Sport

Darren Cahill l-a făcut campion de Grand Slam pe Jannik Sinner: ”Cel mai prost job”

Jannik Sinner este campion de Grand Slam după ce l-a învins pe Daniil Medvedev în 5 seturi, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3. Darren Cahill este antrenorul momentului și a orchestrat revenirea.
28.01.2024 | 14:36
Darren Cahill la facut campion de Grand Slam pe Jannik Sinner Cel mai prost job
Darren Cahill și Jannik Sinner, show după calificarea în finala Australian Open: ”Cel mai prost job”
ADVERTISEMENT

Jannik Sinner este pentru prima dată campion de Grand Slam după un meci în care el și Darren Cahill au găsit tactica potrivită pentru a întoarce soarta meciului. Medvedev a avut 2-0 la seturi, dar în cele din urmă Sinner a reușit să revină și să se impună în cinci manșe.

Darren Cahill l-a făcut pe Jannik Sinner campion de Grand Slam. Cei doi au întors de la 0-2 în finala cu Daniil Medvedev la Australian Open 2024

Pe întreg parcursul turneului, Jannik Sinner a vorbit adesea despre relația excelentă pe care o are cu Darren Cahill și întreaga sa echipă. Fostul antrenor al Simonei Halep l-a transformat pe italian dintr-o promisiune a circuitului într-o certitudine. Și în campion de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill a vorbit și el, cu amuzamentul specific, despre ceea ce a însemnat colaborarea cu Jannik Sinner. “Cel mai prost job“, glumea australianul. Și explica și motivele în cel mai haios mod. O spunea după semifinala cu Djokovic, iar la ce emoții a avut și în finală sigur nu și-a schimbat părerea.

De altfel, imediat după meci, învinsul Novak Djokovic îl felicita pe Sinner pentru modul în care a jucat și pentru faptul că a evoluat sub supravegherea atentă a lui Darren Cahill, nimeni altul decât fostul antrenor al Simonei Halep. Nole crede că antrenorul a reușit să-l schimbe în bine pe Sinner, nu doar din punct de vedere tactic, ci și mental.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill și Jannik Sinner, show după calificarea în finala Australian Open

Bineînțeles, Darren Cahill, care este un antrenor cu foarte multă experiență și cineva care a lucrat cu foștii lideri mondiali, îl ajută mult. A-l avea în colțul lui este de mare ajutor, îl ajută mult pe partea mentală. Are o echipă grozavă, este pe un drum foarte bun. Va avea șansa în câteva zile să câștige primul său Grand Slam“, a punctat Djokovic, imediat după partida de la Australian Open.

Antrenorul australian a glumit, în fața microfoanelor, imediat după victoria elevului său și a anunțat că ”are cel mai prost job”, atunci când a fost întrebat cum se simte din postura de antrenor al lui Jannik Sinner. “Este o treabă proastă. Nu suntem suficient de plătiți. Tipul ne dă greu tot timpul și ne ia pentru totdeauna banii în jocurile de cărți și se bucură mult de chestiile astea“, a răspuns Cahill.

ADVERTISEMENT

O glumă, desigur, în condițiile în care Cahill e plătit cu 20.000 de dolari pe săptămână pentru a-l antrena pe Sinner. Comparativ, în perioada când era antrenorul Simonei Halep, australianul primea 15.000 de dolari pe săptămână, cu mențiunea că o parte din salariu era acoperit de Nike în funcție de anumite bonusuri de performanță (locul ocupat de Simona Halep în clasament sau titlurile de Grand Slam cucerite).

Darren Cahill știe care sunt principalele atuuri ale lui Jannik Sinner

De altfel, Cahill a subliniat principalul avantaj al lui Sinner: este un tip spontan, bucuros, care nu se supără fără motiv și care știe să glumească atunci când e cazul. ”Jannik are toate astea. Are simțul umorului. Cred că poți înțelege un pic pe teren în interviurile de după meci. O vedem în fiecare zi. El este un tip bun și este un tip iubitor de distracție. Îi place să fie în preajma oamenilor care îi plac, fie că este înainte de a începe să lucrăm cu el sau cu noi în echipa noastră în acest moment. Avem un sentiment foarte bun în echipă.

