Fotbal international

Pele, mesaj de pe patul de spital pentru Neymar după eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială: ”Moştenirea ta este departe de a se încheia”

Naționala Braziliei a părăsit Cupa Mondială în sferturile de finală, iar legendarul Pele i-a transmis un mesaj de încurajare lui Neymar.
10.12.2022 | 17:31
Pele mesaj de pe patul de spital pentru Neymar dupa eliminarea Braziliei de la Cupa Mondiala Mostenirea ta este departe de a se incheia
Naționala Braziliei a părăsit Cupa Mondială în sferturile de finală, iar legendarul Pele i-a transmis un mesaj de încurajare lui Neymar. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Selecao” a fost învinsă de Croația la loviturile de departajare, iar finalul meciului l-a găsit în lacrimi pe ”Ney”.

Mesajul emoționant al lui Pele pentru Neymar

Într-o reacție la cald după eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială, Neymar a anunțat că acesta a fost ultimul său turneul final, însă marele Pele i-a transmis un mesaj de susținere și i-a cerut să-și continue cariera internațională.

ADVERTISEMENT

”Moştenirea ta este departe de a se încheia. Continuă să ne inspiri. Eu voi continua să îmi arăt bucuria la fiecare gol pe care îl înscrii, aşa cum am făcut în fiecare meci în care te-am văzut pe teren.

Te-am văzut crescând, te-am susţinut în fiecare zi şi, în sfârşit, te pot felicita pentru că mi-ai egalat numărul de goluri pentru naţionala Braziliei. Amândoi ştim că acesta este mult mai mult decât un număr.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare datorie a noastră ca sportivi este să inspirăm. Să îi inspirăm pe colegii noştri de acum, să inspirăm generaţiile următoare şi, mai presus de orice, să îi inspirăm pe toţi cei care iubesc sportul nostru”, a scris Pele, pe contul de Instagram.

Pele mesaj Neymar

Pele a umblat la coarda sensibilă a lui Neymar

Aflat pe patul de spital din cauza unor probleme medicale destul de grave, Pele, de trei ori campion mondial cu reprezentativa Braziliei, i-a transmis lui Neymar că cea mai mare bucurie este să joci pentru țara ta.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, nu este un moment fericit pentru noi, dar vei fi mereu sursa de inspiraţie la care mulţi aspiră să devină. Am învăţat că, cu cât trece timpul, cu atât moştenirea noastră creşte. Recordul meu a fost stabilit acum aproape 50 de ani şi nimeni nu s-a putut apropia de el până acum.

Tu ai reuşit. Cu toate acestea, ştii, ca şi mine, că niciun număr nu este mai important decât bucuria de a ne reprezenta ţara. Am 82 de ani şi sper că te-am inspirat într-un fel să ajungi până aici”, și-a încheiat Pele mesajul.

ADVERTISEMENT

Recordul de goluri marcate la naţionala Braziliei, stabilit de Pele în 1971, a fost egalat de Neymar. Starul ”Selecao” a reuşit să deschidă scorul în finalul primei reprize de prelungiri din meciul contra Croaţiei, în sferturile de finală de la Caupa Mondială.

ADVERTISEMENT