Sport

Darren Cahill reacție tranșantă după ce jucătorii care participă la US Open trebuie să semneze că sunt responsabili de îmbolnăvire sau deces din cauza COVID-19

10.08.2020 | 18:50
Darren Cahill reactie transanta dupa ce jucatorii care participa la US Open trebuie sa semneze ca sunt responsabili de imbolnavire sau deces din cauza COVID19
ADVERTISEMENT

Darren Cahill a vorbit despre documentul controversat pe care tenismenii înscriși la US Open au fost obligați să-l semneze de oficialii Federației din America de Nord.

Înainte de a putea participa la competiție, ei trebuie să dea o declarație pe propria răspundere prin care își asumă că nu vor da în judecată pe cei care se ocupă de organizarea turneului dacă se vor îmbolnăvi grav pe durata competiției. Nici rudele jucătorilor nu pot să facă asta dacă s-ar întâmpla un  deces nedorit.

ADVERTISEMENT

”Fiecare sport, fiecare sportiv și fiecare echipă semnează un astfel de document legat de Covid -19 pentru a putea activa în aceste vremuri.

”Noi am semnta deja unul pentru WTA”

Presunpun că și acesta nu este diferit față de cel din alte sporturi. Noi am semna deja unul pentru WTA. Presupun că și ATP și-a pus jucătorii și antrenorii să facă la fel”, a postat Darren Cahill pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Tenismenilor înscriși la US Open și Cincinnati le-a fost înmânat un document pe care trebuie să-l semneze, prin care ei sunt responsabili dacă li se întâmplă ceva nedorit.

Organizatorii competițiilor le-au spus tenismenilor să facă asta chiar dacă vor avea probleme din cauza oficialilor sau a celorlalți angajați.

ADVERTISEMENT

Ce este scris în document?

”Îmi asum din proprie inițiativă întrega responsabilitate pentru orice risc, orice accidentare personală, inclusiv boli serioase sau moarte, ca urmare a prezenței mele în facilitățile turneului, indiferent că acestea sunt cauzate din neglijența organizatorilor sau altfel.

Îmi asum că nu voi da în judecată NTC, USTA, USTA Player Development Incorporated, USTA Foundation Incorporated, orașul New York, Cincinnati Tennis LLC, ATP Tour, WTA Tour, pe afiliații, angajații sau membrii lor”, este scris în documentul pe care sportivii trebuie să-și pună semnătura.

ADVERTISEMENT

După aceea, tenismenilor li se spune că semnarea documentului este sinonimă cu interdicția de a da vreodată în judecată instituțiile de mai sus.

ADVERTISEMENT