Sport

Darius Olaru e fotbalistul momentului în Liga 1, dar rămâne modest: „Alți oameni muncesc 8 ore pe zi și nu se apropie de noi”. Ce secret ascunde numărul de pe tricou

Darius Olaru (24 de ani) dovedește de la meci la meci că este un fotbalist complet. Tehnic, puternic, dispus la efort și disciplinat tactic, mijlocașul a contribuit enorm în revenirea lui FCSB în lupta la titlu.
05.05.2022 | 15:33
Darius Olaru e fotbalistul momentului in Liga 1 dar ramane modest Alti oameni muncesc 8 ore pe zi si nu se apropie de noi Ce secret ascunde numarul de pe tricou
Darius Olaru a fost desemnat fotbalistul lunii aprilie în ancheta GSP. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Darius Olaru face cel mai bun sezon al carierei în ediția 2021-2022 din Casa Pariurilor Liga 1. Mijlocașul care a bifat și trei selecții sub „tricolor” este unul dintre motoarele celor de la FCSB în lupta la titlu.

Darius Olaru debordează de modestie: „Parcă se câștigă prea mulți bani în fotbal”

Mijlocașul pe care Gigi Becali a plătit 600 de mii de euro pentru transferul său de la Gaz Metan Mediaș, în 2020, a marcat șase goluri și a oferit 11 assist-uri în Casa Pariurilor Liga 1, acolo unde FCSB este pe locul 2, la două puncte în spatele liderului CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Cotat de site-ul transfermarkt.com la suma de 4 milioane de euro, mijlocașul roș-albaștrilor, care a fost desemnat jucătorul lunii aprilie în ancheta GSP, crede că sumele pe care le câștigă fotbaliștii sunt mult prea mari, comparativ cu oamenii de rând.

„Chiar mă gândeam la nivel global, în fotbal în general, ce salarii sunt. Ce salarii au jucătorii mari. De multe ori mă gândesc că parcă se câștigă prea mulți bani în fotbal.

ADVERTISEMENT

Alți oameni muncesc zi de zi, câte 8 ore, și nu se apropie de venitul nostru. OK, și noi muncim, încercăm să ne antrenăm cât de bine putem, e mult efort, mult sacrificiu, dar…

Deocamdată nimic! (n.r. – întrebat ce a făcutc u banii primiți până acum la FCSB) Am strâns destul de mult. Voi vedea în vară cum investesc. Vreau să-mi cumpăr un apartament aici (n.r. – în București)”, a declarat Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Titlul cu FCSB, visul suprem

Internaționalul român are deja în vitrină un trofeu cu FCSB, Cupa României câștigată în 2020. Olaru vrea să-și treacă însă în palmares titlul de campion cu roș-albaștrii, motiv pentru care și poartă pe tricou numărul 27. La atâtea campionate câștigate ar ajunge FCSB (ex-Steaua), dacă ar termina pe primul loc în Casa Pariurilor Liga 1, după șapte ani de secetă.

„Ar fi un vis împlinit! Îmi doresc mult titlul! Mi-am și ales numărul de pe tricou cu acest gând, se știe asta în vestiar . Sper să sărbătorim la finalul acestui sezon”, a adăugat mijlocașul în vârstă de 24 de ani.

ADVERTISEMENT

Cel mai faultat fotbalist din Liga 1

În ultimul meci din play-off, Darius Olaru a marcat două goluri și a obținut penalty-ul din care roș-albaștrii au deschis scorul învictoria cu FC Argeș (4-0). Mijlocașul crede că știe motivul pentru care e poate cel mai faultat fotbalist din prima ligă.

„Asta și pentru că încerc mereu să driblez, poate și postul contează. Bine, nu-s singurul de la noi din echipă. Aici poți să-i incluzi ușor și pe Tavi, pe Tase. Și la Gaz Metan pățeam asta. Ce să fac? Caut să fac totul să nu pierd mingea, o protejez, cum am zis, mai și driblez, așa ajung să fiu faultat”, a mai spus Olaru.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FCSB: 2,37 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: