Sport

Dan Şucu vrea ca Rapid să urmeze modelul unui club de Champions League: “Au schimbat faţa fotbalului!”

Dan Şucu a venit în această vară ca investitor la Rapid şi vrea să urmeze modelul unui club cu prestaţii excelente până acum în Champions League.
08.10.2022 | 12:38
Dan Sucu vrea ca Rapid sa urmeze modelul unui club de Champions League Au schimbat fata fotbalului
Dan Şucu şi Victor Angelescu, patronii Rapidului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În această vară, Rapid a căpătat o altă anvergură odată cu venirea omului de afaceri Dan Şucu în acţionariatul echipei. Această mutare a fost văzută ca o garanţie a stabilităţii echipei care a promovat în 2021 în SuperLiga.

Dan Şucu vrea ca Rapid să urmeze modelul unui club de Champions League: “Îmi place ce fac cei de la Salzburg”

Dan Şucu a dezvăluit că modelul pe care ar vrea să îl urmeze Rapidul în România este cel al lui Red Bull Salzburg, club care domină fotbalul austriac şi conduce grupa de Champions League:

ADVERTISEMENT

„Îmi place ce fac cei de la Salzburg, cum au schimbat fața fotbalului austriac. Vreau ca Rapid să devină pentru România ce e Salzburg pentru Austria”, a declarat Dan Șucu la Pro Arena.

Red Bull Salzburg a câştigat ultimele 9 titluri din Austria! Au vândut de 92 de milioane de euro în vară

Red Bull Salzburg a câştigat ultimele nouă titluri de campioană a Austriei şi conduce în grupa de Champions League din care mai fac parte AC Milan, Chelsea şi Dinamo Zagreb. Săptămâna viitoare au şansa să îşi extindă conducerea în grupă, dacă vor câştiga returul cu echipa croată.

ADVERTISEMENT

În această vară, austriecii au vândut de 92,5 milioane de euro, cele mai importante nume care au părăsit echipa fiind Brenden Aaronson (Leeds, 33.000.000 de euro), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund, 30.000.000 de euro) şi Mohamed Camara (AS Monaco, 15.000.000 de euro).

O treime din această sumă a fost investită de Red Bull Salzburg în transferuri. Cu toate acestea, echipa reuşeşte să performeze şi în acest sezon, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional.

ADVERTISEMENT

Dan Şucu este convins că Rapid va lua titlul: “Cât de rapid? Aș spune că în maxim doi ani”

Dan Şucu estimează că Rapid va deveni campioana României în următorii doi ani. Acţionarul a precizat că nu este implicat în activitatea echipei mari, având puţine întâlniri cu Adrian Mutu:

“Eu sunt convins că Rapid, în viitorul apropiat, va lua titlul. Cât de rapid? Aș spune că în maxim doi ani. Eu mă întâlnesc cu Victor Angelescu și Daniel Niculae, mai puțin cu Adrian Mutu. Nu sunt implicat în activitatea echipei mari”, a spus Şucu.

ADVERTISEMENT

Rapid este pe locul doi în SuperLiga, după primele 12 etape disputate. Giuleştenii sunt pe locul doi, cu 24 de puncte, la trei lungimi de liderul Farul Constanţa.

ADVERTISEMENT