Sport

România, neînvinsă în 2023 înaintea şocului cu Danemarca! Cristina Neagu, nerefăcută, a rămas în afara lotului

România - Danemarca este meciul şoc al grupei E la Campionatul Mondial de handbal. Cristina Neagu va rămâne în afara lotului, încă nerefăcută după accidentarea la genunchi.
05.12.2023 | 19:07
Romania neinvinsa in 2023 inaintea socului cu Danemarca Cristina Neagu nerefacuta a ramas in afara lotului
Naţionala României de handbal feminin. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
05-12-2023
17:18

Neagu, Balog şi Paşcan, în afara lotului!

Selecţionerul Florentin Pera le-a lăsat în afara lotului cu Danemarca pe Cristina Neagu, încă nerefăcută complet după accidentarea de la genunchi, Nicoleta Balog şi Claudia Paşcan. 

În premieră, în lotul de 16 jucătoare al României apare Diana Lixăndroiu, chemată în ultimul moment pentru a suplimenta lotul în condiţiile în care Neagu a devenit incertă. 

România – Danemarca se joacă marţi, de la ora 21:30, în Jyske Bank Boxen din Herning. Cele două formaţii au câte patru puncte şi învingătoarea acestui duel face un pas mare spre sferturile de finală.

România, neînvinsă în 2023 înaintea şocului cu Danemarca! 12 victorii şi un egal pentru trupa lui Pera

Se anunţă o atmosferă incendiară în arena din Herning, cu şanse mari să fie vândute toate cele 12.500 de bilete, la fel cum s-a întâmplat în meciul inaugural al danezelor, cu Serbia. Danezele sunt printre marile favorite de la acest turneu final şi vor să îşi ia revanşa în faţa Norvegiei după finala europeană pierdută în 2022.

ADVERTISEMENT

România a pornit excelent la Campionatul Mondial. “Tricolorele” au învins clar Chile (44-19) şi Serbia (37-28) şi au moralul beton înaintea meciului cu danezele. Indiferent de rezultat, România este în grafic pentru sferturile de finală şi rămâne la mâna ei înaintea meciurilor din faza a doua.

Entuziasmul echipei lui Florentin Pera este dat de rezultatele din 2023. România nu a pierdut niciun meci în acest an calendaristic, înregistrând 12 victorii şi un rezultat de egalitate, 30-30, într-un amical cu Spania.

ADVERTISEMENT

“Ne vom juca şansa, cu siguranţă. Suntem într-o formă bună, avem o atmosferă bună în cadrul echipei. Sunt mulţumit de dorinţa lor de a performa la echipa naţională. Avem o energie bună şi nu ne vom da la o parte. Ştiu că întâlnim Danemarca, vom juca într-o sală cu 15.000 de fani care vor susţine ţara gazdă. Vom face tot ce ţine de noi să dăm totul la fiecare meci. Cu atitudinea asta intrăm în teren. Trebuie să avem mentalitate de învingător”, Florentin Pera

Presiune pe gazde! Danezii vor titlul mondial pe teren propriu

Iar în acest meci, presiunea este pe gazde. Danezele au început greu, fiind conduse timp de 54 de minute de Serbia. Şi pentru trupa lui Jesper Jensen, meciul cu România va fi un test, pentru a vedea nivelul la care se află.

Aşteptările sunt mari de la echipa Danemarcei, care joacă toate meciurile pe teren propriu la acest turneu final, arena din Herning fiind aleasă pentru a găzdui Final Four-ul mondialului.

ADVERTISEMENT

“Tricolorele” au acelaşi discurs optimist şi înaintea meciului cu danezele. O abordare precaută în vederea pregătirii meciurilor din grupele principale iese din calcul, staff-ul tehnic şi jucătoarele susţinând că vor da totul în acest meci.

Danezele au coşmaruri cu România!

Danezele au coşmaruri cu România în Jyske Bank Boxen din Herning. “Tricolorele” le-au suflat de două ori! gazdelor medalii la turneele finale în ultimii 13 ani.

ADVERTISEMENT

Prima dată, în 2010, România a învins Danemarca în finala mică de la Campionatul European. Confruntarea s-a jucat în recent inaugurata arenă din Herning şi “tricolorele” au luat bronzul după 16-15 în faţa gazdelor.

Apoi, la Campionatul Mondial din 2015, România a eliminat Danemarca după un sfert de finală electrizant, scor 31-30, încheiat după prelungiri. Tot după prelunigiri, “tricolorele” aveau să piardă semifinala cu Norvegia (35-33), dar au luat medaliile de bronz, 31-22 cu Polonia.

După opt ani, România revine în Jyske Bank Boxen într-un meci cu Danemarca. De această dată nu este nimic decisiv. Dar un eventual succes al “tricolorelor” ar zgudui din temelii încrederea debordantă a gazdelor şi ne-ar duce în pole position pentru calificarea în sferturile de finală.

Fără Cristina Neagu cu Danemarca! Starul ar putea reveni în grupele principale

Cristina Neagu a fost instrumentală în ambele turnee finale din care România a plecat cu medalii de la Herning (Euro 2010 şi CM 2015). De această dată, interul stânga nu va putea evolua, încă fiind în recuperare după accidentare.

Vestea bună este că starul naţionalei noastre ar putea juca în meciurile din grupele principale, acolo unde România va evolua cu Japonia, Germania şi Polonia.

Danemarca, adversar de un alt calibru!

Dacă “tricolorele” vor aborda meciul în acelaşi stil ca pe cel cu Serbia, au o şansă bună să facă surpriza. România a avut joc în viteză, cu extremele puse excelent în valoare şi cu multe goluri uşoare.

În plus, apărarea a fost agresivă şi a recuperat multe mingi. O energie foarte bună a echipei care a condus meciul de la un capăt la celălalt. Dar, spre deosebire de Serbia, Danemarca este un adversar de un alt calibru. O echipă formată din superstaruri, care va avea aportul publicului şi care îşi propune câştigarea Mondialului.

“La fiecare meciuri pe care le-am avut în alte ţări, publicul a fost mereu alături de noi. Nu contează că am jucat mai puţin bine şi am câştigat, au fost mereu cu noi. Sunt unii care judecă şi când joci mai puţin bine, dar ei au fost şi sunt din nou alături de noi. Abia aştept meciul cu Danemarca. Cred că orice jucător îşi doreşte această atmosferă dată de public, cu siguranţă”, Sonia Seraficeanu

FANATIK este la Campionatul Mondial din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi informaţii, cele mai tari interviuri şi reportaje de la Herning.

  • 2 este numărul de tituluri de “cea mai bună jucătoare a meciului” obţinute de Eliza Buceschi (Chile şi Serbia)
  • 10 goluri a marcat mai mult România decât Danemarca în primele două meciuri de la Mondial
ADVERTISEMENT