Sport

Daniel Pancu pune presiune pe jucători: ”Suntem obligați să obținem maximum”

Daniel Pancu a făcut o analiză a partidelor pe care naționala U21 a României le are cu Armenia și Finlanda și a pus presiune pe jucătorii săi.
09.10.2023 | 22:34
Daniel Pancu pune presiune pe jucatori Suntem obligati sa obtinem maximum
Daniel Pancu a făcut o analiză a partidelor pe care naționala U21 a României le are cu Armenia și Finlanda și a pus presiune pe jucătorii săi. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au început extrem de prost campania de calificare la Campionatul European din 2025, fiind învinși în deplasare de Albania, scor 2-3, după ce în minutul 60 conducea cu 2-0.

Jucătorii naționalei U21, puși sub presiune de Daniel Pancu

Înaintea meciurilor cu Armenia și Finlanda, programate vineri, 13 octombrie, și marți, 17 octombrie, Daniel Pancu, selecționerul reprezentativei U21, a pus presiune pe jucătorii săi și i-a avertizat că nu mai au voie să facă pași greșiți.

ADVERTISEMENT

”Sunt două meciuri foarte importante. Ținând cont că am pierdut o șansă mare de a pleca cu 3 puncte din deplasarea grea din Albania, cu o echipă bună, această dublă ne obligă să obținem maximum, 6 puncte.

Suntem la început, drumul e lung, mai sunt foarte multe puncte puse în joc, dar trebuie să scoatem maximum din dubla asta, pentru că jucăm acasă. Nu prea fac diferențe între adversari. Sigur, individual Albania are jucători de valoare, este mai bună decât Armenia în zona de atac.

ADVERTISEMENT

În schimb, Armenia acționează mai bine colectiv. Cel puțin ultimul joc, cu Muntenegru, l-au pierdut nemeritat, au avut foarte multe șanse. Armenia este o echipă periculoasă, cu jucători tehnici, care aleargă foarte mult. Va trebui să fim foarte, foarte concentrați și atenți pe toată durata jocului.

Chiar dacă avem și noi probleme, acum mi-am făcut o imagine despre grupă. Este foarte echilibrată, orice echipă poate termina ori pe locul 2, ori pe 6. Dacă nu vom repeta greșelile de la primul joc, dacă vom menține starea bună de spirit și vom avea șansa de partea noastră, cu siguranță ne putem califica”, a declarat Pancu, pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT

Selecționerul cheamă fanii în Giulești

”A fost o perioadă foarte grea, dar trece. Dacă jucătorii au ocazia la fiecare 3 zile să-și ia porția de satisfacție, pentru că au avut victorii de atunci, la antrenori este mai greu, pentru că am avut un singur meci.

Sper să ne poarte noroc Giuleștiul, va fi prima dată când stau pe bancă pe acest stadion nou. Lăsând la o parte turneele finale din 2023 și 1998, istoria ne spune că echipa U21 nu a avut parte de un public numeros la jocurile din Capitală. Ne-am dori cu toții ca tradiția să se schimbe acum, pe Giulești.

ADVERTISEMENT

Principiile mele? Eu vorbesc întotdeauna despre muncă, seriozitate, disciplină. Îmi place ca echipa mea, chiar dacă nu am mult timp la dispoziție aici, să aibă ocazii și să marcheze. Sigur, trebuie să existe echilibru, antrenăm și faza defensivă.

Pentru orice jucător, la orice nivel, convocarea ar trebui să reprezinte un prilej de mare bucurie. Să fii la nivelul tău de vârstă printre cei mai buni 23-25 de jucători ar trebui să fie un sentiment de bucurie, de mândrie, să faci absolut totul ca să respecți tricoul echipei naționale și să dai tot ce ai mai bun pentru a avea rezultate bune, victorii”, a mai spus Daniel Pancu.

ADVERTISEMENT