Sport

David Beckham și Inter Miami în criză financiară din cauza lui Messi!? “Sunt terminați!”

Cu doar o săptămână înainte de startul MLS, Inter Miami ar fi serios afectată de probleme financiare din cauza salariilor uriașe pe care le plătește jucătorilor, în frunte cu Leo Messi.
15.02.2024 | 13:22
David Beckham si Inter Miami in criza financiara din cauza lui Messi Sunt terminati
David Beckham și frații Maas se confruntă cu probleme financiare la Inter Miami după transferul lui Leo Messi. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inter Miami a organizat un turneu de pregătire obositor în Asia în speranța că va obține fondurile necesare pentru un sezon complicat. Cu Leo Messi și alte trei staruri trecute pe la FC Barcelona, Suarez, Busquets și Alba, pe ștatul de plată, formația din Florida are serioase probleme financiare.

Inter Miami, venituri sub așteptări din turneul susținut în Asia! Accidentarea lui Messi a provocat pierderi uriașe

Mai ales că turneul din Asia nu a fost nici pe departe așa de profitabil cum estimau oficialii clubului american. Accidentarea lui Messi încă din primul meci și scandalul din Hong Kong au afectat serios bugetul clubului. David Beckham caută soluții pentru a finanța echipa pe care o deține alături de frații Maas.

ADVERTISEMENT

Mai mulți jucători de perspectivă ai americanilor au fost scoși la vânzare, dar nimeni nu se înghesuie momentan să facă oferte. În MLS există unele limitări legate de masa salarială, iar Inter Miami nu se încadrează în acest moment. Iar peste doar o săptămână ar trebui să debuteze contra celor de la Real Salt Lake.

Desigur, contractul lui Leo Messi este cel care atârnă foarte greu la problemele pe care le are Inter Miami din acest punct de vedere. 20,4 milioane de dolari pe sezon ar încasa Messi de la Inter Miami, cel mai mare salariu din istoria MLS. De altfel, majoritatea echipelor din MLS au masa salarială, pentru toți jucătorii, mai mică decât salariul lui Messi.

ADVERTISEMENT

Inter Miami, eforturi mari pentru a respecta limitările legate de masa salarială din MLS. Ar putea ceda mai mulți jucători gratis

Suarez, Busquets și Alba au și ei salarii destul de mari pentru nivelul din MLS, dar foarte departe de ceea ce primește Messi. Aproximativ 2 milioane de euro pe sezon primește fiecare dintre cei trei foști jucători ai Barcelonei. Sume deloc mari pentru reputația lor, dar cert este că Miami are serioase probleme.

Conform The Athletic, adversarii din MLS nu sunt deloc de acord cu modul în care Miami și-a gestionat lotul. “Crede-mă că sunt terminați”, ar fi spus un înalt oficial al unui club din MLS pentru sursa citată. Practic, rivalii pur și simplu nu cred că Inter Miami poate susține salarii atât de mari în MLS.

ADVERTISEMENT

Inter Miami trebuie să își anunțe lotul complet până pe 20 februarie și încearcă să scape de urgență de câțiva jucători, iar primii vizați sunt DeAndre Yedlin, Sergii Kryvstov, Gregore, Jean Mota, Robert Taylor, sau Coco Jean. O parte dintre ei ar putea fi cedați gratis dacă nu se găsesc cumpărători.

Inter Miami, prestații deloc convingătoare în amicalele din 2024. Va juca vineri dimineață cu Newell’s Old Boys

Inter Miami joacă vineri dimineață, de la ora 2:30, ultimul amical înainte de startul sezonului. Va înfrunta pe propriul teren pe argentinienii de la Newell’s Old Boys, formația la care Leo Messi și-a făcut junioratul.

ADVERTISEMENT

Inter Miami a avut rezultate neconvingătoare în amicalele disputate în 2024: 0-0 cu El Salvador, 0-1 cu FC Dallas, 3-4 cu Al Hilal, 0-6 cu Al Nassr, 4-1 cu Hong Kong și 0-0 (3-4 după lovituri de departajare) cu Vissel Kobe.

ADVERTISEMENT
Tags: