Sport

Daniel Pancu, secretul ultimelor victorii ale României U21: ”Președintele Federației a intrat pe teren”

Daniel Pancu este pe val după ce a reușit să câștige ambele dueluri în drumul său spre Euro 2025. Pentru asta, selecționerul U21 a pus imagini de la meciul pierdut cu Albania.
19.10.2023 | 18:35
Daniel Pancu secretul ultimelor victorii ale Romaniei U21 Presedintele Federatiei a intrat pe teren
Daniel Pancu este pe val la nationala U21. foto: inquamphotos.com
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a trecut peste problemele din startul campaniei. Atunci. România U21 a pierdut contra Albaniei, scor 3-2. Acel duel a fost aspru criticat de lumea fotbalului. Tavi Popescu a fost sărit din lot pentru acea acțiune, iar jucătorul s-a declarat nemulțumit de decizia selecționerului.

Pancu a reușit să lege victoriile la națională

“Primul lucru pe care o să-l fac la următoarea acțiune o să fie să le arăt imaginile de la finalul joculu. Când ne-am reunit înainte de dubla asta am plecat cu imaginile albanezilor de la goluri.

ADVERTISEMENT

Dacă nu știți, la golul trei, președintele Federației din Albania a intrat până pe gazon, a fost ceva nesperat pentru ei. La 2-2, absolut toți erau pe teren, un spirit incredibil”, a declarat Daniel Pancu la DigiSport.

Pentru această acțiune, Tavi Popescu a fost adus la lot de către Pancu. Mutarea i-a purtat noroc selecționerului Under 21. România a reușit două victorii și a urcat până pe locul 3 în grupă. 2-0 cu Armenia și 1-0 cu Finlanda sunt rezultatele care au adus România în lupta pentru calificare.

ADVERTISEMENT

România ocupă locul 3 în grupă

“Mă așteptam să marcăm mai multe goluri și să primim, îți spun sincer. Nu am primit gol în această dublă, un lucru foarte bun, dacă ținem cont de faptul că un fundaș central titular e rezervă la Liga 2, lucru pe care puțină lume l-a sesizat.

Sunt într-un real progres, echipe care caută să dezvolte, să joace un fotbal modern, de posesie de la portar. Dacă am fi pierdut acest joc nu aș fi avut nimic de reproșat nimănui, cu excepția tratării mai cu seriozitate a anumitor faze în careul advers.

ADVERTISEMENT

Cel mai important lucru este că noi ne-am creat aceste situații și ocazii. Rămânem cu amărăciunea mare de tot a primului joc din Albania. Primul joc din noiembrie deja se anunță o finală. 

Un rezultat de egalitate pentru finlandezi pe terenul nostru ar fi însemnat mult. Eu cred că am câștigat absolut meritat, echipa a arătat mult spirit, multă energie, respect față de tricoul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

În provincie lumea ne primește cu multă căldură, cu entuziasm. Felicitări publicului, a fost fantastic. Fără el nu am fi avut tăria de a lupta până la ultima fază!”, a declarat selecționerul Daniel Pancu pentru Sport.ro.

ADVERTISEMENT