Sport

Daniel Pancu a tras linie după pauza de iarnă: “Rapid s-a mișcat cel mai bine”. Ce spune despre FCSB

Daniel Pancu a făcut analiza Superligii înainte de reluarea competiției. Echipa sa de suflet, Rapid, este campioana transferurilor, în timp ce FCSB are prima șansă la titlu.
14.01.2024 | 13:26
Daniel Pancu a tras linie dupa pauza de iarna Rapid sa miscat cel mai bine Ce spune despre FCSB
Daniel Pancu o lauda pe Rapid pentru campania de achizitii din aceasta iarna. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În contextul pregătirilor pentru sezonul de primăvară al SuperLigii, Daniel Pancu, fost jucător de la Rapid și actual selecționer al naționalei de tineret, a analizat atent transferurile efectuate de Rapid în această iarnă. Formația din Giulești a adus nu mai puțin de 4 jucători în pauza de iarnă.

Rapid, echipa numărul 1 pe piața transferurilor

“La transferuri, Rapid s-a mișcat cel mai bine, dintre echipele care luptă acolo sus, dar aveau nevoie, celelalte sunt echipe omogene. În România, dacă plătești, poți să îți iei orice jucător dorești.

ADVERTISEMENT

Rapid și domnul Șucu au creat așa o stare de rivalitate între patroni, lucru benefic pentru fotbalul românesc. La Rapid, până în momentul în care nu vezi jucătorul, îl iei golgheter de acolo, până când nu vezi ca scutura plasele şi pe Giuleşti, nu poţi să dai niciun verdict.

Au fost mulţi, enorm de mulţi care au venit golgheteri de la echipele lor şi în Giuleşti nu au reuşit să se impună. E un club greu, din punctul ăsta de vedere, nu mă hazardez să dau niciun verdict. Cu siguranţă au adus jucatori foarte buni”, a declarat Daniel Pancu pentru As.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Pancu, patronul Rapidului, Dan Șucu, a reușit să creeze o rivalitate benefică între patronii echipelor din Liga 1, iar aceasta a fost o sursă de motivație pentru performanțele de pe teren, dar și pentru viitoarele investiții.

FCSB, favorită la titlu în opinia lui Pancu

Echipa giuleșteană și-a consolidat lotul cu jucători precum Florent Hasani (FK Tirana), Borisav Burmaz (FK Vozdovac), Ermal Kransiqi (CFR Cluj) și Damjan Djokovic (FCSB). Ultimul a fost adus gratis de la formația lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

FCSB s-a despărțit de Djokovic după doar 6 luni de colaborare. Evoluțiile lui Lixandru în axul central au fost motiv suficient pentru ca Gigi Becali să se despartă de Djokovic și să mai taie din cheltuieli. FCSB ocupă primul loc în Superliga, cu 44 de puncte în 21 de meciuri.

“FCSB e în pole position. Nu e campioană, dar e echipa care a avut constanţă în evoluţii, foarte puţine sincope, în comparaţie cu Rapid, CFR, Craiova.

ADVERTISEMENT

Pare că ar fi sezonul lor, dar au mai fost în situația asta, au experienţă, au mai pierdut campionate. Ei sunt în poziţia de favoriţi în momentul de faţă”, a completat Daniel Pancu într-o analiză a SuperLigii.

ADVERTISEMENT