Sport

Daniel Pancu e sigur de spectacol la Rapid – FCSB: ”Un meci cum nu a mai fost în România”

Primul derby al noului sezon în Liga 1, Rapid – FCSB, se joacă duminică, pe Arena Națională. Daniel Pancu e categoric: ”va fi spectacol”.
10.08.2021 | 16:28
Daniel Pancu e sigur de spectacol la Rapid  FCSB Un meci cum nu a mai fost in Romania
ADVERTISEMENT

Rapid și FCSB sunt neînvinse în acest început de campionat. Deși FCSB este aparent favorită în duelul de la sfârșitul săptămânii, giuleștenii sunt trupa începutului de campionat.

Startul entuziasmant s-a concretizat în 10 puncte acumulate (dintr-un total de 12 disponibile) și cea mai bună defensivă, alături de Farul, ambele având cifra zero în dreptul golurilor primite.

ADVERTISEMENT

Avertismentul lui Daniel Pancu: ”Rapid nu se comportă ca o echipă nou promovată”

Duelul dintre Rapid și FCSB, programat în etapa a 5-a a Ligii 1, va opune experiența giuleștenilor, entuziasmului și tinereții jucătorilor de la FCSB.

Vicecampioana pornește cu prima șansă în opinia specialiștilor, însă legenda Rapidului, Daniel Pancu îi vede pe băieții lui Mihai Iosif capabili să producă o primă mare surpriză.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional știe care sunt argumentele care o fac pe Rapid cel puțin egala celor de la FCSB și este convins că va fi un spectacol pe cinste.

”Atmosfera va fi una specială. Va fi un duel foarte interesat, dintre o echipă foarte experimentată, care nu primește gol și de partea cealaltă, o echipă tânără care nu primește.

ADVERTISEMENT

Va fi un meci care nu a mai fost de mult în România. Ce mă surprinde pe mine, mai toată lumea vede FCSB favorită. Eu nu știu cum? FCSB a primit 6 goluri, Rapid niciunul, Rapid are mai multe puncte. Rapid nu se comportă ca o nou-promovată, ci ca o echipă cu pretenții în play-off.”, a explicat Pancu, la Pro X.

Până la duelul din teren, a început ”războiul” declarațiilor

Duelul dintre cele două echipe a început încă de la finalul săptămânii trecute, când Rapid a obținut al treilea succes stagional, 1-0, în deplasare, cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Imediat după succesul de la Pitești, căpitanul din Giulești a dat tonul ironiilor: ”FCSB e o forță? Și noi suntem o forță, suntem Rapid București”, a spus Săpunaru.

Fostul internațional a fost completat de coechipierul său din defensivă, Alexandru Dandea: ”Eu îmi doresc să câștigăm cu FCSB, dar o victorie nu înseamnă decât trei puncte. Nu avem mare rivalitate cu ei, este o echipă nou înființată”, a completat apărătorul rapidist.

Replica managerului general al roș-albaștrilor, Meme Stoica, nu s-a lăsat așteptată. Oficialul FCSB i-a reamintit lui Dandea că i-a fost pusă la dispoziție baza de pregătire a roș-albaștrilor pentru a se recupera după o accidentare.

”Salut reapariția Rapidului în prim-planul fotbalului românesc și mi-aș dori să ne întâlnim de 4 ori sezonul ăsta (glumeților, nu 3 în playout și una în cupă), îl apreciez și îl respect pe Daniel Niculae, mi-aș dori să avem și noi un lider ca Săpunaru.

Nu mă interesează disputele referitoare la care e adevăratul Rapid, pentru mine e acolo unde sunt suporterii, deci va fi derby. În rest, mă bucur că ne-am înființat la timp și am avut sala de la Berceni pusă la punct în detaliu, plus pe Ovidiu Kurti cu înaltă calificare.

Nu de altceva, dar ca să se recupereze domnul Dandea la noi după accidentarea suferită când făcea parte din lotul Astrei”, a postat Meme Stoica, pe contul personal de Facebook.


  • (P) Cota BETANO pentru Rapid – FCSB: 1,40 este cota pentru “peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT