Sport

Dani Coman a plecat de la Hermannstadt. Revelația SuperLigii are mari probleme financiare

FC Hermannstadt este surpriza plăcută a primelor etape în SuperLigă, dar ar putea împărtăși soarta echipelor Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, din sezonul trecut. Sibienii sunt neplătiți de trei luni.
11.08.2022 | 17:25
Dani Coman a plecat de la Hermannstadt Revelatia SuperLigii are mari probleme financiare
Dani Coman nu mai este președinte la FC Hermannstadt. Fostul portar a demisionat din cauza gravelor probleme financiare. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Dani Coman a construit o echipă capabilă să facă față primului eșalon fotbalistic, dar restanțele financiare către jucători și lipsa unor perspective optimiste l-au forțat să demisioneze din funcția de președinte la FC Hermannstadt.

Ignorat de autorități, Dani Coman plecat de la Hermannstadt

Fostul mare portar a ales o carieră administrativă după ce s-a retras din fotbal și a fost ani de zile președintele clubului Astra Giurgiu alături de care a cucerit un titlu de campion al României.

ADVERTISEMENT

Din cauza problemelor financiare uriașe ale giurgiuvenilor a plecat de la Astra și a acceptat provocarea de a construi la Sibiu o echipă care să promoveze în SuperLigă și să nu facă doar figurație în primul eșalon.

La Sibiu s-a lovit iar de probleme, dar a continuat să spere că autoritățile locale vor găsi o modalitate de a se implica financiar la FC Hermannstadt, pentru ca nou promovata să-și poate continua activitatea.

ADVERTISEMENT

Deși a lansat un mesaj ferm către mediul de afaceri și administrativ din Sibiu, fostul fotbalist nu a reușit să-i sensibilizeze pe oamenii cu bani, astfel că, joi, și-a anunțat demisia din funcția de președinte.

”Vreau să mă liniștesc. Îmi e greu.  Am participat la construirea acestei echipe și acum am nevoie de timp să mă liniștesc”, a spus Dani Coman, pentru GSP.ro, evitând să ofere mai multe explicații.

ADVERTISEMENT

La FC Hermannstadt ultimul salariu s-a plătit în aprilie

De acum fostul președinte al FC Hermannstadt, Dani Coman, a fost discret cu privire la problemele grave cu care se confruntă echipa din Sibiu. Deși în ultimele luni banii s-au plătit cu mare greutate, fostul fotbalist a căutat mereu soluții pentru a redresa situația.

La începutul acestei luni, însă, Coman a făcut un ultim apel către autorități, cerându-le să ajute financiar echipa pentru a nu se ajunge în situația în care au fost în campionatul trecut Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș. La FC Hermannstadt ultimele salarii s-au achitat în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

”Sunt extrem de multe probleme. Mă rezum la un singur apel: ajutați această echipă, că merită! Dacă nu, faceți un tablou cu echipa asta, care a promovat, mai mult de atât nu se poate realiza. Am ajuns în situația în care este mai rău decât era la Astra”, spunea Dani Coman la începutul acestei luni.

După patru etape disputate în SuperLigă, Hermannstadt este neînvinsă. Echipa pregătită de Marius Măldărășanu are 8 puncte în clasament. Două victorii și două remize au obținut sibienii în primele etape.

ADVERTISEMENT