Sport

Messi, de două ori mai multe driblinguri decât locul 2 în topul pe ultimii 17 ani. Ronaldo e pe 6!

Lionel Messi este în cărți pentru încă un Balon de Aur. Câștigător al Cupei Mondiale cu Argentina, fotbalistul în vârstă de 36 de ani este, conform statisticii, cel mai bun dribleur din lume.
23.10.2023 | 09:00
Messi de doua ori mai multe driblinguri decat locul 2 in topul pe ultimii 17 ani Ronaldo e pe 6
Messi domina clasamentul celor mai multe driblinguri. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a reușit cele mai multe driblinguri dintre toți jucătorii care au activat în top 5 cele mai bune campionate ale Europei. Statistica a fost făcută odată cu sezonul 2006-2007. Fostul jucător al Barcelonei se poate lăuda cu cifre duble față de rivalul său de o viață, Cristiano Ronaldo.

Messi, primul din lume la driblinguri

Jucătorul lui Inter Miami a reușit nu mai puțin de 2358 de driblinguri și ocupă detașat primul loc al clasamentului. Cristiano Ronaldo, principalul său adversar pentru titlul de cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, a înregistrat doar 937 driblinguri în aceeași perioadă.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi domină fotbalul mondial încă de la începutul carierei. Argentinianul are 7 Baloane de Aur și este pe cale să îl câștige pe al 8-lea. Pentru asta, el trebuie să se claseze în fața atacantului lui Manchester City, Haaland. Haaland se poate lăuda cu Liga Campionilor în acest an.

În cele peste 1000 de meciuri disputate, Messi a reușit să înscrie 821  de goluri și să ofere 361 de pase decisive. Starul argentinian a câștigat toate trofeele posibile. De la campionat, Champions League, sau Cupa Mondială, Messi a avut parte de o carieră perfectă.

ADVERTISEMENT

Rivalul său, Cristiano Ronaldo, ocupă abia locul 6 în topul celor mai multe driblinguri realizate. Cu 937 de treceri, Ronaldo este depășit în clasament de către alți 4 fotbaliști. Wilfried Zaha se poate lăuda cu mai multe driblinguri față de portughez. Zaha are la activ 972.

Ronaldo ocupă locul 6 în acest clasament

Cristiano Ronaldo are 38 de ani dar nu dă semne de încetinire. Portugezul joacă în prezent la Al Nassr. Venirea sa în golf a stârnit un interes imens, iar mai mulți fotbaliști au fost încurajați să i se alăture în liga arabă. Mane, fosta vedetă a lui Liverpool, joacă alături de Ronaldo la Al Nassr.

ADVERTISEMENT

Al Nassr ocupă locul 3 în campionat. Formația lui Cristiano Ronaldo are 22 de puncte în clasament și se află la 4 lungimi de liderul Al Hilal. Al Hilal a adus la rândul ei mai multe vedete. Ruben Neves, Milinkovic, Neymar și Mitrovic au ajuns în golf pentru a pune umărul la câștigarea campionatului.

Neymar, de asemenea, l-a depășit pe portughez în cursa celor mai buni jucători aflați într-o situație de 1 la 1. Accidentat grav în meciul cu Uruguay, brazilianul are la activ 984 de driblinguri. Șansele ca Neymar să crească în această statistică sunt mici. A suferit o ruptură a ligamentului încrucișat și există posibilitatea de a se retrage.

ADVERTISEMENT

Retras din activitate, Franck Ribery ocupă locul 3 în clasament. Francezul în vârstă de 40 de ani a reușit 1061 de driblinguri în carieră și este considerat o adevărată legendă a lui Bayern Munich. Nu mai puțin de 11 sezoane a jucat Ribery pentru bavarezi.

Pe locul doi se află un alt fotbalist retras din activitate. Eden Hazard, care a anunțat recent că nu mai dorește să continue, se poate lăuda cu 1285 driblinguri în carieră. Majoritatea le-a reușit în Premier League, la Chelsea. Hazard nu a reușit să se impună la Real Madrid.

 

ADVERTISEMENT