Sport

Câți bani încasează FCSB, Farul și Sepsi pentru calificarea din Conference League

FCSB, Farul și Sepsi au obținut calificarea în turul 3 preliminar al Conference League și vor primi o sumă importantă de bani de la UEFA.
04.08.2023 | 00:35
Cati bani incaseaza FCSB Farul si Sepsi pentru calificarea din Conference League
FCSB, Farul și Sepsi au obținut calificarea în turul 3 preliminar al Conference League și vor primi o sumă importantă de bani de la UEFA. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trei din cele patru reprezentante ale României în turul 2 preliminar al Conference League au reușit să meargă mai departe, singura care s-a oprit în această fază a competiției fiind CFR Cluj, care va primi 350.000 de euro pentru parcursul avut.

Bani frumoși pentru FCSB, Farul și Sepsi pentru calificarea în turul 3 preliminar al Conference League

Pentru performanța de a accede în turul 3 preliminar al Conference League, echipele FCSB, Farul și Sepsi vor încasa o sumă frumoasă de bani, UEFA oferind nu mai puțin de 550.000 de euro în această fază a competiției.

ADVERTISEMENT

Dacă vor mai trece încă un tur şi se vor califica în play-off-ul Conference League, cele trei echipe românești își vor asigura un premiu de 750.000 de euro. Însă, adevărata țintă financiară este de fapt intrarea în faza grupelor. O astfel de performanță se premiază cu 2,9 milioane de euro.

Deși s-a impus în manșa tur, în deplasare, cu 1-0, FCSB a avut mari emoții în manșa secundă cu CSK 1948 Sofia desfășurată fără spectatori pe stadionul Arcul de Triumf. ”Roș-albaștrii” au câștigat cu 3-2, după o ”dublă” a lui Damjan Djokovic și un gol marcat de Octavian Popescu.

ADVERTISEMENT

În turul trei preliminar, FCSB va avea o misiune dificilă, urmând să întâlnească formația daneză FC Nordsjaelland, direct calificată în această fază. Prima manșă va avea loc la București, pe 10 august, returul fiind programat o săptămână mai târziu în Danemarca.

Ce adversare vor avea Farul și Sepsi

Campioana României a trecut de Urartu cu un dublu 3-2, însă trupa lui Gică Hagi a suferit enorm în returul de la Erevan. Armenii au dominat autoritar primele 50 de minute și au condus cu 2-0, dar apoi ”marinarii” au avut o revenire fantastică.

ADVERTISEMENT

În faza următoare, campioana României va da piept cu Flora Tallinn. Prima manșă a dublei cu campioana Estoniei va avea loc joi, 10 august, la Ovidiu, returul fiind programat o săptămână mai târziu pe Le Coq Arena din Tallinn.

Sepsi s-a calificat în turul 3 preliminar al Conference League, după ce au făcut instrucție cu CSKA Sofia. După victoria cu 2-0 din Bulgaria, trupa lui Liviu Ciobotariu s-a impus cu 4-0 pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Liviu Ciobotariu va întâlni pe Aktobe, locul trei în campionatul din Kazahstan, în turul trei preliminar al Conference League. Partida tur are loc pe data de 10 august la Sfântu Gheorghe, iar returul se dispută o săptămână mai târziu, pe data de 17 august, pe terenul celor de la Aktobe.

ADVERTISEMENT