News

Daniel Dragomir, fostul ofițer SRI condamnat definitiv pentru corupție, s-a predat în Italia

04.02.2021 | 11:27
Daniel Dragomir fostul ofiter SRI condamnat definitiv pentru coruptie sa predat in Italia
ADVERTISEMENT

Daniel Dragomir, fostul ofițer SRI care a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție, s-a predat, joi, autorităților italiene la Bari.

În 2020, acesta usese condamnat definitiv în România. A plecat, însă, din țară, cu o zi înainte de condamnare. Potrivit G4Media, acesta s-a predat, joi, autorităților italiene din Bari.

ADVERTISEMENT

Daniel Dragomir s-ar afla în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare, emis de Tribunalul București.

Daniel Dragomir, fostul ofițer SRI, s-a predat în Italia

Daniel Dragomir a fost dat în urmărire națională în luna iunie 2020 după ce Poliția Română a anunțat că acesta nu a fost găsit acasă la câteva ore după condamnarea definitivă.

ADVERTISEMENT

”În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales.

Acesta a fost depus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România”, a anunțat Poliția Română, joi.

Ce acuzații i se aduc lui Daniel Dragomir

Fostul colonel SRI a fost condamnat, joi, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare în iunie 2020.

ADVERTISEMENT

La acea dată, magistrații Curții au decis cu privire la inculpatul Daniel Dragomir condamnarea la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani și de 6 luni închisoare pentru participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Aceste pedepse au fost contopite și, în temeiul legii penale, Daniel Dragomir a primit pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare, respectiv o treime din pedepsele care nu se execută. Astfel, în final inculpatul a fost condamnat la 3 ani și 10 luni închisoare în regim de detenție.

ADVERTISEMENT