Sport

Dan Şucu, despre cauzele dezastrului de la Craiova pentru Rapid: “Săpunaru e căpitanul nostru, dar nu va putea juca la infinit!”. Laude la adresa lui Mitriţă. Exclusiv

Dan Şucu a vorbit pentru FANATIK după Universitate Craiova - Rapid 2-1. Patronul giuleştenilor a identificat problema liderului la echipă, în lipsa lui Săpunaru.
01.04.2024 | 10:32
Dan Sucu despre cauzele dezastrului de la Craiova pentru Rapid Sapunaru e capitanul nostru dar nu va putea juca la infinit Laude la adresa lui Mitrita Exclusiv
Dan Şucu a identificat o nouă problemă la Rapid Săpunaru e căpitanul nostru, dar nu va putea juca la infinit!. Laude la adresa lui Mitriţă. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid a cedat cu Universitatea Craiova de la 1-0 la 1-2, având şi un om în plus. Cristi Săpunaru nu a putut evolua pentru giuleşteni din cauza unei accidentări, iar lipsa liderului s-a văzut în momentele în care giuleştenii s-au clătinat.

Dan Şucu: “În lipsa lui Săpunaru, n-am văzut un alt căpitan în teren care să îşi asume responsabilitatea cum a făcut-o Mitriţă”

Dan Şucu a vorbit pentru FANATIK despre această problemă, spunând că Săpunaru nu va putea juca la infinit, iar în momentul în care căpitanul se va retrage, Rapid va avea o mare problemă. Finanţatorul giuleştenilor l-a lăudat pe Alex Mitriţă, omul cheie al oltenilor:

ADVERTISEMENT

“Unul dintre marile motive pentru care am pierdut acest meci, şi o spun cu mare dezamăgire, este că nu am avut un lider în teren. Liderul nostru, căpitanul nostru, Săpunaru, a fost pe bancă, chinuit de o accidentare.

Nu a putut să intre şi să ne ajute. Din păcate, în lipsa lui, n-am văzut un alt căpitan în teren care să îşi asume responsabilitatea cum a făcut-o Mitriţă. Chiar dacă Mitriţă joacă la echipa adversă, nu pot decât să spun cuvinte admirative nu doar despre felul în care joacă, ci cum şi-a impulsionat colegii.

ADVERTISEMENT

“Va trebui foarte curând să analizăm şi noi această problemă de lider la Rapid. Săpunaru se apropie de o vârstă, de 40 de ani”

Am văzut un Mitriţă care a arătat ca un adevărat căpitan, ca un adevărat lider. Şi bineînţeles, trebuie să ne uităm şi noi la astfel de exemple. Îl avem pe Săpunaru, care este absolut formidabil, dar iată că în lipsa lui lucrurile nu au mers cum trebuie.

Am rămas impresionat de Mitriţă şi chiar dacă a fost adversarul nostru nu pot să am decât cuvinte de laudă şi să spun că Universitatea Craiova era o echipă foarte greu de învins ieri, cu un lider aşa cum a fost Mitriţă, plin de ambiţie şi determinare, care şi-a mobilizat colegii, a tras de ei, i-a condus spre victorie prin meritul său şi exemplul său personal de sacrificiu.

ADVERTISEMENT

Va trebui foarte curând să analizăm şi noi această problemă de lider la Rapid. Săpunaru se apropie de o vârstă, de 40 de ani. La un moment dat, nu va putea să ne ajute pe teren, doar în afara lui. 

“Ei l-au avut pe Mitriţă, noi l-am avut pe Săpunaru pe bancă. Asta a contat în momentele în care ne-am clătinat”

Dar asta în mod sigur nu va fi de ajuns. Trebuie să gândim o strategie ca Rapidul să aibă, după retragerea lui Săpunaru, un lider în teren. Un lider care să aibă puterea şi forţa lui Săpunaru, iar asta nu se creează uşor.

ADVERTISEMENT

Asta cere timp. Îi voi ruga pe colegii mei de pe banca tehnică să gândească foarte bine acest lucru. S-a văzut la Craiova, nu am avut un lider în teren şi asta a contat extrem de mult, poate decisiv. Poate este unul dintre lucrurile care au făcut diferenţa.

Ei l-au avut pe Mitriţă, noi l-am avut pe Săpunaru pe bancă. Asta a contat în momentele în care ne-am clătinat. Trebuie neapărat să gândim acest lucru, să facem o strategie înţeleaptă astfel încât, Rapidul să aibă un nou lider cât de curând, după Săpunaru.

“Este căpitanul nostru, dar nu va putea juca la infinit”

Este căpitanul nostru, dar nu va putea juca la infinit. Lucrurile acestea trebuie să începem să le construim de acum. Sper să găsim soluţii, este foarte important şi nu vorbesc neapărat de fotbal. 

Eu vorbesc aici despre atitudine din teren. Vorbesc despre omul care să-i mobilizeze pe colegii lui în momentele mai grele, aşa cum a fost aseară la Craiova. Sunt convins că vom rezolva şi această problemă.

Un club nu poate să fie campion decât dacă are un lider în teren, un lider pe bancă, un lider la birouri şi de ce nu, un lider în fruntea întregului club şi aici mă refer, binînţeles, la noi, acţionarii. 

Şi noi trebuie să fim nişte lideri care ne asumăm nişte responsabilităţi. Sunt convins că Rapid va demonstra că tot ceea ce îşi propune poate să facă. Şi asta foarte repede”, a spus Dan Şucu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT