Sport

Danezii, coșmar pentru FCSB! Cine e Nordsjaelland, adversara din turul 3 al Conference League

FCSB a eliminat pe CSKA 1948 Sofia și îi va înfrunta pe danezii de la Nordsjaelland în turul 3 preliminar al UEFA Conference League.
04.08.2023 | 08:32
Danezii cosmar pentru FCSB Cine e Nordsjaelland adversara din turul 3 al Conference League
Cine este FC Nordsjaelland, adversara FCSB din turul 3 preliminar al UEFA Conference Legue. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FCSB a avut parte de ghinion la tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar UEFA Conference League. După ce a eliminat cu o dublă victorie pe CSKA 1948 Sofia, în turul 2 preliminar, vicecampioana României o va înfrunta în runda următoare pe FC Nordsjaelland. Echipa lui Gigi Becali nu are amintiri plăcute de la ultimele dueluri împotriva echipelor daneze.

Cine e Nordsjaelland, posibila adversară din turul 3 al Conference League

FCSB, Farul și Sepsi sunt cele trei echipe din România care merg mai departe în turul al treilea preliminar al Conference League. Echipa pregătită de Elias Charalambous o va înfrunta pe FC Nordsjaelland, vicecampioana Danemarcei, după titlul ratat în sezonul trecut în fața lui FC Copenhaga.

ADVERTISEMENT

Danezii au un în palmares un titlu de campioană câștigat în 2012, dar și două Cupe ale Danemarcei, în 2010 și 2011. Nordicii au o valoare a lotului superioară (32,75 milioane de euro) în comparație cu FCSB (31,80 milioane de euro). FC Nordsjaelland evoluează pe un stadion de 10.300 de locuri în orașul Farum.

FC Nordsjaelland a jucat ultima oară în grupele unei competiții europene, în sezonul 2012/2013, când a evoluat în grupele Ligii Campionilor. Ernest Nuamah este cel mai valoros jucătorul din lotul lui FC Nordsjaelland. Atacantul ghanez este cotat la 6 milioane de euro. Marcus Ingvartsen (5,5 milioane euro) și Adamo Nagalo (5 milioane de euro) sunt alți jucători bine cotați ai danezilor.

ADVERTISEMENT

Danezii, coșmar pentru FCSB în cupele europene

Antrenorul lui FC Nordsjaelland, adversara FCSB-ului din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League, este Johannes Thorup. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a preluat echipa la începutul anului.

FCSB are amintiri neplăcute de la ultimele dueluri din cupele europene împotriva unor formații din Danemarca. În sezonul precedent, echipa lui Gigi Becali a reușit să se califice în grupele UEFA Conference League, însă a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu West Ham, Anderlecht și Silkeborg.

ADVERTISEMENT

Împotriva formației nordice, FCSB a pierdut atât meciul tur, cât și meciul retur cu scorul de 0-5. Nicolae Dică, ajuns între timp pe banca lui FCU 1948 Craiova, era antrenorul roș-albaștrilor la acea vreme. Primul meci din turul al treilea preliminar UEFA Conference League este programat pe 10 august, la București. Meciul retur va avea loc o săptămână mai târziu, pe 16 august, în Danemarca.

Gigi Becali nu-și face probleme la dubla cu Nordsjaelland

Chiar dacă FCSB-ul a trecut cu ceva emoții de sofioții de la CSKA 1948, patronul Gigi Becali nu-și face probleme în ceea ce privește „dubla” cu vicecampioana Danemarcei, deși aceasta este o echipă mult mai valoroasă decât cea bulgară.

ADVERTISEMENT

„Nu mi-e teamă de danezi, e prea puternică echipa. Joacă prea rapid, eu voiam joc rapid, dar așa ceva nu îmi închipuiam, așa viteză, așa rapid, dintr-una, pac-pac. E năuceală. Barcelona juca tiki-taka, făceau două atingeri. Ăștia acum fac mai mult, nu o mai preiau.

Năuceala FCSB, așa e. Noi nu le-am dat multe goluri că ăștia s-au apărat prea tare, mie mi-a plăcut foarte mult jocul. Nu preluare și pasă, pasă din prima. Când e pasă din prima, te năucește, nu știi unde se duce mingea.

Cum să îmi fie frică de danezi, dacă noi avem patru fundași buni, iar ăia șase din față, nu mai vorbesc. Ce frică să îmi fie? Ce pot să ne facă danezii. Cât să joace ei mai bine ca noi ca să ne bată pe noi? Niciodată în viața vieților lor”, a spus Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,70 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul FCSB – CFR Cluj

ADVERTISEMENT