Sport

Dan Șucu a spus de ce l-a ales pe Bergodi și nu pe Șumudică: „Lucrurile s-au aliniat cum trebuie!”

Dan Șucu a spus care a fost motivul pentru care l-a ales pe Cristiano Bergodi să fie antrenorul Rapidului și nu pe Marius Șumudică.
06.09.2023 | 22:37
Dan Sucu a spus de ce la ales pe Bergodi si nu pe Sumudica Lucrurile sau aliniat cum trebuie
Dan Șucu a spus de ce l-a ales pe Bergodi și nu pe Șumudică. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Acționarul majoritar al giuleștenilor a explicat că tehnicianul italian a fost prima variantă a clubului, după ce Adrian Mutu a anunțat că va pleca la Neftci Baku, fiind bucuros că Rapid și-a găsit antrenorul pe care îl dorea într-un timp relativ scurt.

Dan Șucu a spus de ce l-a ales pe Bergodi și nu pe Șumudică

Dan Șucu a spus care a fost motivul pentru care l-a ales pe Cristiano Bergodi și nu pe Marius Șumudică, explicând de ce îl preferă pe tehnicianul italian: „Întrebați-ne cum am reușit să aducem un antrenor bun, într-un timp atât de scurt.

ADVERTISEMENT

Domnul Șumudică este o legendă a Rapidului. Din respect pentru domnul Șumudică, nu poți să-i propui dânsului să fie o variantă de rezervă când se schimbă un antrenor.

Noi am avut varianta pe care am căutat-o, domnul Bergodi. Repet, din respect pentru domnul Șumudică, nu poți să-i propui să fie variantă de rezervă”.

ADVERTISEMENT

„I-am apreciat atitudinea echilibrată, dar și discursul elegant și competent. Este un sentiment de încredere și seriozitate pe care îl transmite, sentiment de care o echipă are mare nevoie”, a mai spus Dan Șucu, la TV DigiSport.

„Bergodi a dat un sentiment de siguranță și seriozitate!”

Noi ne-am dorit ca în cazul în care Mutu nu va mai fi antrenorul nostru, cel care să-l înlocuiască să fie Bergodi. Există un sentiment de siguranță și seriozitate pe care ni-l creează și asta ne dorim. 

ADVERTISEMENT

Domnul Șumudică inducea mai puțin acest sentiment decât Bergodi. A fost foarte bine pentru Rapid că lucrurile s-au aliniat cum trebuie. Ne-a fost frică să nu meargă la Cluj.

Am văzut că era în discuții cu CFR. Sunt convins că știa că aici ar fi binevenit dacă am fi cumva în situația în care să nu avem antrenor”, a continuat Dan Șucu.

ADVERTISEMENT

Noi aveam o opțiune, era disponibil, ce să mai vorbim? Șumudică este o legendă în Giulești. Să-i propui ‘dacă nu vine altul, vii tu’ mi s-ar părea ceva peiorativ. Speranța mea este ca domnul Bergodi să facă excepțional. Dorința mea este să lucrăm pe termen lung cu fiecare coleg.

Bergodi nu m-a dezamăgit, din contră. Toate relațiile pe care le-am luat sunt legate de capacitatea de a lucra în echipă, mai mult în ideea de grup și mai puțin de vedetă.

Mă uit și la băieții noștri cât sunt de implicați și îmi place, dar ca spectator, fără să am o pregătire în acest sens. Dă sentimentul de seriozitate și încredere că mâine va fi mai bun decât astăzi”, a mai spus Dan Șucu.

ADVERTISEMENT