Sport

FCSB – CSKA 1948 Sofia 3-2, în turul 2 preliminar din Conference League. Calificare cu emoții

FCSB s-a calificat cu emoții în turul 3 preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-2 în returul de pe „Arcul de Triumf” pe bulgariii de la CSKA 1948 Sofia.
03.08.2023 | 23:16
FCSB  CSKA 1948 Sofia 32 in turul 2 preliminar din Conference League Calificare cu emotii
Florinel Teodor Coman si Erdenis Gurishta in meciul de fotbal dintre FCSB si TSKA 1948 Sofia, contand pentru UEFA Europa Conference League, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, joi 3 august 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
03-08-2023
18:30

FCSB - CSKA 1948 Sofia 3-2 (Djokovic 27, 82, Oct. Popescu 90+1 / Pedrinho 49, Daskalov 68)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. FCSB merge cu emoții în turul 3 prleiminar al Conference League, unde va juca împotriva echipei daneze Nordsjælland.

Min. 90+1: GOOOL FCSB! Edjouma și Băluță șutează succesiv paralel cu poarta, mingea ajunge în cele din urmă la Tavi Popescu, iar acesta înscrie din 10 metri.

Min. 83: Karagaren trimite din 10 metri cu latul, puțin pe lângă bară.

Min. 82: GOOOL FCSB! Băluță îl găsește excelent pe Djokovic, care înscrie un gol superb, cu un șut plasat din marginea careului mare.

Min. 75: Băluță rămâne singur în careu și înscrie cu un șut pe jos, dar era în ofsaid și golul este anulat.

Min. 72: Vutov trimite cu capul peste poartă din 6 metri.

Min. 68: GOOOL CSKA 1948! Daskalov reia cu capul în plasă după o lovitură liberă executată de pe partea stângă.

Min. 58: Compagno este înlocuit cu Băluță.

Min. 56: Djokovic este faultat tare la mijlocul terenului, are o ieșie nervoasă, își lovește adversarul în piept, dar are noroc și scapă doar cu un cartonaș galben.

Min. 49: GOOOL CSKA 1948! O greșeală de arbitraj duce la golul egalizator al echipei bulgare. Șut este faultat la mijlocul terenului, arbitrul lasă jocul să continue, Rusev pătrunde pe dreapta, centrează perfect în careu, de unde Pedrinho reia cu capul ân plasă.

Min. 46: Chiricheș a intrat în locul lui Haruț, iar Octavian Popescu în locul lui Florinel Coman.

Min. 37: Miculescu acuză probleme medicale și este înlocuit de Cordea.

Min. 27: GOOOL FCSB! Compagno îi pasează superb cu călcâiul lui Coman, acesta prelungește până în careu la Djokovic, care înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 24: Olaru pătrunde pe stânga, îi trimite în mijlocul careului lui Florinel Coman, dar șutul acestuia trece peste poartă.

Min. 11: Corner executat de Coman, Compagno prelungește până la Miculescu, iar acesta reia cu capul în bară din 3 metri.

Min. 7: Centrarea lui Șut este deviată în propria poartă de un fundaș bulgar, însă golul este anulat pentru un ofsaid în care se afla jucătorul „roș-albaștrilor”.

Min. 1: A început partida.

03-08-2023
17:41

Echipele de start la FCSB - CSKA 1948 Sofia

Echipele de start la meciul FCSB – CSKA 1948 Sofia.

  • FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Haruț, Radunovic – Djokovic, Șut, Olaru – Miculescu, Compagno, Coman. Rezerve: A. Vlad – A. Băluță, Chiricheș, Cordea, Edjouma, V. Gheorghe, Lixandru, Pantea, Panțîru, Oct. Popescu, Ov. Popescu, Radaslavescu. Antrenor: Elias Charalambous.
  • CSKA 1948: Naumov – Gurishta, Petrov, Heliton, Rapnouil – Daskalov, Umarbaev – Rusev, Stoichkov, Pedrinho – Kjartansson. Rezerve: Ganev, Madzharov – Karagaren, Kirilov, Nguinda, Orachev, Rooney, Thalis, Tsenov, Viyachki, Vutov. Antrenor: Miroslav Kosev.

