Sport

Danemarca a rupt blestemul la Euro! Dolberg s-a întors “acasă” şi a marcat două goluri

Danemarca este prima echipă calificată în sferturile de finală de la Euro 2020. Kasper Dolberg a fost omul meciului cu Ţara Galilor reuşind să înscrie o "dublă".
26.06.2021 | 21:31
Danemarca a rupt blestemul la Euro Dolberg sa intors acasa si a marcat doua goluri
ADVERTISEMENT

Prima optime de finală de la Euro 2020 s-a disputat între Danemarca şi Ţara Galilor, scor 4-0. Echipa antrenată de Kasper Hjulmand a rupt blestemul şi a marcat primele goluri în fazele eliminatorii de la turneul final după fix 29 de ani.

Danemarca a rupt blestemul la Euro! Dolberg s-a întors “acasă” şi a marcat două goluri

Pe 26 iunie 1992, Danemarca reuşea una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului. Nemţii au fost mari favoriţi în ultimul act al Campionatului European, însă nordicii au reuşit o performanţă pe care nimeni nu o anticipa.

ADVERTISEMENT

Danezii nu ar fi trebuit să participe la acel turneu şi au prins un loc in extremis în locul Yugoslaviei, care avea să fie descalificată. Ajunsă în ultimul act, naţionala daneză a învins-o cu 2-0 pe Germania, prin golurile marcate de Jensen (18) şi Vilfort (78).

De atunci, nordicii au trăit un adevărat blestem la turneele finale europene. Danemarca nu a mai reuşit să înscrie niciun gol în fazele eliminatorii ale Campionatului European timp de fix 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Carusel al emoţiilor pentru danezi: de la accidentul lui Eriksen la calificarea în sferturile de finală!

Euro 2020 a început groaznic pentru Danemarca. Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren în confruntarea cu Finlanda şi a fost resuscitat pe teren sub privirile unei lumi întregi, colegii lui făcând un zid astfel încât imaginile cu mijlocaşul aflat în suferinţă să nu se vadă.

Jucătorii danezi fac zid în jurul lui Eriksen
Jucătorii danezi fac zid în jurul lui Eriksen

După o oră şi jumătate de pauză meciul s-a reluat şi Finlanda a învins cu 1-0, după un meci în care danezii au fost de nerecunoscut, fiind încă şocaţi de cele trăite de colegul lor. A urmat o înfrângere şi în faţa Belgiei şi ultima şansă de calificare a fost în meciul cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Victoria cu 4-1 a fost pentru Eriksen şi i-a propulsat pe danezi pe locul doi în grupă. Echipa lui Kasper Hjulmand a mers în optimile de finală, acolo unde a dat piept cu Ţara Galilor, echipă care continua parcursul excelent la Euro după ce, în 2016, prindea semifinalele.

Kasper Dolberg a revenit cu o “dublă” pe Johan Cruyff Arena!

Blestemul danezilor a fost rupt la fix 29 de ani de la victoria cu Germania din finala Euro 1992. Pe 26 iunie 2021, Kasper Dolberg a reuşit să înscrie primul gol al nordicilor în fazele eliminatorii după 29 de ani în minutul 27 al meciului cu Ţara Galilor.

ADVERTISEMENT
Kasper Dolberg
Kasper Dolberg

Atacantul a demonstrat că se simte ca acasă la Amsterdam, acolo unde s-a disputat optimea de la Euro 2020, şi la întoarcerea pe Johan Cruyff Arena a reuşit să ducă Danemarca spre sferturile de finală.

Kasper Dolberg
Kasper Dolberg, în perioada Ajax

Kasper Dolberg a jucat între 2016 şi 2019 la Ajax Amsterdam şi a reuşit să facă “dubla” în minutul 48 al meciului. Ulterior, Danemarca a controlat autoritar meciul şi a reuşit să se impună cu 4-0, Mahele (88) şi Braithwaite (90+4) stabilind scorul final.

Danemarca, duel cu învingătoarea dintre Olanda şi Cehia!

Pentru danezi, aventura de la Euro 2020 continuă. Începută într-un mod horror cu accidentul lui Eriksen, danezii au reuşit să îşi revină după şoc, să strângă rândurile şi să lupte pentru coechipierul lor, atât pe teren, cât şi în afara gazonului.

Mulţi se gândesc la o nouă minune pe care Danemarca o poate realiza. Nordicii au început greoi şi în 1992 când au venit la turneul final “direct de pe plajă”, iar în momentul în care elevii lui Kasper Hjulmand marchează primele goluri în fazele eliminatorii de la Euro după aproape trei decenii, totul este posibil.

În faza următoare, Danemarca va evolua împotriva învingătoarei din optimea de finală dintre Olanda şi Cehia.

Gareth Bale i-a oferit lui Kjaer un tricou al galezilor cu numele Eriksen, semnat de toţi jucătorii
Gareth Bale i-a oferit lui Kjaer un tricou al galezilor cu numele Eriksen, semnat de toţi jucătorii
  • 4 este numărul de sezoane jucat de Kasper Dolberg la Ajax Amsterdam
  • 29 de ani au trecut de la finala Euro 1992: Danemarca – Germania 2-0

 

ADVERTISEMENT
Tags: