Sport

Daniel Pancu, prima reacție după ce România U21 a devenit lider în grupa pentru EURO 2025: „Sunt tineri, au toată viața înainte”

Daniel Pancu, selecționerul României U21, a oferit o primă reacție după victoria cu Armenia U21, scor 1-0. „Tricolorii” au urcat pe primul loc în grupă.
26.03.2024 | 19:11
Daniel Pancu prima reactie dupa ce Romania U21 a devenit lider in grupa pentru EURO 2025 Sunt tineri au toata viata inainte
Daniel Pancu a tras concluziile după victoria României U21, scor 1-0 cu Armenia U21. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a reacționat în premieră după Armenia U21 – România U21, scor 0-1, în etapa a 6-a din Grupa E pentru calificarea la EURO 2025. Selecționerul naționalei de tineret a României se aștepta la un duel încrâncenat pe terenul ultimei clasate.

Daniel Pancu, prima reacție după ce România U21 a devenit lider în grupa pentru EURO 2025

Singurul gol al meciului a fost marcat de Cristian Mihai, mijlocașul celor de la UTA Arad, în minutul 89. Constantin Grameni, jucătorul lui Gică Hagi al Farul, a pasat decisiv la golul decisiv din partida cu Armenia U21.

ADVERTISEMENT

Grație acestei victorii, „tricolorii” mici au urcat pe primul loc în Grupa E. Totuși, naționala României U21 poate fi depășită în clasament de Elveția, aflată la două puncte în spate, dar cu un meci în minus. Daniel Pancu a recunoscut că i-a fost greu să-i mobilizeze pe elevii săi.

„Mă așteptam la un astfel de joc. Din păcate, e greu să capacitezi jucătorii pentru că diferența de valoare între cele două echipe este una foarte mare. Toate erau în favoarea noastră.

ADVERTISEMENT

„Ei sunt tineri, au toată viața înainte”

Doar că Elveția a făcut 0-0 aici. Un semnal de alarmă mai bun nu puteam să trag pentru jucătorii mei. Mă bucur că s-a întâmplat să câștigăm până la urmă cu 1-0, cum am prevăzut înainte de joc.

Ei sunt tineri, au toată viața înainte. E greu oricât ar încerca acum să se capaciteze, atunci când întâlnești echipa de pe ultimul loc, echipa care a marcat un singur gol și care are ultima victorie acum 3 ani de zile”, a declarat Daniel Pancu, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Armenia U21, naționala învinsă de „tricolori”, nu a mai câștigat un meci din 2021. Armenii se impuneau împotriva echipei similare a celor din Insulele Feroe, scor 2-0, pe 2 septembrie 2021. În acest interval, Armenia U21 a adunat două egaluri și 16 înfrângeri.

Ce urmează pentru România U21 după victoria cu Armenia U21

România U21 mai are de disputat patru meciuri în calificările pentru EURO 2025. Naționala lui Daniel Pancu înfruntă Muntenegru atât pe teren propriu, cât și în deplasare, dar și pe Finlanda (deplasare) și Elveția (acasă).

ADVERTISEMENT

Următorul meci al naționalei U21 a României va avea loc abia pe 6 septembrie, cu Muntenegru pe teren propriu. Patru zile mai târziu, „tricolorii” mici luptă în deplasare cu Finlanda. România U21 caută a patra prezență consecutivă la turneul final continental.

ADVERTISEMENT