Sport

Daniel Șendre încheie anul Fanatik în forță, cu o super propunere pentru FRF: „Regula Ionuț Chirilă în fotbal”

Daniel Șendre, editorialistul Fanatik, ne propune să încheiem un an bun pentru fotbalul romanesc, cu calificare la Euro, zâmbind.
31.12.2023 | 13:20
Daniel Sendre incheie anul Fanatik in forta cu o super propunere pentru FRF Regula Ionut Chirila in fotbal
Daniel Șendre are o propunere revoluționară pentru fotbalul românesc, cu Ionuț Chirilă în prim-plan
ADVERTISEMENT

Deschid de dimineață aplicația de Facebook, văd o știre cu Ionuț Chirilă în titlu și realizez instantaneu că voi avea o zi bună, chiar pe final de an. „Onduku a fost la Arsenal cu mine, în probe. La Arsene Wenger. Mi-a spus că e un jucător fantastic, dar eu mâine dacă pierd cu Tottenham pierd locul de Champions League. Trebuie să crească la o echipă din Europa.”

Daniel Șendre pufnește în râs când își imaginează dialogul Ionuț Chirilă – Arsene Wenger

Ionuț își lega numele de cel al unui titan în fotbalul mondial, evident, însă nu știu de ce, dar indiferent ce spune, eu nu îl cred. Posibil să am o problemă psihică sau ceva, pentru că automat îmi și imaginez situația respectivă și mă pufnește râsul.

ADVERTISEMENT

Să ridice mâna cine crede că Arsene Wenger știe cine este „Ionuț Chirilă”, cu care nu doar că francezul a avut dialog, dar i-a și destăinuit temerile legate de locul din UCL, ca scuză pentru că nu i l-a luat pe Onduku! Alo, domnul Anghelache, am zis să ridicăm doar o mână, nu ambele!

La o poză cu Arsene Wenger și Ionuț Chirilă luați de gât m-aș tăvăli pe jos, iar la una cu Jose Mourinho m-ar lua la glumeți în cămașa de forță. De ce? Nu, pe bune, vă întreb: de ce!? Explicați-mi voi! Ar fi doar două poze banale cu 3 antrenori!

ADVERTISEMENT

Daniel Șendre îl ironizează pe Ionuț Chirilă: „Mircea Lucescu l-a blocat în fotbalul mondial!”

Deși antrenează din 10 în 10 ani, cam acesta este ciclul, pe Ionuț Chirilă îl iubesc ziarele, site-urile, podcasturile și televiziunile. Chiar și doctor chirurg daca aș fi, în plină operație pe cord deschis, dacă l-aș vedea pe ecran aș opri tot și m-aș uita la televizor, așteptând momentul în care Ionuț amintește cum i-a inventat el în fotbalul mare pe Tararache, Hîldan, Florentin Petre, Cezar Dinu, Laurențiu Lică și Popistașu.

Partea asta nu lipsește niciodată din intervențiile lui, îmi închipui că și în pat cu iubita se oprește la un moment dat și zice: „Ce e asta, mă, că nu ai generaţii? Păi eu cum am avut generaţii? Şi la Dinamo, şi la Rapid, şi la Chiajna!? Eu i-am inventat în fotbal pe Tararache, Hîldan, Florentin Petre, Cezar Dinu, Laurențiu Lică și Popistașu.”

ADVERTISEMENT

Dincolo de glumă acum, mă gândesc că poate Ionuț chiar a avut dreptate cu Mircea Lucescu, fostul său mentor, care i-a blocat drumul în fotbal, de fapt, așa cum ne-a dezvăluit în 2017: „Lucescu nu a acceptat niciodată ca eu, fiul lui adoptiv, să-i fiu superior lui Răzvan. M-a blocat în fotbal prin intermediul Securității”.

Acu’, nu că vreau să bag bățul prin gard sau ceva, dar „Il Luce” chiar a avut forța, banii și relațiile necesare să îi fi închis orice ușă din fotbalul mondial.

ADVERTISEMENT

Ar fi una dintre cele mai mari nedreptăți din sport, fără discuție, pe care cred că măcar noi, în România, nu trebuie să o lăsăm să se întâmple. Propun astăzi Federației Române de Fotbal să introducă regula ca în fiecare sezon o echipă să fie obligată să joace cu Ionuț Chirilă pe bancă. Pe lângă „jucătorul Under 21” și „regula 5+6”, adică minimum cinci jucători formați la nivel național și eligibili pentru naționalele României, eu aș adăuga-o și pe asta cu Ionuț.

Cum funcționează „Regula Chirilă”

Desemnarea echipei se trage la sorți, ca să fie fair-play pentru toată lumea. Sezonul 2023-2024 poate începe cu Ionuț Chirilă pe banca FCSB, spre exemplu, urmând ca anul următor FCSB să fie scoasă din urnă. „În sezonul 2024-2025, Ionuț Chirilă antrenează pe Farul Constanța!”. Și tot așa, sper că s-a înțeles foarte bine procesul!

Aș interzice, așadar, posibilitatea ca Ionuț să stea mai mult de 1 an pe banca aceleiași echipe, însă aș reintroduce în urnă, la fiecare al doilea sezon, echipa pe care tocmai a antrenat-o, ca să sporești emoțiile și să mărești spectacolul.

Cred că tragerea la sorți din intersezon ar egala în audiență Super Bowl-ul american. Vă dați seama ce bătaie ar fi inclusiv între giganți comerciali, care dintre ei să sponsorizeze evenimentul. „Breaking News. Conglomeratul britanic Rolls-Royce Motor Cars a câștigat licitația după o competiție cruntă, așa că tragerea la sorți Ionuț Chirilă sezonul 2025-2026 va fi spnsorizată de producătorul mondial de autoturisme de lux.”

Întreaga sumă generată de eveniment ar urma să intre, automat, în fotbal, aceasta fiind împărțită cluburilor de către eAD, deținătoarea drepturilor TV, în mod egal. Bine, inclusiv între trusturile media ar urma să existe o bătălie pentru dreptul de a transmite evenimentul, cu toată dragostea pentru Orlando Nicoară, deși ne cunoaștem.

După cum știți, sunt 16 echipe în actualul format al Superligii, vă imaginați câți bani ar genera noua regulă!? Grație sistemului cu tragere la sorți, vorbim despre minimum 16 ani de creștere exponențială pentru fotbalul românesc. Și stați așa, că asta nu e tot, pentru că am gândit-o bine! Când ciclul în Superliga va fi complet, Ionuț Chirilă ar urma să preia Echipa Națională, experiența acumulată timp de minimum 16 ani, peste talentul nativ, transformându-l într-un Cyborg Selecționer.

Sunt Daniel Șendre și vă rog să mă urmăriți și în anul următor pentru mai multe rețete. 🙂

LA MULȚI ANI LUI IONUȚ CHIRILĂ ȘI ÎNTREG FOTBALULUI ROMÂNESC!

ADVERTISEMENT