Sport

Dănciulescu, mare fan BUG Mafia. Cum petreceau pe vremuri jucătorii lui Dinamo. Video

Ionel Dănciulescu e un mare fan al muzicii hip-hop dar mai ales al celor de la BUG Mafia. „Danciu” a povestit într-o emisiune despre cum petreceau jucătorii lui Dinamo pe vremea când juca în „Groapă”.
09.10.2021 | 17:32
Danciulescu mare fan BUG Mafia Cum petreceau pe vremuri jucatorii lui Dinamo Video
ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al lui Dinamo și oficial al „câinilor” a oferit un altfel de interviu în emisiunea „Boombox Show” moderată de un cunoscut DJ din lumea underground, DJ Dox.

Ionel Dănciulescu este unul dintre cei mai iubiți dinamoviști de către suporteri însă puțini știu că pe lângă fotbal fostul mare atacant mai are o pasiune foarte mare: muzica hip-hop.

ADVERTISEMENT

Un altfel de interviu cu Ionel Dănciulescu, mare fan al muzicii hip-hop

Alături de Giani Kiriță, Daniel Niculae și Nana Falemi, Ionel Dănciulescu este unul dintre cei mai mari fani ai muzicii hip hop dintre fotbaliști: „Totul a început în 1997-1998. „BUG Mafia”, era perioada „La Familia”, „Paraziții” și cred că atunci am început cu adevărat să ascult hip-hop și m-am apropiat de muzica asta”, a explicat Dănciulescu.

Una dintre trupele preferate ale lui „Danciu” este Bucharest Underground Mafia (BUG Mafia), una dintre cele mai cunoscute trupe de hip-hop din România. Dinamovistul ascultă însă și La Familia, Paraziții, iar unul dintre albumele sale preferate este „De Cartier”, lansat în 1998.

ADVERTISEMENT

Cantonamentele lungi de la Dinamo treceau mult mai ușor pentru „Danciu” care asculta muzică la walkman sau pe CD-player: „Muzica asta are un mesaj. Nu trebuie să fii etichetat pentru felul în care ești îmbrăcat, cu blugi largi și în această industrie sunt oameni foarte inteligenți.

Hip-hopul ar merita să fie la un nivel mult mai ridicat în România. E mult mai greu să faci hip-hop în România decât în America.

ADVERTISEMENT

Cu ce melodii se motiva înainte de meciuri și ce se asculta la petrecerile jucătorilor lui Dinamo

Ionel Dănciulescu a povestit cum arătau petrecerile la care participau jucătorii lui Dinamo, oamenii din club și investitorii precum Cristi Borcea, Nicolae Badea sau Vasile Turcu: „Fiecare asculta ce îi place. La paranghelii nu prea se ascultau de-astea că veneau oamenii de acolo, investitori și așa mai departe și atunci era un party mai mult cu muzică mai lăutărească, nu neapărat manele. Mai din folclor. În ultimul timp a venit din nou trendul ăsta cu manele”.

Pentru „Danciu” muzica hip-hop nu era doar un hobby, ci și o modalitate prin care să se deconteze de la tensiunea dinaintea meciurilor importante și o modalitate excelentă de a se motiva: „Stând în cantonament nu aveam altceva de făcut și asta era modalitatea mea de a mă relaxa. De exemplu înainte de meciuri foarte mulți colegi dormeau dar eu nu puteam și ascultam hip-hop în căști.

ADVERTISEMENT

Eram focusat pe ceea ce urma să se întâmple pe teren și mă deconectam cu ajutorul muzicii. Nu deranjam nici colegul de cameră. Sunt anumite piese care și acum au un impact emoțional extrem de puternic și reușeau să mă motiveze înainte de un joc important”.

De altfel, „Danciu” a legat relații extrem de strânse cu rapperi precum „Nimeni Altu”, care este și un mare fan al lui Dinamo și face parte din galeria „câinilor”, dar și Alan și Kepa sau Samurai, căruia chiar i-a devenit naș: „Am legat prietenii foarte strânse datorită acestei pasiuni pentru muzică”.

ADVERTISEMENT