Sport

Danezii, îngrijoraţi după înfrângerea cu Japonia! Aşteptări uriaşe de la gazdele competiţiei

Danemarca visează să câştige titlul mondial la handbal feminin pe teren propriu, dar au apărut multe semne de îngrijorare după înfrângerea din grupele principale cu Japonia.
09.12.2023 | 13:30
Danezii ingrijorati dupa infrangerea cu Japonia Asteptari uriase de la gazdele competitiei
Danezii, îngrijoraţi după înfrângerea cu Japonia! Aşteptări uriaşe de la gazdele competiţiei
ADVERTISEMENT

Danemarca este una dintre marile favorite la Campionatul Mondial de handbal feminin. Gazdele au beneficiat şi de un program mai bun şi de faptul că îşi vor disputa toate meciurile în Jyske Bank Boxen din Herning, acolo unde va avea loc inclusiv finala.

Danezii, îngrijoraţi după înfrângerea cu Japonia!

În ciuda tuturor condiţiilor pe care le are la dispoziţie Danemarca scârţâie la acest turneu final. Primele semne de slăbiciune au venit la meciul de deschidere. Cu 12.000 de fani în tribune, danezele s-au chinuit cu Serbia, care a condus până în minutul 54.

ADVERTISEMENT

A venit apoi un succes facil cu Chile şi o evoluţie entuziasmantă cu România, meci câştigat cu 39 – 23. Părea că totul s-a reglat pentru daneze, dar grupele principale au început cu o înfrângere în faţa Japoniei.

Interes uriaş în mass-media daneză! Jurnalele de ştiri încep cu handbal

Niponele s-au impus la Herning cu 27-26, cu o aeriană la ultima fază. Chiar dacă nu pune în pericol calificarea danezelor în sferturi, înfrângerea cu asiaticele a stârnit îngrijorare în media daneză.

ADVERTISEMENT

Există un interes uriaş pentru această competiţie în Danemarca, iar eşecul a fost disecat pe toate părţile în studio-urile tv, dar şi în publicaţiile online.

La TV, jurnalele de ştiri încep cu handbal, antrenorul Jesper Jensen fiind prezent şi în studio-urile daneze, pe lângă interviurile pe care le oferă el şi jucătoarele la antrenamente.

ADVERTISEMENT
Meciurile ţării gazdă, mereu cu peste 10.000 de oameni în tribune. Sursa: Fanatik
Meciurile ţării gazdă, mereu cu peste 10.000 de oameni în tribune. Sursa: Fanatik

Handbalistele lui Jesper Jensen, comparate de danezi cu “Generaţia de Aur”

Această generaţie de handbaliste a Danemarcei este considerată cea mai valoroasă din ultimii 25 de ani. Nordicii compară această generaţie cu cea din 1996 şi 1997, care a adus titlul olimpic şi titlul mondial.

După ce anul trecut Danemarca a pierdut finala de la Euro cu Norvegia 25-27 după 15-12 la pauză, aşteptările danezilor este ca echipa lor să câştige titlul mondial pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Încă de la primul meci au fost susţinuţi în tribune de peste 10.000 de fani, iar de acum încolo se anunţă sold out la fiecare meci al danezelor. Totuşi, debutul nu este cel visat şi jurnaliştii speră ca înfrângerea în faţa Japoniei să fie un semnal de trezire.

Naţionala de handbal a Danemarcei.
Naţionala de handbal a Danemarcei.

Presiune pe daneze! Trebuie să învingă Polonia şi Germania pentru a încheia pe primul loc

Danemarca joacă următorul meci de la Mondialul de handbal feminin împotriva Poloniei. Gazdele pornesc mari favorite şi îşi asigură calificarea în sferturi cu un succes. Însă, o eventuală surpriză neplăcută ar arunca în vrie lăudata formaţie a lui Jesper Jensen.

Cu două victorii împotriva Poloniei şi Germaniei, Danemarca se va impune în grupă principală şi va avea un adversar teoretic mai uşor în sferturile de finală. Un eventual succes cu Polonia ar spulbera şi ultima fărâmă de şansă pentru naţionala “tricoloră”, care are nevoie de două victorii şi un joc al rezultatelor pentru a mai spera la sferturi.

Danezii îşi doresc revanşa în faţa “rivalelor” din Norvegia. Visul este ca cele două formaţii să se întâlnească în finala mondială şi Danemarca să se impună la Herning. Rămâne de văzut dacă acest scenariu este posibil.

  • 4 puncte are Danemarca în grupa principală III
  • 12.500 de locuri are capacitate Jyske Bank Boxen
ADVERTISEMENT