ADVERTISEMENT

Indiferent dacă câștigă sau pierde, știi, ne-am luat cotele de pierderi, pierderi grele, de asemenea, dar nimic nu se schimbă în echipă. Toată lumea se bucură de compania celuilalt. A fost foarte important pentru el să se bucure și de călătorie. El are calitățile pe care cred că le au mulți dintre marii campioni din joc, dar trebuie să începi să câștigi pentru ca asta să se realizeze. Așa că face pași mici. Anul trecut a terminat bine anul trecut. A câștigat multă credință din ceea ce a fost capabil să facă”, a completat Cahill.

Darren Cahill, fost număr 22 mondial în 1989, i-a mai antrenat antrenat pe Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Andy Murray, Ana Ivanovic, Fernando Verdasco, Daniela Hantuchova și a colaborat inclusiv cu Sorana Cîrstea. Înainte de Australian Open, australianul a acordat un interviu Corriere dello Sport, în care a explicat cum e să-l aibă elev pe Jannik Sinner.

Darren Cahill, cuvinte de laudă la adresa colegului Simone Vagnozzi

De menționat că jucătorul italian este pregătit de Darren Cahill în colaborare cu Simone Vagnozzi. Ca și o premoniție, Darren Cahill anunța că e convins că Sinner va reuși să câștige un Grand Slam, iar acum e mai aproape ca niciodată de acest țel.

”Nu sunt surprins de nivelul la care a atins Sinner în aceste săptămâni. Cunosc tenisul pe care îl poate exprima și ce putem vedea în viitor. Încă mai e loc de îmbunătățire și, tocmai din acest motiv, lucrul cu Jannik este interesant. Acum înțelege jocul din ce în ce mai bine, știe și mai multe despre corpul lui, îl ascultă. Se pare că micile detalii fac diferența”, a declarat Cahill.

Cât despre colaborarea cu Simone Vagnozzi, Darren Cahill are doar cuvinte de laudă. ”Pentru ca doi antrenori să lucreze bine împreună, este necesar, în primul rând, să fie dispuși să coopereze, să impună reguli și să se sprijine reciproc. Simone Vagnozzi e prima voce, antrenorul principal, și e pentru mine o onoare să lucrez alături de el. Cred că în 20 sau 30 de ani vom vorbi despre el ca fiind unul dintre cei mai buni antrenori din circuit”, a explicat antrenorul australian.

Jannik Sinner este dispus să facă multe sacrificii pentru a ajunge campion

Despre Jannik Sinner, acesta are un mare avantaj: este dispus să facă orice schimbare necesară pentru a ajunge un mare campion, că vorbim despre dietă, stil de viață, stil de joc sau orice altceva. ”Este dispus să facă asta, să-și depășească limitele, să se sacrifice pentru a se îmbunătăți. Să lucrezi cu un atlet ca Jannik este un privilegiu. Cu toate acestea, veți vedea câteva noi schimbări tehnice și tactice în următoarele 18 luni. Va fi nevoie de timp pentru a le asimila.

Cred cu tărie că Jannik va câștiga un Șlem, acesta e țelul. Nu știu când, dar el e capabil de asta. Este nevoie de rezistență, încredere și chiar și puțin noroc. Potențianul lui nu are limite. Important e să nu punem presiune pe el!”, a declarat Darren Cahill, conform sursei citate. Fanii tenisului din România își vor aduce aminte, cu drag, de perioada în care Darren Cahill a antrenat-o pe Simona Halep.

Ruptura dintre Simona Halep și Darren Cahill s-a produs în 2021

Ruptura dintre cei doi s-a produs în 2021, însă cei doi au rămas prieteni, după cum mărturisea chiar sportiva din Constanța. Ar fi contribuit la ”despărțire” inclusiv pandemia de Covid-19, pentru că s-a creat o ruptură din cauza distanței de mii de kilometri dintre cei doi. ”Au fost șase ani plini, deosebiţi. E un om extraordinar. Doar relaţia profesională s-a întrerupt. Anul acesta a fost greu, cu pandemia. Nu a fost acasă deloc nouă luni de zile. Trebuia să stea acasă off-season. Cred că s-a uzat un pic partea profesională şi de comun acord am hotărât să ne oprim.

A ajuns la sfârşit relaţia. Am avut un gol în stomac şi el la fel. Mi-a părut rău. Suntem prieteni foarte buni, mă bucur că am câştigat un prieten. Nu a venit la nuntă pentru că soţia lui nu putea părăsi Australia”, declara campioana Simona Halep.

ADVERTISEMENT