Meciul FCSB – CSKA Sofia 1948 are loc joi, 3 august, cu începere de la ora 21:30, în manșa secundă a turului 2 preliminar din Conference League. Învingătoarea de aici va avea o misiune cumplită în turul 3 preliminar, pentru că va întâlni pe vicecampioana Danemarcei, FC Nordsjaelland. Va fi un examen extem de dificil pentru bucureșteni, danezii plecând clar favoriți.

Unde se joacă meciul FCSB – CSKA 1948 Sofia, în manșa secundă a turului 2 preliminar din Conference League

Confruntarea FCSB – CSKA 1948 Sofia se desfășoară joi, 3 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Arcul de Triumf” din București, în manșa secundă a turului 2 preliminar din Conference League. Stadionul pe care joacă Dinamo partidele de campionat și unde a avut loc „Derby de România”, FCSB – Dinamo, are numai 7.000 de locuri, dar acest lucru nu prezintă nicio importanță în privința partidei cu CSKA SofIA 1948.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că la meciurile de acasă din grupele Conference League de anul trecut, fanii FCSB ar fi avut scandări rasiste și UEFA  a decis ca pedeapsă ca primul meci acasă din cupele europene al echipei patronate de Gigi Becali să se joace cu porțile închise. O decizie care îi face pe cei de la CSKA 1948 Sofia să capete încredere în faptul că ar putea răsturna deficitul de un gol de la meciui câștigat de FCSB în capitala Bulgariei cu 1-0.

Cine transmite la TV partida FCSB – CSKA Sofia 1948

Partida FCSB – CSKA 1948 Sofia se joacă joi, 3 august, de la ora 21:30,pe stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală, dar fără spectatori, în manșa secundă a turului 2 preliminar din Conference League. Ea va fi televizată în direct pe canalele Digi Sport 1 și Prima Sport 1, deși pe aceste posturi va fi transmisă în direct de la ora 19:00 și întâlnirea Urartu – Farul. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București joi, 3 august vremea va fi de-a dreptul toridă, pentru câ se vor atinge temperaturi caniculare, 37 de grade la ora amiezii, în jur de 34 grade la ora startului partidei, fără nici urmă de amenințare de ploaie.

Arbitrul meciului este albanezul Juxhin Xhaja, 33 de ani, aflat la al zecelea meci în cupele europene. Cu fotbalul românesc a avut tangențe o singură dată, în 2018, la partida Viitorul – Dinamo Zagreb 0-1 în UEFA Youth League. Cel mai tare joc arbitrat a fost Djurgarden – APOEL Nicosia 3-0 în august 2022, scor 3-0, în Conference League, arătând șase cartonașe galbene și două roșii, câte unul de echipă.

ADVERTISEMENT

Ce absențe sunt în întâlnirea FCSB – 1948 CSKA Sofia

FCSB pleacă din postura de favorită după succesul din tur, dar bulgarii vin cu gânduri amenințătoare. Probabil nu va fi în formula de start Chiricheș, cel care a revenit după mulți ani la FCSB în partida de la Galați, dar s-a văzut că încă nu este pus la punct cu pregătirae fizică. Nici tânărul Pantea nu va juca fundaș dreapta, probabil Ovidiu Popescu urmând a-l înlocui.

CSKA 1948 Sofia vine la București pentru „totul sau nimic”. Faptul că nu vor fi spectatori e chiar un avantaj pentru o echipă obișnuită să joace astfel, cu puțini oameni în tribune. Antrenorul Atanas Ribarski are trei jucători out la acest meci: Johnathan, Serdyuk și Piscevic, toți trei fiind accidentați.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul FCSB – CSKA 1948 Sofia

Deși s-a impus la Sofia cu 1-0 în partida tur, FCSB nu este văzută ca o echipă care are de îndeplinit o formalitate la retur. Cota de 1,70 primită pentru victorie arată că book-makerii cred că nu va fi simplu pentru bucureșteni, mai ales că joacă și fără public. Victoria bulgarilor are cotă de 5,25. La calificare, FCSB are 1,10, iar CSKA 1948 Sofia ajunge la cota 7,00.

Șansă dublă „X2” ajunge la cota de 2,20, iar un gol înscris de oaspeți ajunge la cota de 1,70. De altfel, bulgarii au venit cu declarații extrem de războinice și sunt convinși că pot întoarce în favoarea lor soarta calificării. CSKA 1948 Sofia, deși este o echipă aproape fără suporteri, arată mult mai bine decât surata mult mai cunoscută, CSKA Sofia, adversara lui Sepsi Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT