Sport

De câte ori a fost căsătorit Pele. Brazilianul a făcut spectacol total la ultima nuntă. Foto

Legendarul fotbalist, Pele, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani după ce a fost răpus de cancer. Fostul fotbalist brazilian a fost căsătorit de trei ori.
30.12.2022 | 21:58
De cate ori a fost casatorit Pele Brazilianul a facut spectacol total la ultima nunta Foto
Pele a fost căsătorit de trei ori și are 7 copii. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Pele, triplu câștigător al Cupei Mondiale cu naționala Braziliei, s-a stins din viață la vârsta de 82 ani, fiind răpus de cancerul de colon. Starea de sănătate a legendarului fotbalist se înrăutățea de la zi la zi, fiind internat în ultima vreme la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo. Legendarul fotbalist brazilian, considerat de mulți cel mai bun din istorie, a avut 7 copii din 3 căsătorii.

Pele a fost căsătorit de trei ori. Rosemeri dos Reis Cholbi, prima soție a legendarului fotbalist brazilian

Pele s-a căsătorit pentru prima oară pe 21 februarie 1966 cu Rosemeri dos Reis Cholbi, devenind cunoscută după mariajul cu legendarul fotbalist brazilian. Un an mai târziu, cuplul a dat naștere primului lor copil, Kely Cristina Nascimento.

ADVERTISEMENT

În 1970, Rosemeri dos Reis Cholbi a dat naștere celui de-al doilea copil, Edinho, în timp ce în 1978 a născut-o pe Jennifer. În 1975, cei doi soți s-au mutat în New York, Statele Unite, însă relația nu a rezistat din cauza infidelității lui Pele.

Pele a fost căsătorit de trei ori și are 7 copii. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost căsătorit de trei ori și are 7 copii. Sursă foto: hepta.ro.

Din 1981 până în 1986, Pele a avut o relație amoroasă cu Xuxa Meneghel, o prezentatoare de televiziune adolescentă, cu 24 de ani mai mică decât fotbalistul brazilian. În aprilie 1994, Pele s-a căsătorit pentru a doua oară cu psihologul și cântăreața gospel (n.r. muzică tradițională creștină) Assíria Lemos Seixas.

ADVERTISEMENT
Assíria Lemos Seixas, soția lui Pele.
Assíria Lemos Seixas, soția lui Pele.

Pele s-a căsătorit ultima oară la 75 ani, în iulie 2016

Pe 28 septembrie 1996, soția lui Pele a născut gemenii Joshua și Celeste prin tratamente de fertilitate. Relația s-a încheiat în 2008.

În iulie 2016, Pele s-a căsătorit pentru a treia și ultima oară. Legendarul fotbalist brazilian a avut o relație cu Maricia Aoki, un antreprenor cu origini japoneze, care importa echipamente medicale în Brazilia, cu 25 de ani mai tânără decât el și cu care se întâlnea încă din 2010.

ADVERTISEMENT

Totuși, cei doi se cunoșteau încă din 1980, când s-au întâlnit la o petrecere în New York, revăzându-se în 2008, într-un lift din Sao Paulo. Era a doua căsătorie a Mariciei Aoki, în timp ce Pele se afla la a treia.

Maricia Aoki, soția lui Pele: Sursă foto: SportMob.
Maricia Aoki, soția lui Pele: Sursă foto: SportMob.

Născut la 23 octombrie 1940, Pele a avut doi copii din fostele aventuri. În 1964 s-a născut Sandra Machado, copil pe care fotbalistul brazilian l-a avut cu menajera Anizia Machado. Fiica legendarului fotbalist a luptat foarte mult timp pentru ca tatăl său să o recunoască.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Pele a fost supus testelor ADN, iar legătura de sânge a fost dovedită, însă Sandra s-a stins în 2006 din cauza cancerului. Tot după o aventură, Pele a avut-o pe Flávia Kurtz, după relația din 1968 cu jurnalista Lenita Kurtz.

Pele, ceremonie restrânsă la nunta cu Maricia Aoki

Pele s-a căsătorit pentru ultima oară, la 75 de ani, cu Maricia Aoki, mai tânără cu 25 de ani, cu care avea o relație încă din 2010. La ceremonia religioasă au fost invitați doar membrii familiei și cei mai apropiați prieteni.

Nunta lui Pele cu antreprenoarea de origine japoneză a avut loc într-un salon luxos de evenimente din Guaraja, situat pe litoralul marelui oraș Sao Paulo. La petrecere au fost prezente aproximativ 100 de persoane, fără ziariști.

Deși evenimentul a fost unul intim, petrecerea a fost plină de eleganță și a urmat canonele regalității britanice, care în 1997 i-a acordat lui Pele titlul de cavaler. Legendarul fotbalist a rezervat un întreg hotel pentru invitații săi, iar mâncarea a fost realizată de chef Odilinha Hoehne, unul dintre cei mai prestigioși din orașul Guaraja.

ADVERTISEMENT