News

De ce a încercat o femeie din Iași să jefuiască o bancă, înarmată cu o foarfecă. Drama prin care trece

În urmă cu trei zile, o femeie din Iași era reținută de polițiști după ce încercase să jefuiască o bancă înarmată cu o foarfecă.
12.12.2022 | 17:22
De ce a incercat o femeie din Iasi sa jefuiasca o banca inarmata cu o foarfeca Drama prin care trece
Tentativă de jaf în Iași. Foto: BZI
ADVERTISEMENT

Planul ei a fost sortit eșecului din start, însă a ajuns în arestul Poliției și ar putea face închisoare pentru acest act.

De ce a încercat femeia din Iași să jefuiască banca

Chiar și așa, potrivit BZI.ro, femeia ar fi recurs la acest gest fiind disperată că nu își mai poate plăti ratele la bancă, deși muncește la un restaurant din Copou. Drama femeii ar fi început anul trecut, când ratele familiei s-au dublat.

ADVERTISEMENT

Disperată, chiar dacă are un loc de muncă, iar soțul său e vatman în oraș, femeia a decis să își recupereze din pierderi jefuind o bancă. Cel puțin a încercat acest lucru, fiindcă planul a dat greș din start.

În urmă cu trei zile, aceasta intra în sediul Alpha Bank din Păcurari și le cerea angajatelor de acolo bani. A plecat cu coada între picioare, fără niciun leu, după care a fost reținută de polițiștii ieșeni.

ADVERTISEMENT

Speriați de incident, angajații băncii au cerut ajutorul polițiștilor, iar aceștia au obținut explicații pentru tentativa de jaf. Femeia le-ar fi transmis acestora că a recurs la acest gest pentru că are rate de mii de lei pe lună, după ce acestea s-au dublat în ultimul an.

Potrivit BZI, femeia e angajată la un restaurant din Copou, iar soțul ei e vatman. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis că femeia va fi anchetată.

ADVERTISEMENT

”La data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii Secției nr. 2 Poliție au fost sesizați despre faptul că o femeie a intrat într-o unitate bancară de pe raza municipiului Iași, a scos o foarfecă și a solicitat bani. Aceasta nu a primit ce a cerut, fiind imediat scoasă din incinta unității bancare de către angajați. În urma incidentului nu au rezultat victime omenești”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Pentru că problemele cu legea și cele financiare nu au fost îndeajuns, femeia a ajuns să fie internată la Institutul de Psihiatrie ”Socola”, unde va fi expertizată psihiatric.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi găsită vinovată, femeia ar putea ajunge în spatele gratiilor, fiind anchetată pentru tentativa de tâlhărie.

”În cursul zilei de 9 decembrie, în jurul orei 12:01, o persoană a intrat în sediul Agenției Păcurari Iași, cu intenția de a sustrage o sumă de bani. Personalul și echipa de intervenție au reacționat cu promptitudine și au împiedicat sustragerea banilor.

Nicio persoană nu a fost rănită, clienții aflați în agenție la ora evenimentului nu au fost implicați și nici afectați. Alpha Bank România a cooperat cu Poliția și acordă în continuare întregul suport autorităților care se ocupă de investigarea cazului”, a transmis Alpha Bank.

ADVERTISEMENT