Sport

Daniel Șendre, despre negocierile eșuate de CSA: “Beznă în toată România”

Daniel Șendre scrie pentru Fanatik despre negocierile eșuate dintre FCSB și CSA Steaua, care au dus la imposibilitatea ca derby-ul cu Dinamo să se joace în Ghencea.
21.07.2023 | 17:48
Daniel Sendre despre negocierile esuate de CSA Bezna in toata Romania
Daniel Șendre despre negocierile eșuate de CSA: “Beznă în toată România”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

“Cu guvernul, presa și Jandarmeria în spate / Tot nu ați reușit să dați armata la o parte”, au scris suporterii din Peluza Sud CSA pe un banner afișat marţi, în Ghencea. Și au dreptate băieții ăștia, cu o excepție.

Daniel Șendre, despre negocierile eșuate dintre FCSB și CSA Steaua: „Pe Talpan nu l-ați dat la o parte”

Guvernul și presa au susținut, într-adevăr, normalitatea și bunul simț, adică accesul a zeci de mii de suporteri pe un stadion construit din banii tuturor cetățenilor României, așa cum permite și chiar recomandă legea. În acest sens, ministrul Apărării, Angel Tîlvar, a semnat cererea clubului FCSB de a evolua în Ghencea, sâmbătă, cu Dinamo, pe un stadion care aparține MApN.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, imediat după a explodat știrea conform căreia prim-ministrul Marcel Ciolacu a trimis “Corpul de Control al Guvernului” la CSA, pentru a investiga modul în care au decurs negocierile eșuate, precum și felul în care a fost administrat stadionul statului, din anul 2021 încoace. Nici un om sănătos la cap nu poate considera că oamenii ăștia, cu funcții atât de înalte în guvern, încalcă legea. În ce privește presa, mărturie că jurnaliștii au susținut respectarea acesteia stau editoriale întregi.

Unde au greșit însă suporterii din Peluza Sud este faza cu “armata”. Mesajul corect pe acel banner ar fi sunat așa: “Cu guvernul, presa, parlamentul, Constituția, Jandarmeria și majoritatea cetățenilor României în spate / Tot nu ați reușit să-l dați pe Talpan la o parte”.

ADVERTISEMENT

Reamintesc că ministrul Apărării a semnat “ordinul” care permitea închirierea stadionului de către un club de fotbal privat, în speță FCSB. Comportamentul lui Talpan și cel mai probabil a altor gradați de la CSA a fost însă unul sălbatic. Oamenii ăștia, angajați ai statului, au făcut din negocieri un circ, inventând motive absurde care să împiedice semnarea contractului.

banner csa steaua
“Cu guvernul, presa și Jandarmeria în spate / Tot nu ați reușit să dați armata la o parte”, mesaj afișat de Peluza Sud. FOTO: AS47

Într-un comunicat oficial, CSA Steaua pretinde că motivul pentru care nu și-a pus semnătura pe contract este imposibilitatea FCSB de a prezenta o asigurare, însă colonelul Talpan a spulberat explicația, oferind motivele reale:

ADVERTISEMENT

“Atât timp cât Gigi Becali nu dă comunicate prin care să anunțe UEFA, LPF și FRF că echipa lui nu este Steaua, nu avem ce discuta. Bineînțeles că au fost puse toate aceste condiții la negocieri. I-am solicitat să dea comunicat de presă în care să anunțe că nu este Steaua, că nu deține palmaresul și să scoată orice legătură de pe site-ul oficial. Cât timp nu vor rectifica, nu au ce căuta în Ghencea”, a precizat domnul colonel Florin, care are însă o mare problemă, pe lângă multe altele.

Legea nu specifică aceste lucruri ca fiind necesare pentru închirierea nici unui stadion făcut din bani publici din țară, deci nici al celui în cauză.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, suporteri, jurnaliști, cetățeni, miniștri, politicieni, guvern, președinte, parlamentari, cu toții am asistat la o farsă în toată regula, în nici un caz la ceea ce credeam că sunt “negocieri”.

Instituții întregi ale României au fost luate prizoniere de către Florin Talpan, angajat al statului, jurist la CSA Steaua, club deținut de MAPN.

Avea dreptate “fostul jurnalist” căruia Mihai Stoica a anunțat că urmează să îi facă plângere penală pentru amenințări, după ce acesta i-a atenționat pe suporterii FCSB să aibă mare grijă, pentru că “în Ghencea noaptea e neagră și plină de teroare”.

Atât că noapte e în toată România. CSA și Colonelul Talpan tocmai au băgat o țară întreagă în beznă! Dați-le băieților cheile și hai naiba la plajă în Papua, Noua Guinee! Ne bronzăm sau nu, ce contează, măcar respirăm un pic de civilizație.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,90 este cota pentru „nu marchează ambele echipe și sub 2,5 goluri” la meciul FCSB – Dinamo

ADVERTISEMENT