Fotbal intern

DDB trece la fapte. Cum vor fanii acționari să scape de Pablo Cortacero

10.05.2021 | 08:50
DDB trece la fapte Cum vor fanii actionari sa scape de Pablo Cortacero
ADVERTISEMENT

În timp ce elevii lui Dusan Uhrin duc lupte grele pentru salvarea de la retrogradare, în birourile clubului Dinamo e forfotă mare. Asta pentru că fanii acționari din programul DDB caută cu disperare o soluție prin care să scape definitiv de Pablo Cortacero și așa-zisul său fond de investiții.

Totul depinde, însă, de verdictul pe care îl va da instanța în cursul zilei de marți, 11 mai, când are loc o nouă înfățișare a procesului intentat de spaniol. În cazul în care vor avea câștig de cauză, și-ar putea duce mult mai ușor planul la îndeplinire: să preia pachetul majoritar de acțiuni.

ADVERTISEMENT

Cu doar trei etape rămase din play-out-ul Ligii 1, alb-roșii se află pe poziția a cincea în clasament și nu mai au motive de îngrijorare în privința retrogradării directe. În plus, au ocazia să salveze sezonul printr-o calificare în ultimul act al Cupei României. Returul semifinalei cu Astra este programat marți, la 20:15, pe stadionul din „Ștefan cel Mare”.

DDB vrea cu orice preț să scape de Cortacero

Noi mai avem niște procese cu domnul Cortacero, după ce în primă instanță a pierdut unul, în martie. Vom avea o nouă înfățișare pe 11 mai în speța cu Pablo Cortacero, iar mai apoi una în iunie cu domnul Șerdean, care a contestat excluderea din conducere. 

ADVERTISEMENT

Dacă și a doua oară domnul Pablo Cortacero pierde procesul, noi sperăm să vină cineva și să îi ofere o anumită sumă de bani pentru a ceda 70% din acțiuni.

Oricine ar vrea să vină acum la Dinamo se gândește că dă niște bani, dar nu știe ce se întâmplă cu ei. Se gândește că poate îi ia Cortacero. Hai să vedem ce se întâmplă la procese, sperăm să avem vești bune și din punct de vedere sportiv și financiar.

ADVERTISEMENT

Hai să vedem ce se întâmplă cu următoarele procese cu Cortacero și Șerdean și poate o să se găsească o soluție și acești spanioli vor preda acțiunile!

Poate, dacă va pierde această speță, Cortacero iese și face niște declarații și ridică mâinile. Poate vine cineva și îi dă 800.000 de euro. Poate îi dăm noi 800.000 de euro”, a declarat actorul Alexandru Conovaru, unul dintre liderii programului DDB, pentru Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT

Retrogradarea ar însemna sfârșitul clubului: „Sigla și palmaresul sunt doar pentru Liga 1”

În altă ordine de idei, retrogradarea în Liga a doua, scenariu pe care jucătorii și suporterii acționari fac tot posibilul să-l evite, ar duce automat la pierderea siglei și palmaresului.

Asta pentru că sunt deținute de echipa lui Nicolae Badea, ACS FC Dinamo, în timp ce formația care ocupă locul cinci în play-out a primit dreptul de folosință pe o perioadă nedeterminată, cu condiția să evolueze în primul eșalon.

Dacă Dinamo va retrograda, atunci va fi o problemă! Clubul se va desființa pentru că noi avem dreptul să folosim sigla și palmaresul doar în Liga 1.

Atunci echipa îi va reveni lui Nicolae Badea, care ne-a susținut financiar în ultima perioadă. Actuala societate care folosește numele și sigla lui Dinamo îi aparține lui Ionuț Negoiță, iar dacă va ajunge în Liga 2, clubul va trebui să își schimbe denumirea”, a explicat Alexandru Conovaru.

ADVERTISEMENT