Sport

Dan Șucu, despre vehiculatele alianțe din play-off. „Am mai ridicat o sprânceană câteodată, dar acolo sunt doar locomotive, niciun vagon”

Patronul rapidist Dan Șucu nu se teme de nicio alianță împotriva formației sale în play-off și consideră că acestea nu își mai au locul la ora actuală în fotbalul românesc.
15.03.2024 | 16:50
Dan Sucu despre vehiculatele aliante din playoff Am mai ridicat o spranceana cateodata dar acolo sunt doar locomotive niciun vagon
Dan Șucu nu crede în existența jocurilor de culise în play-off. foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapidul începe cu speranțe mari play-off-ul actualei ediții a SuperLigii, chiar dacă o desparte o distanță de patru puncte de liderul FCSB. Vineri, giuleștenii debutează pe teren propriu contra Farului și nu concep decât victoria. Refuză însă, totodată, varianta unei omenii, cum se vehiculează pe la colțuri, patronul Dan Șucu fiind cel mai vehement în acest caz.

Verdictul lui Dan Șucu despre alianțele din play-off: „O înțelegere între echipe e fără sens!”

Acuzați de rivalul Gigi Becali că ar beneficia de „omenii” din partea adversarilor din SuperLiga, rapidiștii consideră că aceasta este doar o tactică de a pune presiune la anumite meciuri. Iar patronul Dan Șucu e de părere că nu mai există așa ceva la ora actuală în fotbalul românesc, verdictul său ferm fiind oferit la SUFLET DE RAPIDIST, emisiunea moderată de Robert Niță în fiecare marți, de la ora 13:30, pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

„Climatul de competiție cu play-off și play-out scoate la lumină o competiție reală între echipe și elimină în cea mai mare parte posibilitatea unor înțelegeri. În cea mai mare parte, poate or mai fi, dar eu nu le-am perceput…

Câteodată am mai strâmbat puțin din nas, am mai ridicat o sprânceană, dar nimic așa flagrant… De exemplu acum, cu play-off-ul ăsta de care vorbim, sunt șase echipe care vor să câștige. O înțelegere între ele e fără sens. Ce să suspectezi? Acolo sunt doar locomotive, nu e niciun vagon, lucrurile sunt clare.

ADVERTISEMENT

Și toate lucrurile astea conduc la un climat curat. Un climat curat este automat un climat care îi dă posibilitatea consumatorului, îi dă posibilitatea clientului să se uite cu plăcere, pentru că este o competiție reală, nu este o competiție mimată”, și-a început Dan Șucu discursul la SUFLET DE RAPIDIST, emisiune ce poate fi urmărită în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare joi, de la ora 10:30.

Dan Șucu despre aranjamente: „Cooperativa a fost începutul sfârșitului pentru tot!”

Acționarul majoritar al Rapidului e convins că patronii din ziua de astăzi nu-și mai pot permite să recurgă la aranjamente, pentru că ar periclita în primul rând finanțarea propriului club. Ar risca să rămână fără sponsorii care asigură o mare parte din buget, iar acest lucru ar afecta și rezultatele.

ADVERTISEMENT

„Aia a fost principala problemă. Din clipa în care ai văzut la televizor o competiție mimată, în care știai că este o înțelegere între patroni, în loc să fie o luptă sportivă în teren, ce rost mai are să te uiți? Fără sens… Ăla a fost începutul sfârșitului pentru tot, așa-zisa Cooperativă, cum se numea… Începutul sfârșitului pentru tot.

Îți dispare audiența, îți dispare automat și firma care dorește să folosească audiența ca să-și transmită oferta comercială. Punct. Despre ce mai vorbim? Mai mult decât atât, îți mai compromite și brandul. Tu vii cu un brand serios ca să-ți fie compromis de o înțelegere între două echipe în teren anticoncurențială?

ADVERTISEMENT

Păi îți distruge brandul. Au dispărut băncile, au dispărut societățile de asigurări, au dispărut retailerii mari… Toate societățile importante, cele de telecomunicații importante care își făceau reclamă prin fotbal, își promovau produsele lor și ofertele lor prin fotbal au dispărut.

Odată cu dispariția lor au dispărut banii, a dispărut și competiția. Repet, acum 18-20 de ani, PIB-ul României era mai mic de 5-6 ori decât astăzi, dar în fotbal erau la fel de mulți bani cât sunt și acum. Asta înseamnă că 75-80 la sută din audiență a dispărut.

Ea poate să fie recâștigată. PIB-ul României e mai mare ca al Portugaliei. E mult mai mare decât al Serbiei, al Croației, al Ungariei. Mi se pare că e comparabil cu al Cehiei, poate chhiar puțin mai mare. Dar prea puțin din PIB-ul ăla ajunge în sport. De ce? Fiindcă nu vor multinaționalele? Nu! Pentru că noi nu suntem suficient de buni s-o facem. Noi trebuie să fim mai buni și o s-o putem să o facem”, a mai spus Dan Șucu la SUFLET DE RAPIDIST.

Ce spune Dan Sucu despre JOCURILE DE CULISE din play-off

ADVERTISEMENT