Sport

Daniel Niculae, protejatul lui Dan Şucu la Rapid? Ce spune patronul giuleştenilor

Daniel Niculae, președintele Rapidului, acuzat de incompetență. Cum răspunde Dan Șucu și ce îi reproșează oficialului din Giulești.
04.10.2023 | 17:44
Daniel Niculae protejatul lui Dan Sucu la Rapid Ce spune patronul giulestenilor
Daniel Niculae a fost numit președintele Rapidului pe data de 1 aprilie 2021. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Daniel Niculae a fost criticat în mai multe rânduri de suporterii Rapidului, dar și de alte voci apropiate de club, care afirmă că este ținut în funcție doar ordinul lui Dan Șucu. Patronul „alb-vișiniiilor” a lămurit subiectul la „SUFLET DE RAPIDIST”.

Daniel Niculae, menținut în funcție la Rapid de Dan Șucu? „Când am venit el era președinte”

Robert Niță, moderatorul emisiunii „SUFLET DE RAPIDIST” i-a ridicat mingea la fileu lui Dan Șucu cu privire la Daniel Niculae: „Au fost nenumărate discuții și am văzut la un moment dat și supărarea suporterilor la meciul cu Petrolul și aș vrea să vă întreb un lucru sensibil, cel puțin pentru mine. Vorbesc despre un fost coleg de-al meu, un om cu care am împărțit vestiarul, și mă refer la președintele Nicolae.

ADVERTISEMENT

S-a tot spus și au fost la adresa lui numeroase atacuri, că este în această poziție la Rapid doar datorită faptului că joacă tenis de câmp cu dumneavoastră”, l-a pus în dificultate fostul atacant.

Dan Șucu nu a ezitat însă nicio secundă să dea un răspuns: „Păi dar eu când am venit Nico era președinte. El era dinainte. Deci încă o dată. El corespunde la ceea ce am spus mai devreme. În primul rând e un om foarte cinstit, competența nu poți să i-o negi, implicarea nu poți să i-o ceri”.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae, apărat de Dan Șucu: „Oricare dintre noi are foarte multe de învățat”

Cu toate acestea, Dan Șucu nu s-a ferit să recunoască faptul că Daniel Niculae mai trebuie să se pună la punct: „Faptul că sunt anumite lucruri pe care încă nu le cunoaște din partea administrativă, da. Oricare dintre noi are foarte multe de învățat. Eu cred că noi trebuie să ieșim puțin din paradigma în care o echipă de fotbal este doar într-o întrecere sportivă. 

Nu, nu este așa. Întrecerea sportivă e doar cea pe care o vezi pe teren 90 de minute. Dar o echipă de fotbal înseamnă mult mai mult decât atât. Există și o competiție economică pe care trebuie să o conștientizăm”.

ADVERTISEMENT

Patronul Rapidului subliniază faptul că profitul aduce performanță, iar componenta financiară este cel puțin la fel de importantă cu ceea ce se întâmplă pe gazon: „Această competiție economică de care vorbim este cea care creează mai departe premisele economice în așa fel încât partea sportivă să beneficieze”.

Avertisment clar al patronului Rapidului: „Dacă nu reușești, în schimb intri pe partea cealaltă, într-un cerc vicios”

Dan Șucu susține că Rapid trebuie să acorde o atenție majoră acestui subiect: „Rezultatele bune ale părții sportive merg iarăși mai departe și ajută la rezultate economice mai bune. Și tot așa. Datele economice superioare iarăși crează o premisă mai bună pentru zona sportivă. 

ADVERTISEMENT

Se crează deci acest cerc virtuos de data asta, care trece mai departe la perfomanță. Dacă ești capabil să îl creezi, lucrurile merg din bine în mai bine. Dacă nu reușești, în schimb intri pe partea cealaltă, într-un cerc vicios”. 

„SUFLET DE RAPIDIST” e ÎN DIRECT pe homepage-ul FANATIK.RO, în fiecare marți, de la ora 13:30. Emisiunea poate fi urmărită ÎN PREMIERĂ pe canalele de Facebook și YouTube, joia, de la ora 10:30.

Daniel Niculae, protejatul lui Dan Șucu la Rapid? „Când am venit era președinte

ADVERTISEMENT