Sport

Daniel Șendre aprinde și mai tare derby-ul Dinamo – Rapid: “Câinii au clasă. Dați-le și acoperișul, nu doar inelul 3”

Editorialistul Fanatik, Daniel Șendre, face lumină în scandalul biletelor de la meciul Dinamo - Rapid, militând pentru spectacol total pe Arena Națională, din care să câștige întreg fotbalul românesc.
25.01.2024 | 16:47
Daniel Sendre aprinde si mai tare derbyul Dinamo  Rapid Cainii au clasa Datile si acoperisul nu doar inelul 3
Daniel Șendre aprinde și mai tare derby-ul Dinamo - Rapid: “Câinii au clasă. Dați-le și acoperișul, nu doar inelul 3”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapidiștii însă n-au înțeles că fotbalul se joacă pe teren, nu în tribune, așa că au venit cu mingea la subraț la un turneu de șah al peluzelor. Câinii au mutat primii, trimițându-le doar 2800 de bilete, adică 5% din capacitatea arenei, conform regulamentelor în vigoare, moment în care rapidiștii au început să se scarpine în cap, pe principiul cetățeanului care nu știe ce să facă în situații mai (inedite) delicate, așa că alege să taie porcul.

Rapid – Dinamo e un meci al orgoliilor istorice!

Transpus în jocul de șah, liderul peluzei din Giulești a încercat să contracareze original, mutând regulamentar calul în formă de L, doar că 5 căsuțe înainte, în loc de 3. Citez:

ADVERTISEMENT

„Derby-urile lui Dinamo sunt cu FC Pașcani și Bumbești Livezeni”, a declarat Bocciu, senin, în fața camerelor TV, așa cum îi stă bine ultrasului modern, de parcă Rapidul lui jucase 6 ani prin (comune) ligile inferioare numai cu Real Madrid și Tottenham.

Evident, mă refer aici la cei 6 ani rostogoliți odată cu revenirea miraculoasă la viață după faliment și desființare, în 2016, strict, nu la toată istoria sa muzicală, care a inspirat inclusiv trupa “ABBA”, conform sarcasmului celebru al tribunelor.

ADVERTISEMENT

Pusă mai direct problema, Bocciu s-a dus pe clubul Dinamo, în loc să fi păstrat diferendul la nivel de suporteri, așa cum ar fi trebuit. Două căsuțe în plus sărite cu calul într-un joc al minții pe care e foarte posibil să nu-l înțeleagă. O capcană în care liderul din Giulești a căzut amuzant de ușor.

Să facem puțină lumină pe tablă

Scopul rivalilor din Ștefan cel Mare este ca Rapid să nu aibă nici ea galerie sâmbătă seară, pe Arena Națională, după ce dinamoviștii au părăsit in corpore peluza în tur, pe Giulești. Este evident că dinamoviștii nu cred în placa nevinovăției pe care rapidiștii o joacă, fiind convinși că “Bocciu & Co” au fost parte în abuzul comis de Jandarmerie prin interzicerea coregrafiei inspirată din benzile desenate. De aici inclusiv mișcarea cu “inelul 3”, nu doar biletele mai puține, ambele o șicană evidentă pentru toată lumea, minus suporterii rapidiști.

ADVERTISEMENT

După cum stau lucrurile în momentul de față, boicotarea meciului de către rapidiști, adică echipa lăsată să joace fără susținere din tribune, se traduce prin șah-mat dintr-o singură mutare a câinilor. Bocciu însă a reinventat jocul minții, trântind cu stil Regele, Regina și ambele Ture, în amuzamentul întregului fenomen ultra din România. “Cât timp mergem la un meci de fotbal, iar tot sectorul va fi gol, vrem să fim respectați și să fim lăsați în acel sector. Nu vrem să fim la ultimul inel, unde e un curent fantastic”, a declarat liderul peluzei giuleștene, în prime time, la Digi, cu cagula trasă războinic pe cap.

Ultrași care nu se prezintă pe front de teamă să nu-i tragă corentu la șale, vă dați seama!? “Se vede urât, viața mea”, cum ar spune Țzancă Uraganu. “Dă rău la ultraserie!” Chiar sunt curios cum vor ieși acum rapidiștii din asta.

ADVERTISEMENT

Opțiunile sunt două, cu toate, mari și late:

1. Rapidiștii chiar nu se prezintă, lăsându-și jucătorii de izbeliște și oferindu-le astfel câinilor satisfacția afrontului întors, pe principiul Vechiului Testament: “Ochi pentru ochi și absență pentru absență de lângă echipă” 

Caz în care giuleștenii vor avea o mare problemă! Lasă interesul clubului, dar după faza deosebită cu “șalele și corentul”, nu îi va mai spăla nici (dracu) Dunărea în lumea asta ultra a lor! În timp ce alții cântă dezbrăcați la bustul gol, timp de 90 de minute, în geruri de crapă mingea, ai lu’ Bocciu se sperie de briza inelului 3!? “Peluza Nord” riscă să devină astfel “peluza Paracetamol”!

2. Rapidiștii renunță la răsfățul boicotului și iau cu ambele mâini ce li se oferă, conform regulamentului în vigoare, chiar și pe acoperiș.

Mai ales că Bocciu știe că e în culpă în ceea ce privește “cavalerismul” și “respectul” între galerii, cu care tot defilează prin presă. Din informațiile mele, la meciul tur, câinii le-au propus ca meciul să se joace pe “Arena Națională”, tocmai pentru a fi posibilă reciprocitatea numerică între galerii. Dinamoviștii urmau să primească întreaga peluză, gest pe care l-ar fi replicat săptămâna aceasta, în retur. Rapidiștii însă au refuzat categoric, alegând să joace meciul în Giulești, singurul loc unde se simt “acasă”, probabil, în ciuda cântecului care clamează diferit. Peste adevărul acesta ținut abil sub preșul din Crângași s-au suprapus între timp episodul tensionat cu coregrafia dinamoviștilor, precum și tonul gen țoale noi, “de Paști”, ca să nu zic “de Șucu”, pe care vorbește, mai nou, public, Bocciu. Deci cum să se ajungă la un compromis, dacă rapidiștii continuă să mute piesele pe tabla de șaj ca la “dame”!? Chiar nu poți lua Regina sărind peste ea cu pionul, cum ar veni!

În ce mă privește, eu militez pentru varianta cea mai indicată pentru fotbal, rivalitate și spectacol. Eu militez pentru varianta a treia, “șah cu Camelii”: Dinamo oferă Rapidului toată peluza, Rapidul își asumă galeria printr-un protocol, în tribune va fi spectacol și acesta va obliga cele două echipe să ofere României o încleștare epică și pe teren.

(“Va veni ziua când vom scăpa de ai fotbalului pești / Capul sus Poli, Craiova, Rapid București”)
(“Va veni ziua când vom scăpa de ai fotbalului pești / Capul sus Poli, Craiova, Rapid București”)

Câinii au clasă! Câinii știu să lase de la ei. Câinii nu mai au nimic de demonstrat, de mult, nimănui!

ADVERTISEMENT