Life

De ce a venit ambulanța, în direct, la Antena 3, pentru Mircea Badea. Ce s-a întâmplat

Motivul pentru care Mircea Badea a fost consultat de medicii de pe Ambulanță, live, în emisiunea de la Antena 3. Ce a pățit.
01.10.2023 | 07:40
De ce a venit ambulanta in direct la Antena 3 pentru Mircea Badea Ce sa intamplat
Motivul pentru care Mircea Badea a fost consultat de medicii de pe Ambulanță, live, în emisiunea de la Antena 3. Ce a pățit. Sursa foto: captură video Youtube. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce a venit ambulanța, în direct, la Antena 3, pentru Mircea Badea. Ce s-a întâmplat cu iubitul lui Carmen Brumă pe platourile de filmare și cum a reacționat când a aflat care este situația sa, mai ales că nu mai făcuse asta de multă vreme.

Motivul pentru care Mircea Badea a fost consultat de medicii de pe Ambulanță, live, în emisiunea de la Antena 3. Ce a pățit

Mircea Badea a fost consultat de medicii de pe Ambulanță, live, în emisiunea de la Antena 3. Renumitul prezentator a făcut acest lucru fără să aibă vreo problemă de sănătate, ceea ce înseamnă că nu a sunat la numărul de urgență 112.

ADVERTISEMENT

Totul s-a desfășurat la îndemnul lui Adrian Ursu, jurnalist şi director Antena 3 CNN. Iubitul lui Carmen Brumă nu a stat prea mult pe gânduri a acceptat să îşi ia tensiunea pentru că nu mai făcuse asta de ceva vreme.

Cadrele medicale s-au prezentat pe platourile de filmare ale emisiunii În gura presei pentru a trage un semnal de alarmă, dar și pentru că pe 29 septembrie s-a sărbătorit Ziua mondială a inimii, eveniment organizat la nivel internaţional de World Heart Federation.

ADVERTISEMENT

„Faptul pentru care sunt decapotat, pentru care am venit cu tricoul decapotabil, are o noimă tehnică. Ştiţi că există Ziua Inimii? Noima de Ziua Inimii zice că e bine să te controlezi din când în când.

Şi măcar să-ţi măsori tensiunea. În acest scop simplu, i-am invitat alături de noi pe doi domni de la Ambulanţă care vin cu echipamentele. Mi se va lua tensiunea. Am nişte apucături zilnice absolut nerecomandabile”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea are o tensiune normală

Așadar, ca parte a campaniei Mergi și măsoară-ți tensiunea, lui Mircea Badea i-a fost luată tensiunea de două ori, așa cum se măsoară în mod corect. Inițial, vedeta a avut o tensiune de 134/84 mm Hg, în timp ce pulsul a fost 76.

După 20 de minute prezentatorul de la Antena 3 a fost consultat încă o dată. A doua măsurătoare a arătat 134/89 mm Hg, adică o tensiune normală. Dacă valorile coboară sub 9/6 cmHg se vorbește despre hipotensiune și dacă depășesc 14/9 este hipertensiune.

ADVERTISEMENT

Medicii le recomandă românilor să își ia tensiunea arterială acasă în mod regulat. Prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu a declarat că acest proces trebuie să aibă loc dimineața și seara, în condiții de liniște, nicidecum după efort fizic sau după o supărare.

De asemenea, doctorii ne sfătuiesc să stăm întinși pe pat atunci când ne luăm tensiunea arterială. Mai mult, dacă valorile crescute se mențin o perioadă mai lungă e bine să cerem sfatul unei specialist pentru tratament.

„Tensiunea oscilantă se referă la faptul că vasele sunt încă elastice. Nu este un semn rău, dar e o hipertensiune de debut. Fugi la medic, fiindcă e foarte probabil că vei avea nevoie de tratament”, a spus medicul Dragoș Vinereanu pentru dcnews.ro.

ADVERTISEMENT