unii jucători care au avut deja Paştele. Dar dacă într-un meci de play-off nu reuşim să ne motivăm, va fi greu. Sunt îngrijorat de subţirimea lotului, s-a accidentat şi Maglica. Banca este foarte săracă.

“Ze-ce jucători de valoare au plecat. Ori au fugit, ori au trebuit să fie vânduţi”

Mi se reproşează multe lucruri. O să le răspund la unii oameni care întreabă de ce intră unul şi nu altul. Cine să intre? Eu? Ăia sunt jucătorii pe care îi avem în lot. În timpul sezonului au plecat 10 jucători importanţi.

ADVERTISEMENT

Nu că a vrut Dan Petrescu sau i-am dat eu afară. Ze-ce jucători de valoare au plecat. Ori au fugit, ori au trebuit să fie vânduţi. De aia sunt şi punctele care sunt pentru că în cinci ani nu mi s-a întâmplat asta. Nu mai avem acelaşi lot.

Alţi jucători nu mai avem. Ştiţi şi voi. Malele e prin China, probleme personale s-a zis, dar el e în China. Roger e la UTA, joacă bine-mersi. Poate voiau să joace mai mult şi au plecat. Graovac a fost vândut, Betancor a fost vândut, Păun a fost vândut, Vito a vrut să plece să joace. 

ADVERTISEMENT

“Vă daţi seama că un jucător ca Păun era aur!”

Dugandzic a fost vândut, dar nu pentru că am vrut eu. Vă daţi seama că un jucător ca Păun era aur. Înainte aveam prea multe soluţii şi poate eram criticat pe drept. În momentul de faţă nu avem soluţii. Boateng, Camora şi Maglica sunt accidentaţi şi suntem foarte limitaţi.

Bîrligea nu s-a antrenat cu echipa în această săptămână şi voi decide ce se va întâmpla pentru meciul cu Sepsi. Eu nu cred în jucători care nu se antrenează”, a spus Petrescu.

VEZI VIDEO: 

“Toată lumea vrea să îl antreneze pe Ronaldo, chiar dacă este acolo unde e”

Antrenorul lui CFR Cluj a comentat şi informaţiile din spaţiul public care îl dau ca posibil înlocuitor al lui Rudy Garcia la Al Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo:

“N-ar fi rău. Toată lumea vrea să îl antreneze pe Ronaldo, chiar dacă este acolo unde e. Dar nu am fost contactat de nimeni. Nu cred că există antrenor care să nu vrea să îl antreneze pe Ronaldo. Nici Mourinho”.

“Dacă o echipă câştigă pe teren, eu nu văd nicio problemă să promoveze”

Dan Petrescu susţine că CSA Steaua ar trebui să aibă drept de promovare. Antrenorul campioanei susţine că orice echipă care obţine pe teren un anumit rezultat ar trebui să fie lăsată să avanseze:

“Dacă o echipă câştigă pe teren, eu nu văd nicio problemă să promoveze. Fotbalul se joacă pe teren şi ca să trăim toţi bine din fotbal, trebuie să avem echipe bune, spectatori din tribune, stadioane.

Şi când am luat campionatul cu Urziceni, m-am bucurat că au dat punctele înapoi Timişoarei.  De ce să promoveze altcineva dacă ei au luat acele puncte? Eu văd doar sportiv. Dacă au câştigat, lasă-i să promoveze”, a conchis Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT