Sport

Darren Cahill, antrenorul anului! Fostul tehnician al Simonei Halep l-a transformat pe Sinner în superstar

Darren Cahill a primit premiul pentru antrenorul anului în circuitul ATP, australianul reușind performanțe extraordinare cu italianul Jannik Sinner.
14.12.2023 | 09:29
Darren Cahill antrenorul anului Fostul tehnician al Simonei Halep la transformat pe Sinner in superstar
Darren Cahill a primit premiul pentru antrenorul anului în circuitul ATP, australianul reușind performanțe extraordinare cu italianul Jannik Sinner
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a întrerupt colaborarea cu Simona Halep, tehnicianul australian nu s-a dezis nici măcar o secundă de fosta sa elevă pe care a susținut-o cu toată forța în scandalul de dopaj în care este implicată.

ATP l-a desemnat pe Darren Cahill antrenorul anului

Darren Cahill și Simone Vagnozzi au obținut premiul pentru antrenorul anului în cadrul ediției 2023 a Premiilor ATP, pentru colaborarea lor cu italianul Jannik Sinner, care a ajuns pe locul 4 în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

În 2023, Sinner, în vârstă de 22 de ani, a cucerit primul său titlu ATP Masters 1000, la Toronto, a ajuns în finală la Turneul Campionilor și a devenit primul italian care a încheiat un sezon în Top 5 al clasamentului ATP.

Sinner, care a încheiat anul cu un bilanț de 64 de victorii și 15 înfrângeri, a ajuns în prima sa semifinală la un turneu major, la Wimbledon, sub îndrumarea lui Cahill și Vagnozzi. El a câștigat patru titluri în 2023 și a primit trofeul pentru jucătorul preferat al publicului.

ADVERTISEMENT

Cahill şi Vagnozzi i-au învins pe Craig Boynton (antrenorul lui Hubert Hurkacz), Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz), Goran Ivanisevic (Novak Djokovic) şi Bryan Shelton (Ben Shelton). Atât nominalizările, cât și câștigătorul se aleg după voturile colegilor antrenori din circuit.

Rolul lui Cahill în ascensiunea lui Sinner

Darren Cahill, care i-a antrenat pe foștii lideri ATP Andre Agassi și Lleyton Hewitt și care s-a arătat revoltat de verdictul primit de Simona Halep, s-a alăturat echipei Jannik Sinner în iunie 2022. Australianul s-a concentrat pe dezvoltarea laturii mentale a italianului.

ADVERTISEMENT

”Rolul meu se referă mai mult la experiență și la cum să-l ajut mental în aceste momente importante și să mă asigur că lucrăm la lucrurile corecte care, în cele din urmă, îl vor duce în locul în care ne dorim să fie”, a declarat Cahill.

”Îl cunosc pe Jannik de când avea 14 ani. A jucat împotriva unuia dintre jucătorii mei juniori, așa că l-am văzut pentru prima dată acolo. Este foarte plăcut să îl antrenez, pentru că este un tip foarte amuzant. Are un caracter foarte bun.

ADVERTISEMENT

Este ușor să îl antrenezi pe Jannik, de asemenea, pentru că el vrea să se îmbunătățească foarte mult și intră pe teren mereu cu zâmbetul pe buze și cu totul, așa că pentru un antrenor este foarte bine”, a spus Vagnozzi.

ADVERTISEMENT