Sport

David Popovici, campion național în proba de 400 m liber. A încheiat competiția cu trei medalii de aur și una de argint. Update

După o pauză de câteva luni, David Popovici a revenit în bazin și a câștigat titlul de campion național în proba de 100 m liber în bazin scurt.
13.11.2022 | 21:46
David Popovici campion national in proba de 400 m liber A incheiat competitia cu trei medalii de aur si una de argint Update
După o pauză de câteva luni, David Popovici a revenit în bazin și a câștigat titlul de campion național în proba de 100 m liber în bazin scurt. Sursă foto: Marian Burlacu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
13-11-2022
19:49

Popovici, a treia medalie de aur la Campionatele Naționale în bazin scurt

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin scurt de la Otopeni.

Dinamovistul a fost cronometrat cu timpul 3:43.00. Pe locul doi s-a clasat Vlad Ştefan Stanciu (CSA Steaua), cu timpul 3:43.76, iar pe trei a terminat Vlad Ştefan Mihalache (Aqua Sport Citius Bucureşti), cu timpul 3:51.84.

David Popovici a mai obţinut la Otopeni două medalii de aur, la 100 m liber şi 200 m liber. La 100 m mixt, dinamovistul a câştigat medalia de argint.

12-11-2022
20:09

Popovici, învins la 100 m mixt

David Popovici s-a clasat pe locul doi în proba de 100 m mixt din cadrul Campionatelor Naţionale de înot în bazin scurt, la Otopeni.

Dinamovistul a încheiat proba cu timpul 53.47, fiind învins de Daniel Martin, de la CSM Bacău, cu timpul 53.41. Pe locul trei s-a clasat Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa), cu timpul 54.78.

David Popovici a obţinut la Otopeni două medalii de aur, la 100 m liber şi 200 m liber. El va mai concura în proba de 400 m liber, programată duminică, 13 noiembrie.

Puștiul care în septembrie a împlinit 18 ani este deja un star mondial al natației și a uimit întreaga planetă cu rezultatele sale.

Un nou titlu de campion național pentru David Popovici la 100 m liber în bazin scurt

După ce a scris istorie la Campionatele Mondiale și Europene, David Popovici a devenit fără probleme campion național în proba de 100 m liber în bazin scurt, învingându-și extrem de clar oponenții.

ADVERTISEMENT

La competiția de la Otopeni, dinamovistul a încheiat proba cu timpul 46.62, un record naţional, devansându-i pe Andrei Ungur (CSM Braşov), 48.42, și pe Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa), 48.62.

La Campionatele Naționale în bazin scurt, superstarul natației mondiale va mai concura în probele de 200 m liber (vineri, 11 noiembrie), 100 m mixt (sâmbătă, 12 noiembrie) şi 400 m liber (duminică, 13 noiembrie).

ADVERTISEMENT

Popovici nu se gândește la recordul mondial al probei

La finalul cursei de 100m liber, David Popovici a dezvăluit că nu se gândește deocamdată la recordul mondial al acestei probe: ”Nu știu al câtelea titlu național e. Sunt multe, cu siguranță, acum am adăugat încă unul. Am amintiri foarte frumoase din bazinul de aici. Îmi place să concurez aici, în fața spectatorilor români.

Îmi place că am ocazia să câștig mai multă experiență în bazin scurt. Acest record înseamnă destul de mult față de altele pe care le am, pentru că era al lui Robert Glință. Țin minte că atunci când l-a stabilit, mi-a spus că-l face special pentru a fi în fața mea. A zis: ‘Știu că nu o să dureze extrem de mult, dar vreau să-l am!’ Și l-a avut, acum mi l-a pasat.

ADVERTISEMENT

Mai am destul de mult până la recordul mondial în bazin scurt, este cu totul altă mâncare de pește. De asta am venit aici, de asta merg la Mondialele în bazin scurt de luna următoare, să învăț să concurez, să lupt într-un bazin foarte diferit. E foarte diferit de cel normal, înjumătățit, de două ori mai multe întoarceri.

E o competiție pentru cei mai explozivi, dinamici, forțoși. Învăț, încă sunt la început. La Mondialele de luna următoare merg pentru a învăța. Nu am obiective de timp sau de loc. Dacă prind finale, foarte bine. Dacă iau medalii, și mai bine, dar nu-mi propun asta neapărat.

ADVERTISEMENT

Merg să învăț de la cei mai buni decât mine în bazin scurt, să fiu și eu mai bun și la un moment dat să mă pot întrece cu ei. Îmi propun să iau toate medaliile aici, e un concurs mai ușor decât Mondialele ce vor urma”, a declarat Popovici.

ADVERTISEMENT