Sport

Dani Coman, despre faza antologică în care a făcut stop pe piept la un penalty: “Acum l-aş da afară!”

Dani Coman a vorbit despre faza antologică de la meciul Rapid - FC Argeș, din optimile Cupei României. Fostul portar a făcut stop pe piept la un penalty.
14.10.2023 | 22:21
Dani Coman despre faza antologica in care a facut stop pe piept la un penalty Acum las da afara
Dănuț Coman a vorbit despre momentul în care a făcut stop pe piept la Rapid - FC Argeș în Cupa României. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dani Coman a fost invitatul celei mai noi ediții a emisiunii marca FANATIK „Suflet de Rapidist”. Printre dezvăluirile și discuțiile de senzație, fostul portar, actualmente președinte la Hermannstadt, și-a adus aminte de faza antologică de la un meci de cupă în care a făcut stop pe piept la loviturile de departajare.

Dani Coman, stop pe piept la un penalty în Rapid – FC Argeș

Rapid și FC Argeș s-au duelat pe 27 noiembrie 2002 în optimile Cupei României. Echipa câștigătoare s-a decis după loviturile de departajare. Dani Coman, fostul mare portar român, apăra buturile formației piteștene.

ADVERTISEMENT

Fostul portar a fost protagonistul unui moment inedit. Constantin Schumacher evolua la acea vreme la Rapid și a încercat să-l execute pe Dani Coman cu o „scăriță”.

Fost goalkeeper la naționala României, Coman a rămas pe centrul porții și a făcut preluare pe piept, reușind să anticipeze din timp strategia bunului său prieten.

ADVERTISEMENT

Dani Coman, despre faza antologică în care a făcut stop pe piept la un penalty: “Acum l-aş da afară!”

„L-aș da afară (n.r. dacă portarul lui Hermannstadt ar proceda la fel)! L-aș da afară acum, vreau să rămân singurul care a făcut asta. Primul a fost Iencsi (n.r. executant), l-am apărat. Al doilea a fost Maftei, care mi-a dat gol. Al treilea Șumi și al patrulea Bratu, pe care le-am apărat. 

Aș minți dacă aș spune acum că eram convins 100% că va da scăriță. Eram convins că dă tare pe mijlocul porții. Asta am simțit la momentul respectiv și de-asta am rămas pe mijlocul porții.

ADVERTISEMENT

Nu ești singurul (n.r. care l-a înjurat). Mulți rapidiști mi-au spus”, a povestit Dănuț Coman despre faza antologică de la meciul care s-a încheiat cu victoria lui FC Argeș. Piteștenii au trecut de FCM Bacău în sferturi, însă au cedat în penultimul act cu FC Național.

Cum a anticipat Dani Coman că Schumacher va încerca „scăriță”: „Știa că e posibil să fac una din asta”

Celebra „scăriță” de la meciul care s-a disputat la Ploiești a rămas în mintea microbiștilor români. Este o amintire pe care Constantin Schumacher, care a evoluat la Rapid în perioada 1999-2003, nu vrea să și-o aducă aminte după cum spune chiar fostul fotbalist.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu făceam așa, nu mai aveai ce să-ți amintești. E o amintire pe care Dani (n.r. – Dani Coman, acum președinte la Hermannstadt) o ține mai bine aminte, eu voiam să nu mi-o amintesc. 

Am avut multe faze de acest gen, când ne jucam după antrenamente. Dani știa că e posibil să fac una din asta”, declara Schumacher în 2021 la Pro TV.

„Suflet de Rapidist” se vede LIVE în fiecare marți, ora 13:30, în direct doar pe www.fanatik.ro, după FANATIK SUPERLIGA. În premieră, fiecare ediție poate fi urmărită joi, ora 10:30, pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Dani Coman, despre faza antologică în care a făcut stop pe piept la penalty

ADVERTISEMENT