Sporturi

De ce a murit Răzvan Tomescu. Filmul evenimentelor. Dezvăluiri din ultimele zile de viaţă ale omului de radio

04.12.2020 | 18:52
De ce a murit Razvan Tomescu Filmul evenimentelor Dezvaluiri din ultimele zile de viata ale omului de radio
Comentatorul sportiv Răzvan Tomescu a murit în noaptea de joi spre vineri de Covid-19 la Spitalul Municipal din București, iar FANATIK vă prezintă filmul evenimentelor din ultimele două săptămâni de viață ale acestuia. Sursă foto: Facebook Tomescu Razvan
ADVERTISEMENT

Comentatorul sportiv Răzvan Tomescu a murit în noaptea de joi spre vineri de Covid-19 la Spitalul Municipal din București, iar FANATIK vă prezintă filmul evenimentelor din ultimele două săptămâni de viață ale acestuia.

În vârstă de 53 de ani, Tomescu era una dintre cele mai cunoscute voci de la Radio România Actualități, iar în trecut a comentat și la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Fost poloist de performanță și absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport, comentatorul lucra la Radio România din 1992.

De ce a murit Razvan Tomescu. Nu a avut comorbidităţi

O veste tragică s-a abătut peste presa sportivă din România, comentatorul de radio Răzvan Tomescu murind în noaptea de 3 spre 4 decembrie de Covid-19 la o săptămână, după ce se internase la Spitalul Municipal din Capitală.

ADVERTISEMENT

Apropiații fostului comentator au povestit pentru FANATIK că în urmă cu două săptămâni acesta a fost să joace un meci de tenis, iar după aceea a început să aibă febră.

Crezând că este răcit, Tomescu a stat o săptămână acasă timp în care febra și starea de rău s-au mai diminuat.

ADVERTISEMENT

Cum a trăit ultimele două săptămâni de viaţă: de la tenis la nivel de oxigen de 80%

De altfel, luni, 23 noiembrie, ar fi fost ultima zi în care Răzvan Tomescu a fost la muncă.

Apoi însă, pe nepusă masă, starea i s-a înrăutăţit brusc. Aşa că trei zile mai târziu a fost internat în spital cu un nivel al oxigenului de 80%, însă și-a petrecut prima zi într-un cort improvizat unde i-a fost foarte frig.

”Vinerea trecută a stat în salon, a ajuns la 92% nivelul de oxigen după care a scazut brusc la 65. S-a plâns apoi trei zile de dureri groaznice de stomac. Abia atunci a fost transferat la ATI. A avut trombozată toată artera mezenterică, a făcut cheaguri de sânge. Plămânii erau distruși, deşi n-a fumat niciodată, atât de grav i-au fost afectaţi plămânii”, au povestit pentru FANATIK cei care i-au fost apropiați lui Răzvan Tomescu.

ADVERTISEMENT

Fostul comentator de radio a fost operat joi seară, dar dimineață a pierdut bătălia cu virusul ucigaș. Răzvan Tomescu n-a băut și n-a fumat niciodată și nu era cunoscut cu comorbidități, dar se îngrășase semnificativ în ultima perioadă.

Fiul lui Răzvan Tomescu, campion naţional de tenis

Comentatorul RRA îl susținea cu toată forța pe fiul său în vârstă de 21 de ani care este jucător de tenis, iar anul trecut a câștigat titlul național. Dan Alexandru Tomescu ocupă locul 769 în clasamentul ATP, iar în momentul tragediei se afla la un turneu.

”Nu-mi vine să cred, nu se poate! Tom era internat de o săptămână. A avut, din păcate, forma cea mai agresivă, a purtat mască de oxigen din prima zi de spitalizare. E o nenoricire, Răzvan era un om foarte puternic. Cu soția a vorbit chiar joi după-amiază. Spre seară au apărut complicațiile”, a declarat prietenul și colegul de radio Cătălin Cârnu, conform Libertatea.

Cine a fost Răzvan Tomescu

Răzvan Tomescu este singurul jurnalist român de radio care a fost prezent la opt ediții ale Jocurilor Olimpice, șase de vară și două de iarnă. Ultima mare competiție unde a comentat a fost Wimbledon 2019, atunci când Simona Halep a câștigat trofeu.

Vestea tragică a morții comentatorului vine la doi ani distanță după ce un alt mare nume de la Radio România Actualități s-a stins din viață. În decembrie 2018, la vârsta de 51 de ani, a murit Mugur Corpaci. Acesta a stat în comă aproape cinci săptămâni, după ce a suferit un atac vascular cerebral.

ADVERTISEMENT