Sport

Sorana Cîrstea, eliminare fulger de la Abu Dhabi! Daria Kasatkina nu i-a dat nicio șansă

În duelul din sferturile de finală de la WTA 500 Abu Dhabi, Sorana Cîrstea nu a reușit să se impună în fața Dariei Kasatkina. Scor final 6-2, 6-0 pentru rusoaică.
09.02.2024 | 17:54
Sorana Cirstea eliminare fulger de la Abu Dhabi Daria Kasatkina nu ia dat nicio sansa
Sorana Cîrstea pierde duelul de la Abu Dhabi în fața Dariei Kasatkina. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
09-02-2024
14:56

Daria Kasatkina - Sorana Cîrstea 6-2, 6-0

Vezi aici toate fazele video importante. 

6-2, 6-0. Sorana Cîrstea pierde duelul cu Daria Kasatkina din sferturile de finală de la WTA 500 Abu Dhabi. 

6-2, 4-0. Sorana Cîrstea nu reușește să își găsească forma de la începutul meciului și pierde încă un game în setul al doilea.

6-2, 2-0. Rusoaica domină și setul al doilea în fața Soranei Cîrstea.

6-2. Daria Kasatkina reușește să ia primul set în fața Soranei Cîrstea.

5-2. Rusoaica face al doilea break și mărește diferența.

3-2. Kasatkina face break-ul și preia conducerea.

1-2. Românca a revenit în avantaj și reușește să câștige încă un joc pe serva ei.

0-1. Sorana Cîrstea a câștigat primul game în fața rusoaicei.

Meciul dintre Daria Kasatkina și Sorana Cîrstea are loc în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Abu Dhabi. Jucătoarea din România a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească. 

În sferturile de finală de la WTA Abu Dhabi, Sorana Cîrstea se va duela cu Daria Kasatkina, locul 14 WTA. La turneul de 500 de puncte din Emiratele Arabe Unite, sportiva din România a obținut, înainte de acest meci, o victorie în fața Mariei Sakkari (9 WTA, favorită 3).

Daria Kasatkina – Sorana Cîrstea, în sferturile de finală de la WTA Abu Dhabi

În turneul WTA 500 de la Abu Dhabi, Sorana Cîrstea se simte ca acasă. Jucătoarea de tenis a obținut primele două victorii din acest an în fața a două jucătoare mai bine clasate mondial. Astfel, sportiva din România le-a învins pe rând pe Caroline Garcia (21 WTA), scor 6-7(4), 6-4, 6-4 și pe Maria Sakkari (9 WTA), scor 6-2, 6-1.

ADVERTISEMENT

După meciul câștigat din optimile turneului din Emiratele Unite Arabe, a venit timpul pentru ca Sorana Cîrstea să se dueleze în sferturi, în fața favoritei cu numărul 7 a competiției, locul 14, Daria Kasatkina. Rusoaica vine după două meciuri, relativ, mai simple. Kasatkina a trecut de Perry Diane (59 WTA) și de Ashlyn Krueger (82 WTA).

În meciurile directe, Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina s-au întâlnit doar de două ori. Prima dată în 2018, atunci când rusoaica s-a impus cu 6-3, 6-1 și a doua oară în 2021, atunci când sportiva din Târgoviște a câștigat cu 6-3, 6-2.

ADVERTISEMENT

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea după calificarea în sferturi

Pentru prezența în optimile turneului din Emirate, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 13.590 de dolari și 60 de puncte WTA. Pentru sferturi, câștigul aproape s-a dublat.

După ce a câștigat meciul cu Maria Sakkari, Sorana Cîrstea a încasat un cec în valoare de 24.910 dolari și 108 puncte WTA. În clasamentul WTA Live, Sorana Cîrstea a urcat deja 3 locuri până pe poziția a 23-a, cu 1781 de puncte.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea locuiește la Dubai: „Foarte puțini știu asta”

După victoria din primul tur cu Caroline Garcia, Sorana Cîrstea a dezvăluit că s-a mutat la Dubai. Sportiva a ales să stea acasă pe parcursul turneului. „Trebuie să fiu sinceră și să spun că nu a fost ușor. Am fost un pic la pământ la 6-7, dar trebuie să te resetezi și sunt foarte fericită că am făcut asta azi.

Sunt fericită că am trecut de acest tur, înseamnă mult pentru mine. Condițiile nu au fost ușoare, a fost cald. Trebuie doar să fii inteligent, să vezi cum bate vântul, cum se duc mingile. Trebuie să fii inteligent. Cred că sportul te învață să-ți folosești capul.

ADVERTISEMENT

Foarte puțini știu că locuiesc la Dubai, stau la o oră distanță și am ales să stau acasă săptămâna asta. Înseamnă mult să fiu acasă, să fiu cu gândurile mele și să dau TV-ul pe română. E minunat. Nu am șansa să fac asta mult timp, așa că o să profit de avantaj săptămâna asta”, a declarat Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT