Sport

De ce a murit marele Ivan Patzaichin. Ce s-a întâmplat cu el în ultimele trei luni

Ivan Patzaichin a fost diagnosticat cu o boală rară, care l-a răpus în doar câteva luni de la aflarea diagnosticului.
05.09.2021 | 15:41
De ce a murit marele Ivan Patzaichin Ce sa intamplat cu el in ultimele trei luni
De ce a murit marele Ivan Patzaichin. Ce s-a întâmplat cu el în ultimele trei luni
ADVERTISEMENT

Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, în ultimele trei luni fiind internat la spitalul „Elias” din Capitală.

Suporterii dinamoviști și echipa de rugby a clubului Dinamo au depus coroane de flori și au aprins lumânări la statuia fostului mare campion olimpic, imagini prezentate de FANATIK într-un foto reportaj emoționant.

ADVERTISEMENT

De ce boală suferea Ivan Patzaichin și când a aflat de afecțiune

Ivan Patzaichin a fost diagnosticat în luna aprilie cu o formă gravă de cancer la stomac. Deși familia nu a vrut să facă publice aceste informații, cei apropiați de fostul mare campion cunoșteau starea medicală a acestuia.

Ziaristul Gabi Safta a făcut publică o conversație cu Ivan Patzaichin de pe data de 1 august, când fostul mare campion a recunoscut că are probleme de sănătate: „Scuză-mă, Gabi, dar sunt în spital pentru niște investigații. Mulțumesc pentru înțelegere”.

ADVERTISEMENT

Cu doar două zile înainte de deces, Ivan Patzaichin avea speranța că va reuși să învingă cancerul, chiar dacă boala s-a agravat în ultima lună și i-a trimis un mesaj aceluiași Gabi Safta: „Este spre bine. Mulțumesc”.

Boala a avut o evoluție galopantă și i-a afectat toate organele

Se pare că boala însă a evoluat extrem de rapid și în doar câteva luni i-a afectat lui Ivan Patzaichin toate organele interne.

ADVERTISEMENT

În ultimele trei luni de viață, fostul mare sportiv în vârstă de 71 de ani a stat mai mult internat la spitalul Elias din București.

Cei care l-au cunoscut pe Ivan Patzaichin sau vor să îi aducă un ultim omagiu vor avea ocazia să o facă începând de mâine la sediul clubului Dinamo din Șoseaua Ștefan cel Mare, unde va fi depus sicriul fostului mare campion începând cu ora 12:00.

ADVERTISEMENT

Mesajul emoționant al Comitetului Olimpic Sportiv Român pentru Ivan Patzaichin

Comitetul Olimpic Sportiv Român a transmis un mesaj emoționant în memoria lui Ivan Patzaichin, care a devenit viral în spațiul online, fiind preluat de foarte mulți oameni.

„E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”

  • 71 ani de avea Ivan Patzaichin
  • 3 luni a fost internat fostul mare campion la spitalul Elias
  • 28 de medalii a cucerit fostul mare campion pentru România
ADVERTISEMENT